Бил Гейтс вярва, че след Омикрон, коронавирусът ще отслабне

Според милиардера, той ще се превърне в сезонен грип
12 яну 2022 11:44, Петя Славова
68
Бил Гейтс вярва, че след Омикрон, коронавирусът ще отслабне
Снимка: БГНЕС

Основателят на Microsoft и милиардер Бил Гейтс вярва, че броят на коронавирусните инфекции в страните ще намалее след вълната от щама Омикрон, след която коронавирусът ще се третира като сезонен грип, предава БГНЕС.

Още по темата

"Докато светът преминава през вълната Омикрон, здравните системи ще бъдат изправени пред предизвикателства. Най-тежките случаи са при неваксинирани хора. След като Омикрон премине през останалата част от годината случаите ще бъдат много по-малко, така че коронавирусът ще се третира по-скоро като сезонен грип", написа Гейтс в Twitter.

Той заяви, че сегашните ваксини имат два недостатъка: хората, които са били ваксинирани, все още могат да бъдат заразени, а ефективността на лекарството намалява с течение на времето. "Нуждаем се от ваксини, които да предотвратяват повторното заразяване и да са ефективни в продължение на много години", подчерта основателят на Microsoft.

Относно произхода на коронавируса Гейтс пише, че има доказателства, че той е бил предаден на хората от друг биологичен вид. "В бъдеще ще има огнища (на подобни болести), предадени и от други видове, така че трябва да инвестираме, за да се подготвим за тях", смята милиардерът.

По-рано Гейтс предположи, че пандемията от коронавирус може да приключи още през 2022 г., въпреки че сега - с появата на щама Омикрон - светът може би преживява най-трудната част от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Windows ви пуска вируса. Махайте компютрите.
46
2
 
4
 
! Отговори
Така, преди 2 години
значи до Декември 2022 ще има вълни. После затишие, за да се анализира действието на препаратите до март 23. Защото до тогава са във експериментална фаза.А после: Зелен терор: локдауни, че много дишате, отделяте СО2 и замърсявате планетата гои, дажби храна, че и животните дето ги гледате дишат и накрая фабрики за меса и мляко.Честито!
45
2
 
9
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Чакам с нетърпение, да чуя за *** му ! ! !
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуствам се горд със себе си, че оцелях най-силния първоначален ковид и никой дори не разбра, че го имах :)
43
2
 
5
 
! Отговори
Дедо Ковид преди 2 години
Омикрон не е ЩАМ!!!
42
0
 
18
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 2 години
Жалка марионетка, която нанася огромни щети на човечеството. Безскрупулен слуга на дълбокото правителство. Този, Сорос, Бъфет, Зъкърбърг, Мъск и всякакъв подобен тип 'свръх забогатели гений ' , са чиста проба касичка и безпрекословни изпълнители на всяко желание на дълбокото правителство!
41
0
 
13
 
! Отговори
зАз преди 2 години
Тази жалка Марионетка откога стана вирусолог и имунолог, че да дава медицински прогнози? Първо открадна чужда разработена програмна Операциона С-*** и я представи за своя, след това благодарение на Колосалпите Връзки и Ходатайство на майка му и много, много "близкото й" познанството с тогавашния шеф на IBM Джон Опелем избраха откраднатат ОС от сина й пред много други.
40
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И ТОЗИ ПЪТ МЕЧТИТЕ НА КУКЛОВОДИТЕ НЕ СЕ СБЪДВАХА. А ТЕ ИМАХА ЗА ЦЕЛ ДА УНИЩОЖАТ 90% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА И ДА ОСТАНАТ ИМА НЯМА 500 МИЛИОНА САМО. СИГУРНО ВЕЧЕ СА ЗАМИСЛИЛИ ДРУГО БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ.
39
0
 
15
 
! Отговори
Фифи преди 2 години
Ах. колко хитри очички има само ...
38
0
 
16
 
! Отговори
зоро преди 2 години
Много ясно, че всичко знае това изчадие.
37
1
 
17
 
! Отговори
Верващ преди 2 години
Щом Бил Гейтс го казва.... значи е вярно. Все пак кой друг освен този който пусна вируса ще знае кога ще отслабне. Вече дори и не е тайна че Фондацията Бил и Мелинда Гейтс са спонсорирали био лаборатории по цял свят Азърбайджан, Франция,Англия, Италия, включително и Ухан, като дори института Пъртбрайт му издаде на неговото име сертификат за новоразработен щам на коронавирус . А че Фондацията на Гейтс е главният спонсор и основател на "Модерна" го пише на официалната страница на компанията.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо трябва се коментира под крадените ви Новини от други сайтове
35
0
 
9
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Корона-истерията беше "начално военно обучение" за матряла, като част от подготовката за Зелената истерия, готвена ни от зелените тaлибaни.
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"трябва да инвестираме, за да се подготвим за тях", на кратко: вече съм подготвил нов, са правим ваксина. Който разбрал - разбрал
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярва?!Учените доказват, не вярват!
32
1
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПАНДЕМИЯТА КОРОНА ВИРУС Е СЛАБА РАБОТА! ПАНДЕМИЯТА НЕПРЕСТАННО ВАКСИНИРАНЕ Е ИСТИНСКАТА ПАНДЕМИЯ! БИЛ ГОВОРИ САМО ЗА ВАКСИНИРАНЕ И КАЗВА, ЧЕ ДОКАТО НЕ ДОЙДЕЛА ТРАЙНАТА ВАКСИНА ДО ТОГАВА С НЕТРАЙНИТЕ! А ТРАЙНА ВАКСИНА НЯМА :D
31
1
 
10
 
! Отговори
Врачевски преди 2 години
Същото това нещо Билчо го каза през Ноември 2020г. Ама сбъдна ли се? - НЕ! Тоя май се опитва да имитира Кунчев, Витанката и Кантарджиев (тиквите на българските епидемиолози, математици- ***)... Все прогонозират нещо, но никога не го познават, нито пък се сбъдва.
30
1
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Вярвал бил... Знае той, знае. Вярата и надеждата я оставя на нас.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Били са му казали че новия Грипен вирус е почти готов и сега пенсионира Короната. След 6 месеца ще пусне новия Грип, ще го кръсти на друга бира. Примерно ДжинджърГрип.
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха сега защо ми изтрихте коментара? Гейтс е педофил, чест посетител на епстийн. Десетки пъти е летял на острова му, вероятно за да играят карти? За това жена му се разведе, когато излезе по медиите. Това е публична информация, вижте сами.