Учениците в Бургас преминават онлайн от другата седмица?

Областта е на първо място в страната по карантинирани ученици
13 яну 2022 11:20, Петя Славова
73
Учениците в Бургас преминават онлайн от другата седмица?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Расте броя на случаите на коронавирус в страната. В Бургас се очаква да бъдат преустановени присъствените учебни занятия заради високия брой на заразени деца.

Областта е на първо място в страната по карантинирани ученици, а освен това и бариерата от 1000 заразени на 100 000 души е премината.

Още по темата

"В началото на седмицата сме имали 22 паралелки под карантина в община Бургас. Днес 105 паралелки са под карантина. Имаме 206 болни учители и под карантина. Толкова бързо да се разболеят, толкова много болни учители сме нямали. Кривата на заболеваемост е вертикална, тя не е стръмна, тя е вертикална. Имаме към момента свободни 25% от леглата, които сме разкрили. Ние имаме 428 разкрити легла, а свободните са около 100 и решението на Общинския кризисен щаб е да се издаде заповед, издал съм и съм я изпратил вече за съгласуване със главния държавен здравен инспектор, заповед за преустановяване на плановия прием и плановата оперативна дейност на лечебните заведения за болнична помощ", каза  пред БНТ д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Математическата гимназия в Бургас е едно от училищата в региона с най-голям брой карантинирани ученици.

 От тази сутрин под карантина са 18 паралелки или над 500 деца. Ситуацията е много динамична, много бързо се променя. Ежедневно получаваме сигнали от родители за деца с положителни тестове, обясни пред БНТ Красимира Димитрова, зам.-директор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" - Бургас.

Не изпитваме затруднения с тестовете за ученици, допълни Дора Какълева, медицинска сестра в училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
4
 
! Отговори
Цц преди 2 години
Да се огледат как тече с пълна пара нощния живот в града и после да затварят училища. Дискотеките в петък и събота са пълни. За едни може значи, а за други не
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 деца над 10 г спокойно си стоят в къщи сами. Ако е под 10 по закон можеш да работиш в онлайн среда. Това е от 2 седмици до макс 4. Не е 6 месеца! Осъзнавате ли че ще затворят всичко, целия бизнес ще колабира само защото родителите на малките отказват затваряне. Като толкова няма кой да ви гледа децата, кой ги гледа като са болни? Или вие сте от родителите дето им дават сокче и вода преди тест че да даде отрицателен и да ходи болно на даскало?
9
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 - А вкъщи кой ще ги гледа? Или те боли фара теб дали единия родител ще седи неплатен отпуск. Голяма работа, че икономиката се задъхва, голям праз, че цените растат и хората нямат пари. Присъственото училище е полезно не само за социализирането на децата, а и защото позволява на родителите да работят. Не сме 19ти и началото на 20ти век когато само 1 работещ в домакинство стига да издържа семейство. Вече си трябват двама на постоянно работно време и не всички можем дистанционно!
8
13
 
5
 
! Отговори
Asd преди 2 години
До АнонименТи сериозно ли? Учениците са виновни, а молове, ресторанти и заведения трябва да работят. Само ми е интересно защо никой не показах процент заболеваемост на учениците след хилядите направени антигенни тестове. Само казват как имало Х резултата положителни, но не казват от колко хиляди направени теста. Пак учениците са виновни за предаването на вируса. И то точно когато се очаква да се оформят срочни оценки... След 10 години си представете сегашните ученици колко ще са кадърни.
7
2
 
7
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Каквото и да се реши, винаги ще има недоволни и мрънкащи.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6 ей това е наистина най-големия проблем. Бога ми огромен проблем. Киро и компания са зле, ама другите са още по-зле. Да почнат да слушат народа. Ние имаме вградена система за оцеляване създадена еволюционно през вековете.
5
4
 
7
 
! Отговори
Уред ли сте преди 2 години
Как ще изриташ Кирчо бе кой да дойде на негово место
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в София кога? Мисъл- никаква. Предпазни мерки - никакви! В момента заболеваемостта в София е над 1443 на 100 хиляди. Какво въобще чакате? Някои училища минават поединично, поради разумни директори, онлайн. Ами другите?
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 а защо учениците да са в училище и да седят на чиповете си без да учат, понеже даскалите са болни? Защо? За да могат да си избират някого за тормоз и да го побъркват ли? Това ли е целта на сесенето в класната стая? Не е ли по-добре 2 или 4 седмици онлайн с учители които преподават и изпитват, отколкото в клас без да се учи и да се хващат за косите физически и психически?
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно в Бургас хората имат глави на раменете си. Моите почитания към бургазлии. Спечелихте уважението ми.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10 дни цялата страна. Помнете ми думите. Кирчо досега не е удържал на 1 обещание. Това с "учениците физически на училище" беше ясно, че ще удържи около месец. Кирчо е *** и всички ще страдаме докато не го изритаме!