"Астра Зенека" и "Янсен" причиняват рядко увреждания на гръбначния мозък

ЕМА препоръчва да бъде добавено предупреждение
14 яну 2022 18:30, Нели Христова
133
"Астра Зенека" и "Янсен" причиняват рядко увреждания на гръбначния мозък
Снимка: БГНЕС

Комисия за оценка на безопасността към Европейската агенция по лекарствата препоръча днес рядко срещано възпаление на гръбначния мозък, наречено трансверзален миелит, да бъде добавено като възможен страничен ефект от ваксината срещу ковид на компанията "Астра Зенека", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тя е препоръчала подобно предупреждение да бъде добавено и към еднодозовата ваксина на "Джонсън и Джонсън".

След като проучила наличните данни, комисията стигнала до заключение, че има "най-малкото умерена вероятност" за съществуване на причинно-следствена връзка между тези две ваксини и възникването на трансверзален миелит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
3
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Жена - след " факсинката " получава жесток обрив по гърба. ( реален случай, не е от новините, няма да го споменат, заети са да излъчват едва оцелели кУмчев да рекламира експерименталките)#слОчаеност.
111
4
 
12
 
! Отговори
Доктор Дулитъл преди 2 години
Костадин Костадинов от Възраждане е виновен!
110
3
 
18
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
А не,това е конспирация писана от безотговорни индивиди.
109
6
 
19
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Именно защото не са ваксини, а експериментални течности в 3та фаза на изпитване, производителите са освободени от отговорност до 2050г (дългосрочните негативи ще са доказани)
108
1
 
20
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Не правят тестове, дори не се обявяват резултатите от негативните последици след 2,3 или 4месеца. Забранено е
107
1
 
19
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Никакъв тест не правят
106
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да попитам някой ваксиниран, дали са му направили тест за алергия преди ваксината??? Така да го драснат по ръката и да му накапят от всичките ваксини на драснатото и да видят реакцията спрямо контролното драснато??? Гледах репортажи ,че го правят някъде... Има ли такава практика у нас.????
105
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кутиите цигари пише -- Пушенето ви убива--- Ти избираш да пушиш или не!!!!. На тези препарати пише -- може да ви причини еди какво си!!!! --- и нямаш право на избор .. Това не е ли геноцид.. Принуден си да се самоубиеш.. Казват. че е право на избор... Да ама не.. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ВЕЧЕ ДАЖЕ ПРИНУДИТЕЛНО.----Искат да ни поразредят...
104
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Файзер!!! Кристално бистрата и изключително ефективна ваксина да остане единствената на планетата. От Файзер няма умрели, няма и увредени. Вярвайте хора вярвайте!!! Тия един ден ще бъдат съдени и се надявам закрити. Няма по-долно действаща фармацевитична фирма от Файзер. Тия са най-известни с това че лижат че някое тяхно лекарство е ефективно и после ги съдят имат стотици дела завършили с плащане на обезщетения, но никога с нещо по-строго.Винаги се измъкват след като са добрали сухото
103
2
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Обаче има някакво биполярно мозъчно мислене в тези,които пишат статиите.Хем пропагандират,хем и пишат за страничните ефекти,които не са никак безобидни!!!! Някакъв шизофренизъм!!!!
102
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е,ето! Продължават да се добавят странични ефекти. Хората,които вече се надупчиха, не бяха информирани за това. Правилно казваше доцент Мангъров,че не се знае какви последици ще има след години. След време може още сранични ефекти да се появят. Да,който иска може да се подложи на тези течности. Но има ли все още някой,който смята,че това не са експериментални продукти?!
101
0
 
16
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
А на мозака причинява ли нещо?щото мойта мадона не ми се види уред.
100
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, колко още неща ще се откриват за съжаление, но няма връщане назад. Може да се сложи, ама не може да се махне от тялото.
99
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то си личи! Вижте Бау, германец и програмист
98
0
 
13
 
! Отговори
? преди 2 години
С за другите кога ще е инфото?Тръпнем да чуем, че да си преформатираме живота.Мизерници ненаяли се!
97
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая болест (не мога да я повторя) лекува ли се? А има ли ваксина за нея? Идеята ми е да си тресна първо ваксина за страничните ефекти, а после и самата ваксина.
96
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега започват дс въртят едни номера и да си признават едно по едно, миокардити, неврологични, тва онова...явно достатъчно пари напечатаха за тези отрови и отиваме към следващата фаза на плана...mizernici
95
2
 
21
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До 98:Не се грижи за нас, ти нали си защитен с поредната бустерна зона, остави ни да вземем решението си лично и свободно. Времето ще покаже кой е изтеглил късата клечка
94
3
 
36
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
От позицията на ваксиниран и паднал в клопка та на манипулациите и прогледнал, бустерни дози няма да си слагам
93
3
 
31
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
До 103 . За ваксинираните , ваксинацията е също като руска рулетка . Само че , при вас всяка доза е още един патрон в барабана . В момента сте с три пълни и три празни дупки в барабана . Нали се сещаш късметлиите от вас колко дози имат до сигурни край .