"Астра Зенека" и "Янсен" причиняват рядко увреждания на гръбначния мозък

ЕМА препоръчва да бъде добавено предупреждение
14 яну 2022 18:30, Нели Христова
133
"Астра Зенека" и "Янсен" причиняват рядко увреждания на гръбначния мозък
Снимка: БГНЕС

Комисия за оценка на безопасността към Европейската агенция по лекарствата препоръча днес рядко срещано възпаление на гръбначния мозък, наречено трансверзален миелит, да бъде добавено като възможен страничен ефект от ваксината срещу ковид на компанията "Астра Зенека", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тя е препоръчала подобно предупреждение да бъде добавено и към еднодозовата ваксина на "Джонсън и Джонсън".

След като проучила наличните данни, комисията стигнала до заключение, че има "най-малкото умерена вероятност" за съществуване на причинно-следствена връзка между тези две ваксини и възникването на трансверзален миелит.


133
Още от Коронавирус
Д-р Брънзалов: Част от населението изтезава здравната ни система!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
Маргарет Тачър преди 4 дни
Безплатно сирене има само в капана за мишки!
126
2
 
3
 
! Отговори
Lina преди 5 дни
Жена - след " факсинката " получава жесток обрив по гърба. ( реален случай, не е от новините, няма да го споменат, заети са да излъчват едва оцелели кУмчев да рекламира експерименталките)#слОчаеност.
125
4
 
12
 
! Отговори
Доктор Дулитъл преди 6 дни
Костадин Костадинов от Възраждане е виновен!
124
3
 
18
 
! Отговори
Апокалипто преди 6 дни
А не,това е конспирация писана от безотговорни индивиди.
123
6
 
19
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 дни
Именно защото не са ваксини, а експериментални течности в 3та фаза на изпитване, производителите са освободени от отговорност до 2050г (дългосрочните негативи ще са доказани)
122
1
 
20
 
! Отговори
Ваксиниран преди 6 дни
Не правят тестове, дори не се обявяват резултатите от негативните последици след 2,3 или 4месеца. Забранено е
121
1
 
19
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 дни
Никакъв тест не правят
120
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Искам да попитам някой ваксиниран, дали са му направили тест за алергия преди ваксината??? Така да го драснат по ръката и да му накапят от всичките ваксини на драснатото и да видят реакцията спрямо контролното драснато??? Гледах репортажи ,че го правят някъде... Има ли такава практика у нас.????
119
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На кутиите цигари пише -- Пушенето ви убива--- Ти избираш да пушиш или не!!!!. На тези препарати пише -- може да ви причини еди какво си!!!! --- и нямаш право на избор .. Това не е ли геноцид.. Принуден си да се самоубиеш.. Казват. че е право на избор... Да ама не.. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ВЕЧЕ ДАЖЕ ПРИНУДИТЕЛНО.----Искат да ни поразредят...
118
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да живее Файзер!!! Кристално бистрата и изключително ефективна ваксина да остане единствената на планетата. От Файзер няма умрели, няма и увредени. Вярвайте хора вярвайте!!! Тия един ден ще бъдат съдени и се надявам закрити. Няма по-долно действаща фармацевитична фирма от Файзер. Тия са най-известни с това че лижат че някое тяхно лекарство е ефективно и после ги съдят имат стотици дела завършили с плащане на обезщетения, но никога с нещо по-строго.Винаги се измъкват след като са добрали сухото
117
2
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 6 дни
Обаче има някакво биполярно мозъчно мислене в тези,които пишат статиите.Хем пропагандират,хем и пишат за страничните ефекти,които не са никак безобидни!!!! Някакъв шизофренизъм!!!!
116
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Е,ето! Продължават да се добавят странични ефекти. Хората,които вече се надупчиха, не бяха информирани за това. Правилно казваше доцент Мангъров,че не се знае какви последици ще има след години. След време може още сранични ефекти да се появят. Да,който иска може да се подложи на тези течности. Но има ли все още някой,който смята,че това не са експериментални продукти?!
115
0
 
16
 
! Отговори
SHEFA преди 6 дни
А на мозака причинява ли нещо?щото мойта мадона не ми се види уред.
114
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ох, колко още неща ще се откриват за съжаление, но няма връщане назад. Може да се сложи, ама не може да се махне от тялото.
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ами то си личи! Вижте Бау, германец и програмист
112
0
 
13
 
! Отговори
? преди 6 дни
С за другите кога ще е инфото?Тръпнем да чуем, че да си преформатираме живота.Мизерници ненаяли се!
111
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тая болест (не мога да я повторя) лекува ли се? А има ли ваксина за нея? Идеята ми е да си тресна първо ваксина за страничните ефекти, а после и самата ваксина.
110
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Сега започват дс въртят едни номера и да си признават едно по едно, миокардити, неврологични, тва онова...явно достатъчно пари напечатаха за тези отрови и отиваме към следващата фаза на плана...mizernici
109
2
 
21
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 дни
До 98:Не се грижи за нас, ти нали си защитен с поредната бустерна зона, остави ни да вземем решението си лично и свободно. Времето ще покаже кой е изтеглил късата клечка
108
3
 
36
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 дни
От позицията на ваксиниран и паднал в клопка та на манипулациите и прогледнал, бустерни дози няма да си слагам