Вирусолог: Грипната и COVID ваксина може да се поставят в един ден

Не се знае как комбинация от двете болести влияе на организма
Обновена: 14 яну 2022 11:04 | 14 яну 2022 10:25, Петя Славова
84
Вирусолог: Грипната и COVID ваксина може да се поставят в един ден
Снимка: БГНЕС

Засилен е интересът в страната към грипните ваксини. Все пак, хората с поставена COVID ваксина, не са защитени срещу грип и обратното, тъй като става въпрос за два различни вируса, обясни пред Нова тв вирусологът проф. Радостина Александрова.

Още по темата
По думите й ваксините за двете инфекции могат да бъдат поставени в един и същи ден. "Има данни, че грипния вирус в началото на пандемията е допринесъл за разпространението на COVID-19. Ако се стигне до двойна инфекция обаче, няма да се получи голяма драма", обясни тя. 

Вирусологът допълни, че един и същи вирус може да има различни симптоми, а съвременно различни вируси да имат една и съща симптоматика.

Относно новия COVID план проф. Александрова сподели, че е много добре, че е създаден. "Ако се потвърди, че Омикрон води до по-леко протичане, ще има сериозен натиск върху личните лекари. Идеята на плана е гъвкавост и предвидливост", посочи медикът.

Според нея няма как да знаем как вероятна комбинация между грип и коронавирус ще повлияе на организма, но това са инфекции с доста сходна симптоматика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
26
 
! Отговори
Даааа преди 2 години
Едната ваксина се бие под езика а втората в лявата буза на ***. Бустер се бие направо в мозъка. Това е за 110% защита.
36
1
 
37
 
! Отговори
барман преди 2 години
Като ще е коктейл, съвсем експериментален да е! Блъснете вътре и против ебола, ку-треска, хепатитите, тетанус и вкарайте инфото в личните ни карти! Аферим! Познат си набичи бустера, разболя се тежко на другия ден и кара 10 дни тотален ковид, но сега пак тръби, че ваксата помага. Дефицитът на мозък е най-нелечимото заболяване!
35
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за Възраждане!
34
30
 
2
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 2 години
Половината антиваксъри са наркозависими и ги е страх ваксината да не взаимодейства с дрогата, защото може да е смъртоносно.
33
0
 
36
 
! Отговори
Били Ваксинатора преди 2 години
Сега ще видите, че ще има хора, които ще се наредят на опашка да им бият двете ваксини и даже ще са благодарни за грижата и горди от себе си! Как да не ги ваксинираш такива? Ми те това желаят! Има информация за всичко, а те правят този избор!?! Как да им откажеш?
32
2
 
16
 
! Отговори
До- Като гледам преди 2 години
Гледаш,гледаш...,и нищо не виждаш, ****чо!Айде ,запретвай ръкавче за седмичният ти бустер!Късмет!
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да смесят всички пак ще има нужда от бустер.
30
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Като гледам - като гледам, плоскоглавите ваксизависими примират от наслада че могат да се инжектират с още и още безполезни вредни препарати. Хем "безплатно".
29
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,защо не вземете да смесите всички "ваксини" в една ампула и всичко да свърши (боцнатия зомбоид) с едно боцване?Бързо и ефикасно и никой не може да разбере коя "ваксина" го е "излекувала" и запратила във вечните ловни полета!!!Побързайте,защото има признаци за събуждане на зомбоидите!
28
29
 
2
 
! Отговори
Като гледам преди 2 години
Страхливите антиваксърчета умират от страх от самата мисъл, че могат да им сложат 2 ваксини едновременно.
27
1
 
28
 
! Отговори
Ббб преди 2 години
Ама разбира се,че може,тъкмо да ти занули въглеродния отпечатък!
26
1
 
29
 
! Отговори
някой преди 2 години
Работещата в "БАН", това е смехотворно.
25
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе да няма вече някаква нова наука "ваксинология"??? Само до преди 2 години разправяха, че Ноември вече е късно за ваксиниране срещу грип, а сега даже и Януари агитират?!?! Във всички учебници пише, че ваксинация не се прави по време на епидемията! А сега уж в най-голямие пик или точно преди него и само врякат ваксинирай ваксинирай ваксинирай.. е па няма да се ваксинирам за нито един от двата грипа! Кво да се прави - консерва съм и вярвам в класическата наука, а не в нАуката дето сега измислиха
24
2
 
22
 
! Отговори
Фаучи преди 2 години
Що да не може? Таман по-добре ще действа за предпазване на планетата от паразитиращия вид...
23
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е хитро. Като стане белята никой не може да докаже от кое. От грипната ли,от 1,2 или третата игла ли.
22
1
 
30
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
Успяха да убедят хората с отсъстваща мисловна дейност, че само чрез инжекции могат да бъдат "защитени" от настинки и грипове. Не, драги мои, казва се "имунна система", и баба ви го е имала. Без инжекции през два месеца.
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък ги разбраха, че са различни вируси, като единият НЕ е ИЗОЛИРАН:))))
20
1
 
32
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
"Все пак, хората с поставена COVID ваксина, не са защитени срещу грип и обратното, тъй като става въпрос за два различни вируса, обясни пред Нова тв вирусологът проф. Радостина Александрова"------ хубаво говори дамата колежка, почти като професионалист, но ще я поправя- и с двете ваксини пак не сте защитени нито срещу груп, нито срещу Ковид ;)
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложи, сложи, и ще идеш при дядо Матейко!
18
1
 
32
 
! Отговори
Йосарян преди 2 години
Значи в едното рамо си мушкам инжекция с грипни вируси, в другото рамо си мушкам рнк-инструкции които принуждават клетките ми да създават вирусен протеин, и по средата имунната ми система танцува тарантела. И ако докопам в този момент изключително заразния вирус който в момента е навсякъде - честита статистика. Но поне са продадени два продукта. А и болницата изкарва по клинична пътека. Всички печелят.