БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!

Медиците поискаха да се спре с конспирациите
15 яну 2022 13:01, Петя Славова
302
БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, дискусията, която се води "за" и "против" "зелените сертификати" и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 у нас.

Още по темата

"За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, сред които и тези на над 170 колеги - медици, ставаме свидетели на това как науката и фактите бяха оставени на заден план", посочиха от БЛС.

"Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация. Затова, ние от Български лекарски съюз категорично и за пореден път заявяваме:

Ваксината е единственият известен засега начин да се защитим от коварната болест. Ние, лекарите, вече дадохме пример и над 75 процента от нас се ваксинираха, заедно с преболедувалите колеги, защитените медици сме около 90 на сто.

"Зеленият сертификат" не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна. Нещо повече - у нас той беше въведен със закъснение", категорични са от лекарското съсловие.

"Не на последно място: БЛС заявява своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и познания, в работната група, която ще бъде сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19", се съобщава още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че яко ваксаните Западна Европа и концлагера Австралия, пламтят от коронавирус, конспирация ли е? Това, че искат да се дупчим на три месеца с експериментална течност, конспирация ли е? Това че Карлос Техада от Ню Йорк Таймс си отиде от сърдечен арест един ден след бустера, конспирация ли е?
50
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хааахахахахахаха Понамирисват антиваксърските опорки. Толкова са стари, че вече започват да се разлагат.
49
0
 
22
 
! Отговори
До БЛС преди 2 години
Колко бустерни дози са необходими, за да се справим с вируса? Колко дози може да понесе безопасно човешкият организъм? Въпроси, въпроси...
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 "В градския транспорт почти никакъв контрол, особено в крайните квартали и късните часове." Очаква се, че на хората им пука, а не че се опитват да измамят системата. Кой си мислите, че мамите? Мамите себе си, никой друг.
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покажете си фишовете преди и сега.! Ще ви тричаме първо вас! Кръвопийци!
46
1
 
24
 
! Отговори
хааахахахахахаха преди 2 години
То бива да сте слепи, бива, ама чак толкова, малко почва да понамирисва. Каква защита, бе гении?! Защита?!! Омикрон беше разнесен буквално за два дни само от ваксинирани, пътуващи със самолети из цялата планета! Експерименталните ви препарати не струват пет пари!
45
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Живко Не знам дали го осъзнаваш, но никой номрален вече грам не се интересува от неадекватните ви опорки, които са адресирани милион пъти. На този етап антиваксърите се навряхте сами в ъгъла и си чакате участта. Сами си отрязахте пътя към разговор, защото доказахте, че вие такъв не можете да водите с издържани аргументи. Драскай, вредиш само на себе си. Днес още 72 антиваксъри са си отишли. Поне 2/3 от тях са били такива многознайковци.
44
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смях, ама голям смях. Тия другарчета знаят ли, че в кварталния магазин не можеш да си купиш без зелен амулет га.щи и маратонки, а в Лидъла и Кауфланда до него влизаш и купуваш всичко-едене пиене, презервативи, ел. уреди. А там са човек връз човека. Вирусчето просто си има график. В градския транспорт почти никакъв контрол, особено в крайните квартали и късните часове. И как да вярва човек на измишльотините им. Важно е парицата да капе в касичките, по малко, но редовно...
43
1
 
29
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Сериозно? А какво биха казали от лекарския съюз по въпроса с Теменужка Петкова? С Ангел Кунчев? С Тео Ушев? Няма да ми стигне мястото да ги изброявам. И това са само публичните имена. А колко други хора всекидневно се разболяват и за съжаление някои от тях умират. Напълно ваксинирани! Пълна заблуда и измамно предпазване е това с ваксините. Защо изопачават истината???
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То хубаво знаем, че ни лъжат и крадат, ама защо стоим и не предприемаме нищо? Дайте да ги накажем законно и така.
41
1
 
23
 
! Отговори
Да! Спрете! преди 2 години
Конспирациите ще спрат когато се спре тази идиотия с неработещи препарати които никой не знае с какви последици са. Дори самите лекари не знаят какво ще се случи след 10 години.
40
1
 
24
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Само необразован човек, закачен за *** организация, може да твърди, че ваксините са безвредни и помагат. След време ще се крият, защото ще бъдат съдени.
39
2
 
22
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Това не е никаква ваксина, а генномодифицирана имуностимулираща терапия в експериментална фаза. Говоря за препаратите на Пфайзер и Модерна, които се налагат силово от световното задкулисие. Използването на наименованието "ваксина" за тези продукти е нищо повече от маркетингов трик. Впрочем едва ли и 50% от лекарите са с ваксина, дори фалшиво поставена. Казвам го най-отговорно като лекар.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината .И в днешно време прекалено много хора умират от Туберкулоза,Холера ,Шарки .Говорят че антибиотиците много помагали ,но аз ще ви кажа на необратимите 100% Стефелококи ,Е коли,Псевдомонос ,Клебсея нищо не помагат .Ваксината на Ковид не е доказана след 7 8 г може да излезнат първи резултати.
37
0
 
27
 
! Отговори
Очаквано преди 2 години
БЛС имат интерес - и финансов, и не само, ваксините да вървят.
36
1
 
20
 
! Отговори
ВАКСИНИТЕ преди 2 години
НЕ СА ТОВА$КОЕТО БЯХА!НАУКАТА НЕ Е КАКВАТО БЕШЕ!
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как се защитиха дори и тия с по 3-4 игли? В не малко страни са се затворили отново, където са вакснати на 85-90%. Тия въобще интересуват ли се от нещо...
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛС трябва да бъдат разследвани за финансови измами, а не да им дават думата за мнение.
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре при бай Ставри отколкото в гробищата след 2-3 години нон стоп бодене. Ако измислят "ваксина" против мислене, мигом ще се наредите в три редици. Нищо че и без това сте безмозъчни.
32
0
 
15
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
Къде ще ни побереш всичките при бай Ставри? Милиони сме!!!