БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!

Медиците поискаха да се спре с конспирациите
15 яну 2022 13:01, Петя Славова
302
БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, дискусията, която се води "за" и "против" "зелените сертификати" и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 у нас.

Още по темата

"За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, сред които и тези на над 170 колеги - медици, ставаме свидетели на това как науката и фактите бяха оставени на заден план", посочиха от БЛС.

"Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация. Затова, ние от Български лекарски съюз категорично и за пореден път заявяваме:

Ваксината е единственият известен засега начин да се защитим от коварната болест. Ние, лекарите, вече дадохме пример и над 75 процента от нас се ваксинираха, заедно с преболедувалите колеги, защитените медици сме около 90 на сто.

"Зеленият сертификат" не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна. Нещо повече - у нас той беше въведен със закъснение", категорични са от лекарското съсловие.

"Не на последно място: БЛС заявява своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и познания, в работната група, която ще бъде сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19", се съобщава още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
21
 
! Отговори
убиец в бяла манта преди 2 години
БЛС ще настояват за ваксините защото от всеки болен лапкат 1500 лв по клинична пътека . Всеки набоден е увреден завинаги ,доста направо си умират ,а живите стават вечни донори на БЛС.Разбирай набодени свещенни крави във вид на касички за сланинообразнините шефове на болници като Брънзелов. БЛС няма полза от здрави хора .Здрав човек = но мъни за БЛС.Болен човек от ваксини = вечно постъпление на пари в джобовите на корумпетата в бели манти .Това е истината
30
0
 
25
 
! Отговори
Живко преди 2 години
От тези 33 000 "изгубени човешки животи" надали и 1/3 са починали от корона! Всички много добре знаем че за вашата стъкмистика починал ОТ коронавирус и СЪС коронавирус е едно и също! Да не говорим че заради златните Ковид пътеки правите сума ти фалшиви ПСР-и на пациенти, а за да прикриете проведено от вас неправилно лечение обявявате причина за смъртта коронавирус и се отървавате от аутопсия! За грантовете на Бигфарма изобщо да не говорим! Заради такива като вас пандемията никога няма да свърши!
29
37
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки антиваксър с глоба от 10 бона и минимум 1 година изгора на бай Ставри,само така ще се оправят нещата!!
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛС да излезе със становище за ползата от зеления прцал. Научни доказателства. Статистики. Ама няма, а са против, а кинтите секват. Майцепродавци. Как пък досега не се сетиха да издават сертификат за грипните ваксини. А за настинка.
27
1
 
22
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Бях на протеста на 12-ти! От Русе тръгнахме един автобус със 70 души и един микробус със 10-тина души, разбира се всички без маски! На протеста бяхме няколко хиляди на площада, също всички без маски, по обратния път към Русе също всички без маски! Е, засега съм в суперформа, така ще бъда и за в бъдеще! ''Страшния' вирус някак си пропусна да ме хване и в автобуса, и на площада, и пак в автобуса на връщане! Странно какво ме пази тогава защото не стига че всички бяхме без маски ами и не съм набоден
26
0
 
24
 
! Отговори
ФатаМоргана преди 2 години
няма какво да мислите, вашата работа е да ЛЕКУВАТЕ!!!!
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До М.Л.Д. Искат да надуват бройката със "случаите" за това търсят където им падне. И се надяват да уплашат родителите да си дадат децата да ги инжектират.
24
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да. Ваксините наистина пазят от коварни болести. Като се ваксинираш един път и държи 10 години. А сега да ми обяснят от БЛС какво е това дето да те бодат на 3 месеца докато си жив и пак се разболяваш. Ваксина ли е????
23
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите не вярват на лекари специалисти. Те вярват на другарите си лъжци. И на фейса.
22
2
 
20
 
! Отговори
М.Л.Д. преди 2 години
Какъв смисъл има в Това да тестват здрави деца без симптоми дори на настинка?????
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛС с позиция - дайте си ни кинтите, те са наши, а не ваши. Освен това проумейте, че сте роби, а ако не сте още с наша помощ ще станете.
20
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са ваксини а са експериментални препарати във фаза 3, нищо общо с класическите ваксини. Злоупотребяват с думата ваксина за да подлъжат хората да се инжектират. Лекарите които рекламират препарата имат финансова изгода от това. Преди обещаваха че препарата спира вируса, нищо подобно. Не само че не спира вируса ами човек може да умре от страничните ефекти на препарата, риска от препарата е по-голям от колкото от самия вирус.
19
1
 
14
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Само, че тази коварна БОЛЕСТ...........всъщност не е билест!
18
1
 
35
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Псевдоваксината не е за да нипредпазят от заразяване, не е за да се намали разпространението на вируса. Понеже тя не прави това, и от първия ден се знаеше че не го прави. Не е за да ни предпазят от "тежко боледуване" понеже натискат да инжектират и децата и тинейджърите, които са 99.9983% предпазени от тежко боледуване без инжекция. Преболедували като мен - кратко и леко - също не са освободени от задължението да се инжектират - защо? Къде е грижата за здравето? Видимо се гонят различни цели.
17
2
 
19
 
! Отговори
славянин преди 2 години
А мен след като не съм набоден и няма да се набода какво ме защитава след като 2 години ''страшния'' вирус така не може да ме свали!? Чакам научния отговор на БЛС!
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви лекари бе - долни търговци.
15
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя ваксина?
14
2
 
34
 
! Отговори
СЛБ преди 2 години
И БЛС-то се оказаха големи майтапчии!
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се ваксинирам ако искам. Точка.
12
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марионетките незабавно да си скъсат дипломите!