БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!

Медиците поискаха да се спре с конспирациите
15 яну 2022 13:01, Петя Славова
302
БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, дискусията, която се води "за" и "против" "зелените сертификати" и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 у нас.

Още по темата

"За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, сред които и тези на над 170 колеги - медици, ставаме свидетели на това как науката и фактите бяха оставени на заден план", посочиха от БЛС.

"Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация. Затова, ние от Български лекарски съюз категорично и за пореден път заявяваме:

Ваксината е единственият известен засега начин да се защитим от коварната болест. Ние, лекарите, вече дадохме пример и над 75 процента от нас се ваксинираха, заедно с преболедувалите колеги, защитените медици сме около 90 на сто.

"Зеленият сертификат" не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна. Нещо повече - у нас той беше въведен със закъснение", категорични са от лекарското съсловие.

"Не на последно място: БЛС заявява своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и познания, в работната група, която ще бъде сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19", се съобщава още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛС изглеждат доста загрижени за парите си! Представете си от лятото няма вече ковид, какво правим, имам в предвид лекарите! Трябва още повече средства (разбирай пари) и по дълго да се усвоят от здравната каса! И понеже повечето има кетап за лекари, но не са, с какво ще правят пари? Проблем! Ако ще и да е физиологически разтвор, но трябва да се инжектира по особена здравна пътека! Защо БЛС няма позиция, затова, че България от години е водеща по смъртност и всички други заболявания?
270
1
 
4
 
! Отговори
Грижата за преди 2 години
Здравето е похвална. Скоро ще бъде създаде сборник със съвети и рецепти, чрез които заболяванията ще намаляват. Примерно- лягайте рано, ставайте рано, хранете се здравословно, движете се, не се ядосвайте и много други. Съзнаваме, че това ще намали приходите в здравната система, но ние се грижим за здравето на всички, а не за парите на част от обществото.
269
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия умници не трябва да забравят, че ваксините не заместват тоталния упадък на болниците, краденето, неправилния начин на лекуване. Смъртта на 30 000 българи не е заради ковид, не е че не са ваксинирани, АМИ ЗАРАДИ КРАЖБИТЕ, ЗАРАДИ КОЕТО МИЗЕРИЯТА.
268
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета и слушам отровните лъжи, разпространявани от БЛС, се срамувам, че съм лекар.
267
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тройно ваксинираните в Западна Европа, в частност Германия, масово са болни от Ковид. Някои доста тежко. Казвам го от лични наблюдения върху мои колеги и приятели. Защитата от ваксината е равна на нула. Страничните ефекти са многобройни, сериозни и понякога фатални. Ваксините защитават единствено печалбите на фарма мафията.
266
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами защитете се бе! Ние нещем! Казват че по бързо свършва с ваксина с тромби от колкото без ваксина с корона! А, сега де???
265
1
 
8
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Закупихме,и се набутахме с дози за милиони ненужни ваксини,сега се чудим как да ги пробутаме на баламите
264
1
 
13
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
След като ваксинираните се зарязават по- малко и придават заразата по- малко - Защо във ваксан САЩ преди два дни имаше УНИКАЛНОТО ЧИСЛО НОВОЗАРАЗЕНИ - 1300 000!!!
263
1
 
12
 
! Отговори
Вирус с коронка преди 2 години
Може ли вече пак да го наричаме грип?
262
1
 
18
 
! Отговори
ДО БЛС преди 2 години
ЕМА СЪОБЩИ ОЩЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ, ЧЕ " ПОСТОЯННАТА ВАКСИНАЦИЯ НЕ Е РЕШЕНИЕ ЗА ПАНДЕМИЯТА"!!! НЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ?!
261
2
 
17
 
! Отговори
Александър преди 2 години
Спрете с натискането да се ваксинираме! Вие имате ли информация за това, че ваксината не предпазва от заболяване, а ваксинирани хора пренасят заразата. Що за съюз на лекарите сте, като сте влезли в ролята на рекламни агенции! Защо не се говори за здравословно хранене, за нуждата от повече движение на чист въздух? Да не говорим, че напълно е забравено за превенцията на социалнозначими заболявания. Търговци!
260
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще лъжете
259
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рекламата я подминавам с чиста съвест... Не се хабете от БЛС!
258
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защитата от ваксината знаяте ли коя е?
257
3
 
21
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Лъжци! Вакснинираните заразяват и унират 10 пъти повече от неваксинираните. ФАКТ. Докога ще го криете?
256
1
 
22
 
! Отговори
Християни преди 2 години
Срещу -1000 лв бонус всеки месец плюс високата заплата ще твьрдя и че - исус христос ми е подшушнал вьв видение да се ваксинирам
255
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защитата е ваксината? Ама кой точно бустер? Третият? Петият? Осмият? Сто седемдесет и вторият? Много моля представителите на науката да ми отговорят кой точно бустер ще ни отърве от тая болест? Просто искам да си направя планове за бъдещето. Нещо нередно ли очаквам?
254
1
 
24
 
! Отговори
В. преди 2 години
БЛС е казионна организация създадена навремето от другаря Костоф. Какво очаквате да кажат?
253
0
 
17
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Защо сте сложили удивителна!
252
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никоя от "мерките" ви не работи, нито пък ваксините. Оставете хората на мира! Стига сте се оправдавали, че не ги спазваме. Спазваме ги, но не работят. И не желаем да ставаме бели мишки.