Надал за сагата с Джокович: Никой състезател не е по-важен от Australian Open

Сърбинът ще прекара съботната вечер в хотела за мигранти, утре е на съд
Обновена: 15 яну 2022 14:54 | 15 яну 2022 14:50, Анисия Иванова
233

Новак Джокович беше задържан от австралийските власти преди утрешното изслушване в съда, след което ще стане ясно дали ще може да остане в страната.

Световният номер едно е върнат в хотел за мигранти край Мелбърн. Там той ще прекара часовете до произнасянето на решението дали ще бъде депортиран или ще се състезава на Откритото първенство в Австралия.

"Смятам, че неговото присъствие в Австралия може да насърчи други хора да пренебрегват или да действат в противоречие със съветите и политиките за обществено здраве в Австралия", посочи австралийският министър на имиграцията Алекс Хоук.

Още по темата

Двете страни бяха изслушани пред Федералния съд. След това Джокович беше ескортиран с полиция от офиса на адвокатите му до хотела за мигранти край Мелбърн. Федералният съд на Австралия одобри искането на адвокатите на Новак Джокович трима съдии да решат съдбата на тенисиста. А това означава, че решението ще е окончателно.

Световният номер едно беше видян в бял ван, който пристига в хотела, който се използва и като арест за бежанци, след като напусна офиса на адвокатите си. А пред хотела се бяха събрали привърженици на Джокович, за да го подкрепят и да призоват за освобождаването му.

Неговият съперник Рафаел Надал пък заяви, че никой състезател не е по-важен от Australian Open.

"Смятам, че ситуацията стигна твърде далеч. Дори малко започна да ми писва, защото вярвам, че е по-важно да говорим за нашия спорт, да говорим за тениса. Колкото до Новак - аз наистина го уважавам, макар и да не съм съгласен с доста от нещата, които той направи през последните няколко седмици", уточни той.

Джокович ще прекара съботната вечер в хотела за мигранти, където беше и предния път, преди да се изправи пред федерален съд в неделя сутринта. А от решението ще стане ясно дали тенисистът ще остане в страната и ще участва в Откритото първенство на Австралия, където ще се бори за 10-а титла. Или ще бъде депортиран, което означава да получи забрана да влиза в страната.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надал може да победи Джокович само с помощта на НАТО. :)
189
3
 
1
 
! Отговори
Завист и интереси преди 2 години
Нито един комерсиален турнир не е по-важен от принципите на спорта. Държави, като Австралия не трябва повече да организират спортни събития, докато ги използват за политически цели.
188
1
 
5
 
! Отговори
НРБ преди 2 години
на този наркоман пак са му навили пружината. дано да е за последен път!
187
4
 
0
 
! Отговори
Злобар преди 2 години
Надал му го навря яко изотзаде на Джоко , дали го заболе той си знае и да си има едно на ум към колегите си тенисисти.
186
3
 
6
 
! Отговори
В. преди 2 години
Хиляди пъти за Косовския Сърбин и против ешкенази арапа Надал
185
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дедо Ташунко- "На всички тук - приятен неделен ден!" --- Благодаря за пожеланието! Забивам си бустера и ще цъфна в неделния ден! Да живее Австийската Фашиска Партия. И който там се опъва на законите, да гние в конвлагерите там. Поне там хуманно са ги построили. И "Бустера ще ви направи свободни"- не казват кой поред, за да не заблудят народа!
184
1
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До Чебурашка- Викаш, Джоко не си прави сметката, че "ваксината" е безплатна и няма да се охарчи, а и ще е на далавера ли? Защо да се опъва на насилствената загриженост за живота му? Балкански ***, нали? Както много австалийци, холандци, австрийци, германци, италианци...които ги пребиват ежедневно за тяхно добро, до пълната победа на "демокрацията" ?
183
6
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Сагата с Конската глава приключи. Обратно за Белград, решиха тримата съдии единодушно! Това съобщават тази сутрин в немските новини. На всички тук - приятен неделен ден!
182
1
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Терорът - да те боцнат с безплатна ваксина
181
2
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До пияница мистик- За какви "правила на цивилизацията" в сегашна Австралия ломотиш бе пиянецо???? Изтрезней първо! Ти наясно ли си какво става там? Китай е цвете в сравнение с Австралия относно терора срещу собствения си народ. Ако искаш това пак в България от носталгия- и на тебе д.*** да ти е яко.
180
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович е история, време е за смяна на поколенията. Ето например, един Медведев е чудесен негов заместник. Нека най-после видим и Григор с титла от шлема. Има още време тези неща да се случат.
179
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, па да. За Надал е прекрасно-единственият, който може да го елиминира.
178
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
200 винаги пише пиян. Сигурно и смърди на пор. Нямаш право да говориш за герои и да ги хулиш бе пияницо!
177
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралийците се гаврят яко с джокера, ама той нали си е.... не го усеща.
176
1
 
10
 
! Отговори
СВОЙ до Гацо Порът преди 2 години
Много има с Фалшиви сертификати(лекар е изхабил една доза,но не я инжектирал).Така,че дали Джошуа и Фюри са с ваксина не е сигурно.Разсъжденията на такива,като тебе ,да бъдем пример в обществото и да се боднем,са разсъжденията "Преклонена главица сабя не е сече".Пълно Робско разсъждение!Добре че в Света има такива като Левски,Гарибалди ,Жана Дарк,Робин Худ.Иначе,ако всички са като тебе Сетът щеше да е един концлагер,какъвто се опитват да ни норганизират сега,само,че повечето са слепи от СТРАХ.
175
10
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Само тъмните балкански субекти си мислят, че живеят на отделна планета, където правилата на цивилизацията за нея не важат. Да го връщат този ***, за да разбере, че законите са за всички.
174
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия австралийците ме разочароваха, толкова много време да се мотат с това сръбско....
173
2
 
9
 
! Отговори
Нолето преди 2 години
Е свободен човек, ти испански марикон, ще си останеш един роб барабар с нашия гришу нежния!
172
11
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Да подкрепяш сърбин е по-грозно от да подкрепяш турчин!!! Дори Турция се е отнасяла по-достойно с България през балканските войни от колкото Сърбия!!! Няма държава в света която толкова да ни е забивала ножове в гърба като Сърбия! И до ден днешен мачкат сънародниците ни в техните граници! Тръгнали тук разни чалгари да защитават сръбския лъжец, щото се кефят да се кълчат на Лепа Брена и Миле Китич! Неуки продажници!Учете я тая история бре!!!
171
6
 
4
 
! Отговори
Ай стига бе преди 2 години
Федерер миналата година им каза на австралийците, че не е ОК с карантините им балони, да стои далеч от семейството си и т.н. и не отиде да играе! Сръбския тарикат хем не е ОК с правилата им,хем се пъне да е там! Медицинските изключения в случая са за хора с истински здравословни проблеми които искат да се приберат при роднините си, не за топ атлети, участници в разни секти на прегръдките и безглутенови глупости!!!