Ваксинацията на населението драстично изостава от графика на СЗО

Нужно било това да стане приоритет за всички страни
15 яну 2022 08:00, Петя Славова
95
Ваксинацията на населението драстично изостава от графика на СЗО
Снимка: БГНЕС

Ваксинацията на световното население срещу коронавирус изостава драстично от графика, определен от Световната здравна организация (СЗО). Това заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Още по темата


"Миналата есен СЗО очерта стратегия за ваксиниране на 40% от световното население до края на миналата година, и 70% до средата на 2022 г. Ние дори не сме близо до постигането на тези цели сега", каза Гутериш.

Разпространението на щама Омикрон беше "мрачно напомняне, че борбата срещу коронавируса трябва да бъде висок приоритет" за света, каза той, цитиран от БГНЕС.

"Необходимо е всички страни и производители да поставят за приоритет да осигурят доставките на ваксини за развиващите се страни чрез механизма COVAX и да подкрепят производството на тестове, ваксини и лекарства от страни, които имат ресурсите за това", каза генералният секретар на световната организация.

 


95
Още от Коронавирус
В Германия: Имаш бустер, няма карантина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Антониу Гутериш преди 1 седмица
Комисионните ме!
85
0
 
1
 
! Отговори
КОМАРИ НАПРАВИЛИ СЗО преди 1 седмица
До Пинокио от СЗО С КРЪВОЖАДНО ДНК ЗА ДА ИЗБИЯТ ВСИЧКИ КОМАРИТЕ ВЪВ ФЛОРИДА НО БЛОКИРАЛИ ПРОЕКТА ЗАЩОТО КОМПЮТЪРЪТ БИЛ С НИЛСКИ ВИРУС И ПУСНАЛ ГРЕШНА РЕЦЕПРТА ДА КОМАРСКОТО ДНК КОЕТО ЩЯЛО ВМЕСТО КОМАРИ ДА УБИВА ЧОВЕЦИТЕ
84
0
 
0
 
! Отговори
Пинокио от СЗО преди 1 седмица
През 1955 г. стартира програма за ликвидиране на маларията, макар че по-късно нейните цели са променени. През 1965 г. излиза първия доклад относно диабета и е създадена Международната агенция за изследване на рака. През 1966 г. СЗО се *** в сградата на седалището си. През 1974 г. започва Разширената програма за имунизиране, както и Програмата за контрол на онкоцеркозата важно партньорство между
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Според нас даже избързва.
82
0
 
5
 
! Отговори
Световното население преди 1 седмица
не е собственост на СЗО и ще си прави каквото реши....Никой не е длъжен да се съобразява със смъртоносните им политики....Повече от ясно е, че не желаят просперитет на хората, иначе нямаше да има войни, бедност и насилие..
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е, защо не споделихте графика си с нас? Товага със сигурност щяхме да се набодем поне 5 пъти, за да си изпълните точките в документа. Казвайте ги по-рано тия неща. Хахах!
80
1
 
2
 
! Отговори
DORTMUND преди 1 седмица
Така е в страната на Бай *** и глупците.
79
2
 
5
 
! Отговори
Istinata преди 1 седмица
Убийци. Убийци. Убийци.
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СЗО МАФИЯ
77
0
 
26
 
! Отговори
ъъъъъ преди 1 седмица
Естествено, че ще изостава - няма как да се реваксинира цялото население на Земята на всеки 4 месеца. Някой празноглав политик не се ли замисли, че чисто логистично е невъзможно това да се направи още преди да предлагат реваксинация през няколко месеца като решение на пандемията?
76
1
 
28
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 седмица
Който иска да се ваксинира си е негов избор и риск.
75
3
 
16
 
! Отговори
до 69 преди 1 седмица
Наистина сме силен и здрав народ.Оцеляхме след 500 години турско робство,оцеляхме и след 12 години управление на Борисоф.
74
0
 
24
 
! Отговори
Ник преди 1 седмица
Тоя график да си го забият на ....стената
73
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди да ме ваксинират(набодат) ще трябва да ме застрелят-това ми го каза мой добър приятел - лекар.Сами си правете изводите.
72
0
 
23
 
! Отговори
БРЦК преди 1 седмица
Свобода или смърт . Ти си болен макар да не знаеш и нямаш симптоми.
71
1
 
13
 
! Отговори
БРЦК преди 1 седмица
Боят настана тупкат сърца ни. Война това е спасение
70
0
 
23
 
! Отговори
БРЦК преди 1 седмица
СЗО банда мошеници.
69
0
 
37
 
! Отговори
Нормално преди 1 седмица
Притесняват се СЗО , поради простата причина , че рано или късно ще лъсне измамата с ваксините !!! Скоро за кихавица срещу слънцето , ще пишат много тежък слънчев кОвиД !!! Една малка България успява стоически да издържи на напъна с 80 % неваксинирано население ....Пълен Респект за това !!!
68
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кои са СЗО да правят график за различни страни пък и за целия свят? А не може ли ние да си следваме наш график според наши решения и вътрешни изисквания.
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всяка страна има правителство въз основа на избори. То прави план и.т.н. Не си спомням фа сме гласували за СЗО! Какво иска тоя пеликан, имам в предвид двойната му лоена брадичка! Той сам не може да си управлява собственото тяло, но се опитва да налага на другите! Знам, че не е много коректно да се критикуват телесни недостатъци, ако липсват факти, но не вярвам че е въз основа на болест, по скоро на много ядене! А критични факти за тоя бол, няма да стигне полето за всички, за това по скромно само