Ваксинирани, но заразени и разочаровани - какво казвам на пациентите си?

Американски лекар: Манията за тестване и изолация е контрапродуктивна
16 яну 2022 14:00, Александър Попов
352
Ваксинирани, но заразени и разочаровани - какво казвам на пациентите си?
Снимка: БГНЕС

Доктор Марк Сийгъл е клиничен професор, водещ на медицинско предаване в нюйоркско радио и медицински анализатор на Fox News. Той споделя за част от своята практика пред New York Post.

Много хора, които са ваксинирани, подсилени с бустерна доза или са преболедували COVID, са бесни, че са заразени. Те вече не вярват нито на лекарите, нито на президента Джо Байдън.

Какво казвам на моите пациенти, които се чувстват разочаровани, че са заразени с Омикрон, въпреки че са направили три ваксинации?

Няколко от моите пациенти дойдоха при мен разочаровани, че ги агитирах да си сложат две дози от ваксините, а после и бустер.

От една страна, мога да ги уверя, че техните ваксини не са били пропилени - по-малко вероятно е да се разболеят тежко от COVID след ваксинация. Мога да им кажа, че макар да ми се искаше да не са заразени с Омикрон, сега са защитени и срещу по-опасната Делта. Целият имунитет, независимо как го получиш, има значение.

Експертите се чудеха дали много по-леките симптоми на Омикрон са резултат от естествено по-лек вирус, пациенти с имунитет чрез преболедуване или ваксинация или комбинация от трите. Разбира се, има индивидуални вариации в зависимост от основното заболяване и имунния статус, но повечето учени са съгласни - колкото повече имунитет от всякакъв вид към COVID, толкова по-добре.

Множество проучвания показват, че Омикрон засяга горните дихателни пътища много повече от белите дробове, въпреки че е много по-преносим от всеки друг вариант. Точно това се случи в по-късните етапи на пандемията от испански грип от 1918 г., според Джон М. Бари, автор на книгата "Големият грип: Епичната история на най-смъртоносната чума в историята".

Няма гаранция, че същото ще се случи и сега, но би трябвало нашите лидери в общественото здравеопазване да направят сравнението, а не само да се насажда страх.

Манията за тестване и изолация е контрапродуктивна, не само защото ни липсват лесно достъпни домашни тестове, но и защото вирусът вече е почти навсякъде, а изолирането, ако не сте болни, не намалява количеството на вируса, циркулиращ в общността.

Повечето американци признават, че Джо Байдън е прекалил с обещанията за ваксината. Ваксините имат две основни цели: да предотвратят разпространението и да намалят тежестта. И въпреки че иРНК ваксините ясно намаляват тежестта на инфекцията, особено при скорошно усилване, те очевидно не предотвратяват разпространението. Това прави аргументите на властта неубедителни - защо да налагате ваксина, която не предотвратява разпространението на вируса?

Д-р Какото Ивазаки, световноизвестен имунолог в Йейл, ми каза, че работи върху ваксина за предотвратяване на инфекцията като блокира усвояването в носните проходи. Това може да е ваксина, която си струва да бъде наложена на определени групи в името на обществената безопасност, но до нея остават най-малко няколко месеца.

Междувременно единственото, което имаме, е жестоката реторика срещу неваксинираните и последствията от свръхобещаването на животоспасяваща ваксина от фармацевтичните компании, медиите и политиците.

И обществеността не вярва на нито един от тях - или, в този смисъл, на лекари като мен, които са били на фронтовата линия, спасявайки животи, но след това твърде често вдишват догмата на упрека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вакс-култистите, след като месеци наред плещеха "ВаксинатаПазиДругите(тм)", сега яростно се опитват да пренапишат историята с "Ъмъ не, то НикогаНеСеЕТвърдяло(тм)." Не, култистче такова. Твърдеше се. И още се твърди.
297
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е казал , че ваксините спират вируса на хиляда процента. Многократно беше казано, че функцията им е единствено ако се заразиш да го караш по-леко. Иначе не са абсолютната преграда за вируса. Така че си говориме от пусто в празно, защото така изнася на противниците на ваксините.
296
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...техните ваксини не са били пропилени - по-малко вероятно е да се разболеят тежко от COVID след ваксинация..."Това се обяснява на вече ваксинирани и заразенеи...БЛЯХ...БЪЛВОЧ
295
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите щамове идват от местата с най малко ваксинирани,от Великобритания първо,там до последно бяха по кръчмите,преди да ги затворят,после от Бразилия гъсто населени,после Делта от Индия и други места не ги помня.Ако имаше едновременна ваксинация във всички страни и масово може би мутациите щяха да са незначителни.Аки пък пуснат и ваксината по технология на грипните ваксини масово може да е по добре и успешно.Вируса е гаден ,не е за подценяване,умряха много хора,нито е за без ваксини,нито със,н
294
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Доктор Остави абсолютния брой. Смятах коефециент на заразяване по възрасти. Равен е за всички групи от 2.1 насам с изключение на 0-19, където ваксинираните заболяват двойно, но е до "безсмъртие" и непазене на децата. При останалите с ваксина или без хората се заразяват еднакво. Та това си видял- безхаберие на ваксинираните пациенти и 0 ефект на ваксината срещу заразяване. Ако махнат сертификата и мислят мерки за всички, би се оправило. Ама няма шанс, щото имат квота за ваксиниране.
293
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се молим ЕС да се разпадне, защото сега и без това се управлява от Америка
292
3
 
13
 
! Отговори
До 310 преди 2 години
Пич, аз бях с Омикрон без никакъв симптом, бях контактен и направих тест, така разбрах, неваксиниран съм. Така, че ти си бил дори по-зле от мен хаха. Еййй, големи шарани сте!
291
4
 
3
 
! Отговори
Оставка 1 преди 2 години
Хората ГЛАСУВАХА за партия"" Продължаваме Промяната"" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ И Сертификати за българи... И да ИЗГОНЯТ всички китайци от БЪлгария и да ЗАТВОРЯТ и закрият Китайските Ресторанти и китайски Магазини, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с Китайските Корона-вируси и техните мутации..
290
2
 
5
 
! Отговори
Оставка 2 преди 2 години
Чакаме да направят това нещо.... Ако някой в тая партия"" Продължваме Промяната"" си мисли че са ИЗЛЪГАЛИ хората и сега, 4 години ще КРАДАТ на мястото на Бокл.ук Борисов, тия просто ще ги изхвърлим, както махнахме wБ...След като решат тоя ГЛАВЕН проблем, може да започнат да решават и други проблеми...
289
4
 
24
 
! Отговори
Ваксини?? преди 2 години
Моля, спрете да наричате "ваксина", препарат, който НЕ е ваксина. СЗО смениха дефиницията, за да излъжат хората с познат термин, за да се приема по-лесно. Питайте който и да е вирусолог, дали нещото, което периодично трябва да си вкарваш в тялото е ваксина. След година на страх и неизвестност, картината постепенно се изяснява - до 2023 г. под всякакъв натиск, заплахи и лъжи ще искат от нас да слагаме дозите, които са повече от 3. Поръчани са дози в пъти повече от населението.
288
1
 
8
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До Кирил (#310) - И от един частен случай си извади това генерално заключение, така ли? Евала, бате! Ето, след теб Анонимен (#311) пък споделя друго наблюдение... Какъв е изводът? - Че всяко заболяване протича индивидуално. Вакснат или не, никой не е защитен от нищо, особено сега - в сезона на респираторните заболявания.
287
9
 
2
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
До какво да казваш - 7400 заразени неваксинирани към 2500 заразени ваксинирани и няма какво да кажеш? По-добре си мълчи наистина
286
1
 
10
 
! Отговори
Цар Антивакс I преди 2 години
Според мен едно нещо е сигурно-на политиците които сега налагат повсеместно медицински фашизъм рано или късно ще бъде потърсена отговорност и ще бъдат куролирани от задкулисните им господари за удовлетворение на тълпата. Няма да има никаква милост за бушоните.Ще приключат също като Харви Уайнстийн и Бърни Мадоф. Вижте какво се случва вече с Борис Джонсън!
285
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наблюдавайте ваксинираните внимателно! Има с какво да се разочаровате и да не се бодете. Спасявайте се сами кой както може.
284
1
 
5
 
! Отговори
какво да казваш преди 2 години
Няма как да пусна дълги данни. Последните 14 дни (от 2.1.2022) на 100000 ваксинирани или неваксинирани броят заразени, т.е. заразяемостта, в България е ЕДНАКЪВ. Само един пример- 20-29 годишни: заразени ваксинирани 2578 - 1455:100000, заразени неваксинирани 7403 - 1450:100000. Ваксинираните са СЪС ЗАВЪРШЕН ЦИКЪЛ, т.е. поне две дози и минали 14 дни, неваксинираните са всички останали.
283
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кирил - Аз не съм ваксиниран. Имам един приятел с 2 дози Астра. Няколко дни ядохме и пихме заедно. Разболя се от Ковид, а на останалите ни няма нищо. Само разболелия се е ваксиниран. Боцкай се, щом си мислиш, че това ти помага. Аз ще пропусна, защото мисля, че не помага. Кой е умник и кой не е, времето ще покаже, тъй като клиничните проучвания на Пфайзер са до 12.2023 т.е. дотогава ти си просто опитна мишка и нищо повече. Преди поне даваха по няколко хиляди долара на доброволците, а сега...
282
25
 
14
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
С три дози съм на Файзер. Най-добрия ми приятел се разболя от Омникрон. Пътувахме заедно 6 часа, изведнъж каза че умира от студ, загуби почти гласа си и тн... 5 дни беше много зле.На мен само леко ме дращеше гърлото. Пък кой каквото иска да разправя, пишещи умници има много...
281
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако можеха само ,ако можеха да ни унищожават моментално и чисто.А може би могат,но засега само печелят пари от гърчат.
280
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Важно е бустери да има" аз това бих им казал
279
3
 
47
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Моля намерете и гледайте документалният филм на HBO ,, Престъплението на века'' за Фарма мафията и всички схеми с политици, лъжи на репортери, реклами, манипулации и много загубени животи за съжаление, поради алчност. Всички хора, събития и доказателства са реални, така че няма две мнения и подозрения. Ще ви се доповръща гарантирано от лъжите и пропагандата. 1984-та предполагам, че сте я чели, събудете се, че ще е късно после! ГъзГлаваЗатрива!