Ваксинирани, но заразени и разочаровани - какво казвам на пациентите си?

Американски лекар: Манията за тестване и изолация е контрапродуктивна
16 яну 2022 14:00, Александър Попов
352
Ваксинирани, но заразени и разочаровани - какво казвам на пациентите си?
Снимка: БГНЕС

Доктор Марк Сийгъл е клиничен професор, водещ на медицинско предаване в нюйоркско радио и медицински анализатор на Fox News. Той споделя за част от своята практика пред New York Post.

Много хора, които са ваксинирани, подсилени с бустерна доза или са преболедували COVID, са бесни, че са заразени. Те вече не вярват нито на лекарите, нито на президента Джо Байдън.

Какво казвам на моите пациенти, които се чувстват разочаровани, че са заразени с Омикрон, въпреки че са направили три ваксинации?

Няколко от моите пациенти дойдоха при мен разочаровани, че ги агитирах да си сложат две дози от ваксините, а после и бустер.

От една страна, мога да ги уверя, че техните ваксини не са били пропилени - по-малко вероятно е да се разболеят тежко от COVID след ваксинация. Мога да им кажа, че макар да ми се искаше да не са заразени с Омикрон, сега са защитени и срещу по-опасната Делта. Целият имунитет, независимо как го получиш, има значение.

Експертите се чудеха дали много по-леките симптоми на Омикрон са резултат от естествено по-лек вирус, пациенти с имунитет чрез преболедуване или ваксинация или комбинация от трите. Разбира се, има индивидуални вариации в зависимост от основното заболяване и имунния статус, но повечето учени са съгласни - колкото повече имунитет от всякакъв вид към COVID, толкова по-добре.

Множество проучвания показват, че Омикрон засяга горните дихателни пътища много повече от белите дробове, въпреки че е много по-преносим от всеки друг вариант. Точно това се случи в по-късните етапи на пандемията от испански грип от 1918 г., според Джон М. Бари, автор на книгата "Големият грип: Епичната история на най-смъртоносната чума в историята".

Няма гаранция, че същото ще се случи и сега, но би трябвало нашите лидери в общественото здравеопазване да направят сравнението, а не само да се насажда страх.

Манията за тестване и изолация е контрапродуктивна, не само защото ни липсват лесно достъпни домашни тестове, но и защото вирусът вече е почти навсякъде, а изолирането, ако не сте болни, не намалява количеството на вируса, циркулиращ в общността.

Повечето американци признават, че Джо Байдън е прекалил с обещанията за ваксината. Ваксините имат две основни цели: да предотвратят разпространението и да намалят тежестта. И въпреки че иРНК ваксините ясно намаляват тежестта на инфекцията, особено при скорошно усилване, те очевидно не предотвратяват разпространението. Това прави аргументите на властта неубедителни - защо да налагате ваксина, която не предотвратява разпространението на вируса?

Д-р Какото Ивазаки, световноизвестен имунолог в Йейл, ми каза, че работи върху ваксина за предотвратяване на инфекцията като блокира усвояването в носните проходи. Това може да е ваксина, която си струва да бъде наложена на определени групи в името на обществената безопасност, но до нея остават най-малко няколко месеца.

Междувременно единственото, което имаме, е жестоката реторика срещу неваксинираните и последствията от свръхобещаването на животоспасяваща ваксина от фармацевтичните компании, медиите и политиците.

И обществеността не вярва на нито един от тях - или, в този смисъл, на лекари като мен, които са били на фронтовата линия, спасявайки животи, но след това твърде често вдишват догмата на упрека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
4
 
49
 
! Отговори
ОПИТАЙТЕ ПАК преди 2 години
"Ваксинирани, но заразени и разочаровани - какво казвам на пациентите си?" - ами казва: БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА УЧАСТИЕТО, ОПИТАЙТЕ ПАК.
277
6
 
49
 
! Отговори
КПСС БКП преди 2 години
Ясно е, че никой не вярва на ваксините ! Хората се бодът за да могат да пътуват и да ходят по молове и ресторанти ! Някой се бодът от страх или поради прекаленото медийно облъчване ! Други се продават за 75 лева, а някой насила ги задължават работодателите за да не си изгубят работата ! Така или иначе ваксинираните ръчички вече съжаляват за грешката си да се ваксинират !!!
276
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ot 299 Мъдрост от ходжа: "Алах гледа в душата, не в устата!" ;)
275
3
 
46
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
"Повечето американци признават, че Джо Байдън е прекалил с обещанията за ваксината." - a в ЕС никой не пита европейците за фалшивата пропаганда на некадърната Урсула и лъжците в ЕК.
274
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самият факт, че човекът има на кого да се извинява какво ви говори. Титани на логическата мисъл. Или да караме по сталински - няма човек, няма проблем..
273
5
 
46
 
! Отговори
А де? преди 2 години
И аз това питам. Как така хем ваксиниран, хем после заразен и в карантина?! К'ва е тая ваксина?
272
7
 
53
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Така става когато лекуваш ковид, а страдаш от грип.
271
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 300- освен това натъпкването непрекъснато с някакави антитела, не означава имунизация. Имунизация е когато тялото само създава антитела когато е нужно! И се постига или с истински ваксини, което е за предпочитане или с естествено създаден имунитет. А тия вакси не създават нищо освен антитела. И за 8 седмици предпазването им свършва. И да - организъм с непрекъсното повишено количечество на антитела е непрекъснато в състояние на болест.
270
6
 
37
 
! Отговори
До 293 преди 2 години
"Антитела от ваксини,клетъчен имунитет и т.н.Тогава според теб ще да е излишно и БЦЖ ваксина и срещу морбили ,тетанус,хепатит.Ами изкарай туберкулоза и си създай клетъчен имунитет или след хепатит."---- Сигурен съм че знаеш разликата между респираторните вируси и споменатите от теб, - и кое е ваксина и кое не!!! Но се правите на улави за жълти стотинки, и повтаряте една и съща спусната ви мантра. Никой не е казвал че с истински ваксини не може да се постигне имунизация, Но това не са ваксини.
269
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарство е нужно, нищо повече, като има лекарства, всеки сам ще прецени кое му помага и какво да гълта. Ваксината е просто модерната лудост на световните Хитлеровци - пардон, лидери , подстрекавани от фармацевтичните компании - убийци.
268
4
 
12
 
! Отговори
д-р Хаус преди 2 години
ха, ха, ха... най-обичам да им удям една бустерна в 'ханала...
267
7
 
55
 
! Отговори
Смърф преди 2 години
Никой в нашето семейство не е ваксиниран. Аз се разболях и го изкарах през декември 20 - тежко с двойна пневмония и престой в болница. Миналата седмица моите вкъщи го хванаха и за 3-4 дни им мина. Описват го като нормална зимна настинка. Два дена температула и два , три дни огпадналост. Вече са добре и ако не баше карантината щяха да са на работа и на училища. Познайте дали аз се разболях. Естествено, не. Очевидно имунитета от преболедуване е траен повече от една година-
266
7
 
92
 
! Отговори
И се чудя... преди 2 години
Защо е тази истерия към здравите, неваксинирани хора, защо е този див натиск за ваксинация на деца и възрастни? Нагла, грозна, инфантилна политика налагана по цял свят от слаби, но упоени от власт политици може би купени от фарма корпорациите. Да си стар не е наказание, порок, но да ти вменяват, налагат имунизации с глоби и терор е глупост. Да си здраво дете и родителите ти да избират псевдо научни методи за защита, облечени в омайни обещания е цинизъм налаган от световния елит политически и мед
265
18
 
6
 
! Отговори
nina преди 2 години
#285Не забравяйте все пак,че създаване на имунитет след преболедуване на 5 годишна възраст е различно от същия процес на 50 годишна възраст,където имаме вече процес на старeeне на организма като цяло,допълнителни заболявания.В България хората масово пият,пушат и се хранят нездравословно,над определена възраст трудно ще създадат естествен имунитет.Но явно хората предпочитат да си боледуват.
264
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксинирани, но заразени и разочаровани,"_____Да, при това положение, интересно ми е какви нагли лъжи още можете да измислите и какво наистина казвате на хората! И дали някой все още ви вярва...
263
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"свръхобещаването на животоспасяваща ваксина от фармацевтичните компании, медиите и политиците."Ето ги слугите на Дявола, събрани на куп! Тези, които са продали душите си за пари и сеят смърт, и вече имат резервирани места до своя покровител в Ада!!
262
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безкрайна ужасяваща демагогия до пълното изчезване на човешкото в човека.Правото на Индивидуалното здраве,автоматично предполага и правото на индивидуално боледуване.Няма100% здраве,както няма 100% болестно състояние-то вече няма да е такова,а ще е несъвместимо с живота,тест смърт.Нима преди 2019г.не боледувахме,не ЗДРАВЕЕХМЕ и не умирахме!?Уви,сега вече трябва и може да се боледува само от една болест,а да се чувстваш здрав,нямаш право,защото може да е фалшив теста ти.Жив ли си,ти си преносител
261
6
 
35
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До 283=== Престанете като папагали да повтаряте за броя на антитела организма. Антитела в организма е състояние на болест. Колко време един организъм може да издържи в такова състояние без странични реакции?? Разликата между пълненето с антитела с тези 'ваксини' и иститинския създадения имунет е, че при истински имунитет няма нужда от непрекъсната концентация от антитела в очакване на вируса, а има Т-клетки които помнят вируса и само при нова среща с него се създават анти-тела.
260
6
 
20
 
! Отговори
до 268 преди 2 години
До Ужас - "Е то само във Замбия и България не разбраха че ваксината предпазва от тежко протичане и летален край!" ---- Е то само ти не знаеш през колко лъжи и твърдения преминаха, докато стигнат накрая и до това. И че и тази мантра ще бъде разобличена с времето както предните.
259
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой проверил ли е дали преди поставянето на бустерна доза вече не са били заразени?Ако са били ваксинирани примерно пролетта и антителата към този момент са били под минимума т.е.,или изобщо липсват,а доколкото четох бустерната доза е с по малко количество,само подкрепеща.Ако вече нямат антитела първите ваксини не влият на Омикрон,т.е.поставя се нищо за нещо и то само една доза.