Ваксинирани, но заразени и разочаровани - какво казвам на пациентите си?

Американски лекар: Манията за тестване и изолация е контрапродуктивна
16 яну 2022 14:00, Александър Попов
352
Ваксинирани, но заразени и разочаровани - какво казвам на пациентите си?
Снимка: БГНЕС

Доктор Марк Сийгъл е клиничен професор, водещ на медицинско предаване в нюйоркско радио и медицински анализатор на Fox News. Той споделя за част от своята практика пред New York Post.

Много хора, които са ваксинирани, подсилени с бустерна доза или са преболедували COVID, са бесни, че са заразени. Те вече не вярват нито на лекарите, нито на президента Джо Байдън.

Какво казвам на моите пациенти, които се чувстват разочаровани, че са заразени с Омикрон, въпреки че са направили три ваксинации?

Няколко от моите пациенти дойдоха при мен разочаровани, че ги агитирах да си сложат две дози от ваксините, а после и бустер.

От една страна, мога да ги уверя, че техните ваксини не са били пропилени - по-малко вероятно е да се разболеят тежко от COVID след ваксинация. Мога да им кажа, че макар да ми се искаше да не са заразени с Омикрон, сега са защитени и срещу по-опасната Делта. Целият имунитет, независимо как го получиш, има значение.

Експертите се чудеха дали много по-леките симптоми на Омикрон са резултат от естествено по-лек вирус, пациенти с имунитет чрез преболедуване или ваксинация или комбинация от трите. Разбира се, има индивидуални вариации в зависимост от основното заболяване и имунния статус, но повечето учени са съгласни - колкото повече имунитет от всякакъв вид към COVID, толкова по-добре.

Множество проучвания показват, че Омикрон засяга горните дихателни пътища много повече от белите дробове, въпреки че е много по-преносим от всеки друг вариант. Точно това се случи в по-късните етапи на пандемията от испански грип от 1918 г., според Джон М. Бари, автор на книгата "Големият грип: Епичната история на най-смъртоносната чума в историята".

Няма гаранция, че същото ще се случи и сега, но би трябвало нашите лидери в общественото здравеопазване да направят сравнението, а не само да се насажда страх.

Манията за тестване и изолация е контрапродуктивна, не само защото ни липсват лесно достъпни домашни тестове, но и защото вирусът вече е почти навсякъде, а изолирането, ако не сте болни, не намалява количеството на вируса, циркулиращ в общността.

Повечето американци признават, че Джо Байдън е прекалил с обещанията за ваксината. Ваксините имат две основни цели: да предотвратят разпространението и да намалят тежестта. И въпреки че иРНК ваксините ясно намаляват тежестта на инфекцията, особено при скорошно усилване, те очевидно не предотвратяват разпространението. Това прави аргументите на властта неубедителни - защо да налагате ваксина, която не предотвратява разпространението на вируса?

Д-р Какото Ивазаки, световноизвестен имунолог в Йейл, ми каза, че работи върху ваксина за предотвратяване на инфекцията като блокира усвояването в носните проходи. Това може да е ваксина, която си струва да бъде наложена на определени групи в името на обществената безопасност, но до нея остават най-малко няколко месеца.

Междувременно единственото, което имаме, е жестоката реторика срещу неваксинираните и последствията от свръхобещаването на животоспасяваща ваксина от фармацевтичните компании, медиите и политиците.

И обществеността не вярва на нито един от тях - или, в този смисъл, на лекари като мен, които са били на фронтовата линия, спасявайки животи, но след това твърде често вдишват догмата на упрека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
3
 
30
 
! Отговори
Борислав преди 2 години
Имам чувството,че сега изведнъж ако спрат ваксинацията и сертификата...някой пак ще си търсят дозата?!
257
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината не пази от заразяване. Не разбирам защо продължават хората да го коментират това, то няма как да стане. Антителата, които се създават, са в кръвта. За да стигне вируса до тях, трябва да се заразиш. Елементарно е, също както и при неваксинираните. Само че когато имаш антитела, вероятността да се справиш за 2-3 дни с вируса е по-висока и съответно заразяваш само 2-3 дни. Ако нямаш антитела, също може да го изкараш леко, но периодът, в който може да заразяваш, е вече по-голям (~10 дни)
256
5
 
27
 
! Отговори
Пфайзер преди 2 години
Ето защо трябва през два часа на ден ваксинираните да се ваксинират профилактично .
255
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да каже на пациента? Ами по витиеват начин да му обясни, че е обикновен лабораторен плъх/мишка (според килограмите) и си е платил за това с данъците.
254
0
 
21
 
! Отговори
1984 преди 2 години
2 седмици..2 седмици маски..още 2 седмици..без научно основание дали пазят от нещо..2 седмици епидемиологична обстановка..2 седмици сертификат и отпада..замислен отдавна преди пЛандемията..за закрити площи..после и за открити такива..после за да си купиш хляб..2 седмици мерки..още 2 седмици..и така отминаха 2 години..2 дози сега вече четири за неизолиран вирус и същите мерки продължават..с четири дози и пак с маски и така нататък..
253
0
 
50
 
! Отговори
От бункера преди 2 години
Абе, хора. Година и половина стоя в бункера, след думите на генерала, че яко ще мрем. Провизиите свършиха и се наложи да изляза, ама гледам, че още го има тоя ковид... ваксини били измислили и не били действали. Връщам се в мазето, приятна вечер и не ми пишете. Там няма интернет
252
5
 
40
 
! Отговори
хааахахахахахаха преди 2 години
Какво казваш на пациентите си, ваксинирани и разболели се? Може би, че са прости като манастиски гугутки? Или че са просто опитни мишки? Все едно, каквото и да им кажеш, все ще си прав!
251
1
 
18
 
! Отговори
Пробвай да им кажеш преди 2 години
Пробвай да им кажеш истината: "*** сте"
250
2
 
28
 
! Отговори
? преди 2 години
За Бога братя,не бустерирайте!
249
0
 
24
 
! Отговори
Име преди 2 години
Там е работата, че Бизнес проекта, за който говоря е само парче от по-голям пъзел : на фарМФИЯТА беше възложено изготвянето на обсъждания продукт, а на средствата за агитация и пропаганда възложиха промиването на мозъци, така де рекламата. Там обаче където се намесиха и политиците с ограничения на човешки права и свободи (вкл.правото на работа и съществувание!), там бизнес проекта прерасна в социален експеримент. Не трябва да се разхождаме далеч назад в историята за такива паралели ...
248
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пети бустер трябва! Затова е така! След 5-я бустер пълен имунитет. :)
247
32
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Е то само във Замбия и България не разбраха че ваксината предпазва от тежко протичане и летален край! 32000 починали говори само за народ живеещ във нищета във камената ера!
246
1
 
26
 
! Отговори
Име преди 2 години
Разликата между истинската наука и това, с което имаме работа през последните 2 години е в това. че науката признава и отчита неуспешните решения като такива и продължава търсения и експерименти в друга посока. Това с което имаме работа в момента е бизнес проект за трилиони, в рамките на който се опитват НА ВСЯКА ЦЕНА, да ни натресат някакъв продукт! Както всяко бизнес начинание и това е съпроводено с реклама - безпрецедентна кампания по всички възможни канали, преминаваща в промиване на мозъци!
245
4
 
38
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Нарочно е подменено 'и' с 'или' в следното изречение:='Много хора, които са ваксинирани, подсилени с бустерна доза или са преболедували COVID, са бесни, че са заразени.'! Освен това този лекар си признава вината само с половин уста. Последната мантра която им остана, след поредицата опровергани лъжи, зад която крият провала си е='Може нищо да не предпазват, но ще го карате по-леко'! Но това не оправдава раздаването на сертификати. И защо не спомена фаталните случаи. И забраната на евтини лекарст
244
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експериментални продукти налагани с тиранични мерки! Пределно ясно е, че това Е ПЛАНДЕМИЯ!!!Терор
243
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експерименталните субстанции НЕ РАБОТЯТ и тестовете Давата фалшиви резултати!
242
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този цитат от статията: "Това може да е ваксина, която си струва да бъде наложена на определени групи в името на обществената безопасност" е чиста проба фашизъм. Това, което правят много от "развитите" държави също е фашизъм. Радвам се, че българинът, като гневен и недоверчив човек не вярва на глупостите на "експерти"и политици.
241
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не случайно се казва "стаден имунитет" - отнася се за стадото неумни овци с турбобустерна доза
240
16
 
1
 
! Отговори
?! преди 2 години
Да, това са тези с ментета ваксини, разни спутници и прочееКрадени сертификати и всякакви други, които лъжат че са ги сертифицирали
239
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
моите с 3 дози са позитивни.много е заразно.никъде не ходят.никой не им идва на гости пенсионери на 79.само от асансьора е.когато си изхвърлят сметта от апартамента