Австралия призна руската ваксина Sputnik V

Чудженци с две дози ще се считат за имунизирани
17 яну 2022 20:24, Петя Славова
43
Австралия призна руската ваксина Sputnik V
Снимка: БГНЕС

Австралийската администрация за терапевтични стоки (TGA) препоръча на австралийското правителство да признае ваксинациите с руската ваксина Sputnik V при чуждестранни граждани, пристигащи в страната.

Още по темата

"TGA декларира, че ваксината срещу COVID-19 от [руския] Гама център [N.F.] Gamaleya Sputnik V ще бъде признат за потвърждаване на ваксинационния статус на пристигащите пътници", се казва в изявление на регулатора, публикувано на уебсайта му.

От TGA заявиха, че руската страна е предоставила на ръководството необходимата информация, "която показва, че тази ваксина осигурява защита (срещу COVID-19) и намалява вероятността пристигащ пътник да предаде инфекцията на други лица или да се зарази с COVID-19, докато е в Австралия".

"Получената информация включва публикувани данни от изследвания и е предоставена на TGA от руското правителство", се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Регулаторният орган подчерта, че две дози от ваксината Sputnik V показват средна ефикасност от поне 89% срещу инфекцтиране с коронавирус и 98% защита срещу тежко протичане на COVID-19 и смърт след усложнения, предизвикани от вируса.

"Признаването на ваксината Sputnik V ще увеличи капацитета на Австралия да приема чуждестранни студенти и квалифицирани работници мигранти. Чужденците, които са получили две дози от руската ваксина Sputnik V, вече ще се считат за напълно ваксинирани и ще могат да влизат в Австралия", заявиха от TGA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Herr Muller........Ако се нуждаеш от препоръка, охотно ще ти предоставя такава! Моето мнение ТАМ го ценят! Ще помогнеш много, ако съобщиш и заглавията на някои от твоите литературни върхове! Признавам, че пишеш грамотно, сравнен с масата, подвизаваща се тук! Но какво си написал е по-забавно!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ми яешкурац.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, па ако иска да признае.
33
1
 
5
 
! Отговори
До 34: преди 2 години
Пълни простотии си надраскал. Австралия приема много трудно емигранти по строго определена точкова състема. От ниско-квалифицирани работници не се нуждае. Такива ако искаше щеше да вземе със стотици милиони от съседните Китай и Индия.
32
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май и тия си търсят безплатна работна ръка. Скоро и без ваксини ще взимат хора, само да има кой да им вади кинтите. Не разбирам като четете, как обработвате информацията? Че драскача на статията е неграмотен, това е ясно щото работи за Днес.бг. Хвърляте се да коментирате качествата на ваксината, все едно Австралия са я пуснали за употреба. Гледайте и мислете какво седи в това да признаеш руската ваксина - привличане на работна ръка, ама евтина. Иначе всеки да се боде с каквото го кефи.
31
1
 
4
 
! Отговори
А преди 2 години
при нас кога?
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, тия сериозно още вярват, че ваксините намаляват вероятността ваксинираният да зарази някой?! Това е вече повече от абсурдно. Ако беше така в нито една силно ваксинирана страна нямаше да има толкова голям брой заразени.
29
0
 
1
 
! Отговори
до хера Люи: преди 2 години
Падна ми в очите когато непосредствено след Нова Година започна да защитаваш шайката тук. Ти си един от онези, които за изнесли пари от Бг и са отишли да си ги харчат на спокойствие в чужбина. Много е малък шансът, твоите пари да са честно заработени.
28
1
 
6
 
! Отговори
факт преди 2 години
Спутник е добра колкото и другите ваксини,но не и по-добра.Имаше смисъл да бъде пусната в България,защото щеше да вдигне процента на ваксинация в определени среди,които са и рискови откъм възраст,а не е и по-скъпа.Впрочем,призната е в Израел.
27
3
 
0
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Анонимен 28 - Не, не плагиатствам, а просто зная български както трябва и умея да пиша. Имам издадени книги и на български език. Ако си по-грамотен и начетен ще се усетиш. Намеквал съм за моите 'подвизи' на литературното поприще. Относно твоята "юридическа обосновка" - напразно се хабиш. Познавам законодателните уредби и на Германия, и на България, а дори и на САЩ, Канада и Франция. Успокой топката. Приятен събеседник си.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
27 като копираш глупости и измислици не си мисли че ще се отървеш. Районият прокурор е достатъчен да се разцивриш като ти съберат драсканиците.
25
4
 
3
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До (-_-) На 71, отдавна пенсионер, акълът ми все още работи, пиша с десетте пръста, стенографирам безпроблемно, свиря на пиано и китара, пиша стихотворения. Имах много бурен живот около света. Сега си почивам, очаквайки последния камбанен звън и НЕ се страхувам. Участието ми във форума е продиктувано от респект към българската журналистика и българския език. Работил съм и като издател на прес-група в София. От 32 години не съм в България. Мяза на CV с препоръка за Оня Свят.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не признаят Белината на Тръмп и американците - нищо не са признали!
23
2
 
0
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Анонимен 21 --- Ако имаш претенции, да ти изпратя телефоните, факсовете и адресите на Европол, Интерпол, а защо не и на ФБР, Сикрет Сървис и ЦРУ или - "пази Боже" - Министерството на Правосъдието на Германия - изгорях. Имаш право да анонсираш с яловите карти, защото козовете са в мен и ще те прецакам. Давай, имаш шанс. Може и да заработиш някой лев, но може и да те вкарат в някоя психиатрия, като онази в Пловдив, с името "Гюро Михайлов". Името няма грешка. Знаеш как е изгорял наш Гюро.
22
1
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Божее, хер Мюлер ти трябва да си поне на 70 годин! Евала :)
21
5
 
1
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Елемаг --- Подсетихте ме за един румънско-френски филм по романа на Панаит Истрати, "Кодин". Гледах го през 1963 или '64 в кино "Млада Гвардия", София. Холерата опустошаваше. Наред умираха хора и животни. Жителите на села и градове бягаха, за де се усамотят и предпазят от болестта. След време холерата премина. Когато главният герой, майката и момчето се върнаха в селото, камерата показваше трупове на хора и животни. САМО пиячите в хоремага бяха оцелели. Следователно, там е имунизацията. ;)
20
2
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
България отново е зад Желязна Завеса - единствените Новини за Ковид са за Американски Фирми за Ваксини .
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
18 насаждането на омраза е криминализирано, клеветите, пускането на лъжи и слухове с финансова информация и "съвети" също, фашистките ти драсканици също. В Германия досега да си в ареста, но и тук може да се пусне сигнал и няма да си първия отворко с престъпно поведение, ветоятно имаш вече криминални регистрации.
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип не харесвам сърбите, но Ноле поне показа топки, въпреки че си замълча след инквизицията която му направиха :)))
17
4
 
1
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Анонимен 14 --- Моят най-приятелски съвет е, никога да не ставате съдия, защото ще вкарате невинни хора в затвора, скалъпвайки факти изсмукани от пръстите си. Къде видя "фашистка пропаганда" в стейтмънтите ми и какво разбираш под термина "антидемократична идеология". Когато си оправиш понятията, нямам нищо против да разговаряме "демократично".