Нови мерки в София: Увеличават с 10% ковид леглата

Училищата и детските градини в София остават отворени, посочи Фандъкова
17 яну 2022 16:45, Красимир Ангелов
99
Нови мерки в София: Увеличават с 10% ковид леглата
Снимка: БГНЕС

"Броят на леглата за лечение на пациенти с ковид ще бъде увеличен с около 10 процента през тази седмица. Това е една от мерките, които обсъдихме по време на общинския щаб днес заедно с директора на столичната РЗИ д-р Пенчев", написа на своята страница във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Съгласно новия противоепидемичен план София се намира на Етап 2.

Още по темата
"Отчита се както процентът на заетите интензивни легла, така и броят заболели, ръстът и регистрираната заболеваемост в организирани колективи. От разкритите до момента 1878 легла са заети 63 процента от местата за неусложнени пациенти и 71 процента от леглата за хора, които са на интензивно лечение. Увеличението на леглата ще стане на база възможностите на болници за осигуряване на медицински персонал. Директорите на всички общински болници декларираха готовност да увеличат броя на леглата за ковид пациенти", допълни Фандъкова.

От миналата седмица продължава ръстът на заболеваемостта на седмична база, сега на 100 хил. души заболелите са 1756. Училищата и детските градини в София остават отворени, като само отделни училища и детски заведения са затворени заради по-голям ръст на заболели и карантинирани ученици и персонал, посочи столичният кмет.

С решение на щаба се засилва работата на контролните екипи от общински служители и полицията за носене на маски в градския транспорт. Над 4000 са направените проверки от началото на януари от екипи на Столичния инспекторат, аварийната дирекция и общинска полиция.

Процентът ваксинирани граждани на територията на Столична община е 43 процента, като над 534 хил. души са със завършена ваксинация, допълва столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Картофена принцеса преди 2 години
Юрданке, с неадекватното си разписание на градския транспорт, провокираш струпване на много хора на едно място с което ти разпространяваш вируса. Но понеже знаем, че много крадеш, досещаме се, че това е поредната врътка за източване на пари с "благородната Бяла мафия" (докторите ***)
79
0
 
4
 
! Отговори
София е развъдник преди 2 години
В класа на детето ми само 5 деца са офлайн, останалите са онлайн, като част от онлайн са с положителен тест за коронавирус, друга вас положителен тест на родител. Всички карат Ковид повторно. Има и 3 деца онлайн, спрени заради многото заболели.Има 4 карантинирали класа в училището, но не минават всички онлайн. Подобна е ситуацията навсякъде.Новите управляващи искат принудително да заразят всички!
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали уж и ваксините и маските и заключванията бяха с идеята, че така или иначе всички ще се раболеем евентуано, само да се забави масовото заболяване за да може да се справя здравната система?А се оказва че чак сега си решили да увеличат с 10% местата без да си дават много зор.Мъчат ни защото е по-лесно и разтеглят кризата, а ни обясняват че е единственият вариант.
77
1
 
2
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 2 години
ИЗВИКАЙТЕ КОСТАДИНОВ ТОЙ Е СПЕЦ ПО ВАКСИНИТЕ И ПРОТЕСТИТЕ ПРОТИВ ВАКСИНИ
76
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко че този народ е толкова наивен и вярва на всякакви внушения на *** антиваксъри. На пък от друга стрна антиваксърите правят услуга на обществото след като глупаците намаляват по естествен начин.
75
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Болницата лекува само праведните болни,тези от ковид!Останалите не са желани.
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самоковската даскалица, под лога на Мутро да подава и тя оставка. София се превърна в най-зонемарения град от вашите нагли и непрекъснати кражби, огромна шайка усвоява всичко.
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя самоковски урунгeл още ли не са го линчували? Киро, Мбоклик, нали с Рундю шехте борите мафията?
72
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази крадла защо не е в затвора
71
2
 
6
 
! Отговори
Планова икономика? преди 2 години
Това е недопустимо! Имаме пазарна икономика, какви са тези командно-административни мерки! Нека да уважаваме и се преклоним пред невидимата ръка на пазара! Повече гробища и крематориуми, по-малко болници и лекари. Това е ефективно, останалото е губещи!
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Легла има. Лекари и сестри няма. А и лекарствата свършват.
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците са на цагуба от тези пътеки за ковид. Лечението излиза по-скъпо и болниците само трупат дългове. Въобще не си въобразявайте, че някой печели. Потъваме бавно и сигурно.
68
0
 
12
 
! Отговори
Пазарът на гробове преди 2 години
Няма достатъчно гробища. Както в София, така и в другите по-големи градове. Проблемът е от 20 години. Погребални агенции има на всеки ъгъл, недостигът на детски градини ще бъде преодолян. Все пак от 20 години РБ е в първата тройка по смъртност в света. А преди 3 години задминахме и Лесото.
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да спрем пропагандаторите. Много от хората наистина са по- наивни и се бодат. И заличат и нас в пропастта.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересна стратегия на управляващите . Вместо да се взимат мерки за ограничаане на вируса , се разкриват все нови и нови легла . А като се запълни всичко , тогава ????
65
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йорданка Фандъкова спокойно може да бъде наречена съвременната Райна Княгиня. Въпреки всички спънки поставяни и от служебното и сегашното правителство в условия на бушуваща световна икономическа криза и забавяния в доставките тя успя да преведе софиянци през няколко вълни почти без загуби на човешки животи и да осигури просперитет на милионите жители на столицата. Сега успя да намери дефицитни в световен мащаб легла и апаратура, както и специалисти с който да посрещнем поредната вълна от ковид.
64
2
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Много от българските родители са пропаднали и заслужават това което ще ги сполети. Горките деца, не зная защо са се инкарнирали при паднали/бивши българи?! От училището на малкото ми дете, само моето дете е онлайн. Как е? Няма да ревете като ги бодат и им разпорят носовете от тестове.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се чудя тая здравна каца кога ще я източат най-накрая? Щото те и преди уж нямаха пари за нищо, а пък след това точене от последните две години, сигурно вече облизват дъното. Кога ли да очакваме да я приключат съвсем?
62
2
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
КМЕТА ФАНДЪКОВА --да осигурява редовно гробищни места за антиваксърите ....ТОВА Е РАБОТАТА НА КМЕТА ,БЕ....!/....А, който има желание , нека я замести../
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия Ковид легла лекуват онкоболни,диабет,сърце,панкреас и т.н,но важно е стъкмистиката за грипчето да върви.