Проф. Кунчев: COVID пикът ще е на 5 март със 70 000 заразени на ден

"Омикрон" е по-заразен, но протича по-леко, каза д-р Николай Брънзалов
17 яну 2022 09:20, Ния Христова
361
Проф. Кунчев: COVID пикът ще е на 5 март със 70 000 заразени на ден
Снимка: БГНЕС
Очаква се болните с коронавирус да достигнат до 70 000 заразени на ден. Това каза пред bTV математикът проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика-БАН.
 
Пикът се очаква около 5 март. 
 
Математикът обясни, че нещото, което може да спре този пик, е локтаун или ваксинация.
 
Общопрактикуващият лекар и зам.-председател на БЛС д-р Николай Брънзалов обясни, че всеки ден натискът върху болниците се засилва.
Още по темата
 
"Омикрон" определено е доста по-заразен, но добрата новина е, че протича по-леко", подчерта той. 
 
"При такава прогноза очакваме да се увеличи броят на хоспитализираните деца. Надяваме се други да боледуват леко. Ако не се предприемат мерки за ограничаване на контактите меду децата и учителите, логично ще има все повече заразени деца, които ще разпространяват "Омикрон", коментира д-р Христиана БАцелова, епидемиолог в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.
 
Тя е на менние, че трябва да се премине към онлайън обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 277 Да, в момента локдаун и сертификат са най-големите простотии. При лек вариант като омикрон, при който НИКЪДЕ ПО СВЕТА СТАТИСТИКАТА НЕ Е ОТЧЕЛА ПОВЕЧЕ УМРЕЛИ НЕВАКСИНИРАНИ, ОТКОЛКОТО ВАКСИНИРАНИ, е глупаво да не се оставят хората да изградят имунитет и да се забрави цялата паника. Политиците пощръкляха, защото усетиха, че губят контрол. Ако се ковид изчезне, ще почнат въпроси кое как и защо е правено. Особено страни като нашата с пример, че и без ваксина е минало, ще са трън...
265
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При максимално количество PCR тестове от 216 хиляди на ден и незнайно още колко антигенни тестове, може да стигнем и до над 200 хиляди новозаразени на ден.
264
1
 
4
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
ама нали новите случаи щяха да са по над 10 000 дневно в средата на януари?!.. и като не позна клоуна.. сега ще е март.. .. пак ли се ***, Кунчев?! гола вода си хахахахахахаха
263
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
на пети Март,но В КОЛКО ЧАСА ще "бъде пика",БГ Нострадамусе ?..И къде точно ?..Ни са ослушвай,предупреди ни!..Зер некои от нас не искат да НЕ са на "точното място" и в "точното време" на "точната дата",кога са разбесней "вируса" !..Е?
262
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-голямата грешка ще е да има пълен локдаун. Ще дойдете всички на Мангъровия...ум, ама късно. С тази скорост на заразяване според статистиката излиза, че населението е изкарало вече по два пъти вируса :) Което пък означава, че съвсем скоро ще настъпи края на истерията ковид. И наистина е безумие това със сертификатите, защото се вижда, че ваксинирани с по три дози се разболяват и носят зарази като стой та гледай, включително и моите родители така се разболяха след вакса.
261
1
 
6
 
! Отговори
алоо преди 2 години
"нещото, което може да спре този пик, е локтаун или ваксинация." проФесоре,само ти ли не разбра мой човек,че ваксинацията ПО НИКАКЪВ НАЧИН не спира вируса и пика,а локдауна е нож с две остриета-спираш временно,но с ясното съзнание че е ВРЕМЕННО и после пак БУУУУУУМ нагоре.Направи си една справка с големите батковци,които го играят този филм вече две години....
260
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КуМчев Фърля боб и прави заклинания.В Бг максималното количество тестове на ден е било около 60 хил.Да не говорим че сега и тестовете са дефицит.Как бе КуМчев ще направим 70К с 40 хил теста?!?!
259
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От най-близките ми роднини никой досега не се зарази. Факт!
258
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха Абе кунчоо ти нямаш ли срам бре? Махайте тия сертификатите и да се приключи този цирк вече..
257
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При стойностите от последните седем дни неваксинираните се заразяват 3-4 пъти по-често от ваксинираните.
256
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има доста неваксинирани заключили се с три катинара в мазетата, така че има още кой да се заразява.
255
1
 
11
 
! Отговори
555 преди 2 години
България макар и постоянно потискана от големите политически играчи трябва да влезе в книгата на Гинес като най-интуитивната , умната и неподлежаща на манипулации нация . Ако попитате и Люк Монтание , който каза , че е научно доказано ,че ваксините не работят, сигурно ще е съгласен с това , защото той е велик , още повече човеколюбец неподлежащ на манипулации.
254
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Смърф Спокойно. Ще се изпозаразят ваксинираните и ще стигнем пика. Другите някак си не щат да се заразяват повече от набодените, а и толкова са преболедували, че само ваксинираните ни останаха като надежда. Сериозно, на 100000 сметнат коефициент на заразяване последните 2 седмици ваксинираните се заразяват колкото неваксинираните. Ни повече, ни по-малко освен при под 19 годишните, където ваксинираните са с коефициент почти по 2, т.е. двойно по-рискови от зараза.
253
1
 
5
 
! Отговори
истина преди 2 години
Един по един всички ще се заразим.Няма оттърване.
252
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детето на мой близък е ваксинирано и в момента болно. Каза- нас ваксинираните в училище не ни тестват
251
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Очаква се болните с коронавирус да достигнат до 70 000 заразени на ден. Това каза пред bTV математикът проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика-БАН." Ами ако не достигнат?! Той и другия математик Витанов хвърля на няколко пъти райкин боб и аха-аха да познае! Но не позна! И пак се увира като тоя в телевизиите, а ако не му вържат ги пляска във Фейс-а!
250
3
 
11
 
! Отговори
555 преди 2 години
Каква стана тя -Люк Монтание май затвори устите на вакс любителите като каза, че вече е научно доказано , че ваксините не работят, затова и месните "корифеи "днес не апелират за ваксинация." Кой е пък тоя Монтание бе"-смело напред.
249
0
 
4
 
! Отговори
някой преди 2 години
НЯКОЙ НЕЩО ДА ЗНАЕ ЗА ГОДЖИ С ЧЕРНИТЕ ЧУВАЛИ -ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ - ОТ КЕФ ТО НЕ БЕ ЕВРО И ЗЛАТО ЗА МИЛИОНИ ..........
248
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите така се усетиха, че ковида е "измама", че не искат да дойдат да прегледат заразените. Личният ни лекар дойде на 9 ден и то когато вече съпругата ми започна да се освестява и даден отрицатен тест. Хич, ама хич не ги е страх. Защото няма страх в аптеките липсват половината лекарства, които облекчават протичането на ковида.
247
1
 
3
 
! Отговори
Преброител преди 2 години
То има ли толкова хора в България ? Излиза че за 100 дни и всичко ще приключи