Без PCR тест за влизане в Швеция

Остава изискването за COVID сертификат
Обновена: 18 яну 2022 21:45 | 18 яну 2022 20:37, Петя Славова
20
 Без PCR тест за влизане в Швеция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Властите в Швеция решиха да не изискват отрицателен PCR тест за коронавирус за желаещите да влязат в страната туристи, става ясно от публикувано съобщение от правителствената пресслужба.

Още по темата


"Днес правителството взе решение да се върне към ограниченията за влизане, които се прилагаха до 28 декември 2021 г. Това означава, че се отменя изискването за предоставяне на отрицателен тест за COVID-19, направен до 48 часа преди влизане в страната", се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Причина за решението е становището на здравните власти, според които изискването за тест вече не е ефективна мярка. От там смятат, че чуждестранните туристи не представляват висок риск за разпространение на Омикрон в Швеция. За влизане в Швеция се изисква задължително представяне на COVID сертификат.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
До: номер 16 (До шведът) Ти как си се реализирал в твоята страна? Много ми е любопитно да науча? Искам само едно да ти кажа: В България освен ако не си бандит, крадец, мошеник или нещо такова, трудно ще се реализираш. По-скоро невъзможно бих казал. Познавам много умни, образовани и работливи хора които опитаха, направиха всичко възможно в България и не успяха.Но да се реализираш в чужбина също не е никак лесно - имай и това предвид!
19
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
До: Живеещ в Швеция (номер 18) Последните статистики от преброяването потвърждават това. Бил съм във Швеция преди години и много ми хареса. Само да ти кажа няколко неща които все пак не ми харесват - по магазините освен бира друг алкохол не видях. Знам че продават някъде, но така и не открих къде. Понеже бях лятото беше много приятно и не горещо, но все пак топло.С белите нощи свикнах лесно. Но виж, през зимата не бих живял там - много студено и тъмно бе!
18
0
 
14
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 3 месеца
Съвсем нормално е да се преместиш в по-цивилизована държава, с повече възможности за развитие и по-добро бъдеще за децата ти. Когато те ценят като специалист и ти плащат подобаващо, защо да стоиш в най-изостаналата държава в Европа? Ето, дойде поредната криза , пандемията и какъв е резултата? Държава, която се тресе от корупция, където болните умират по стълбите, където пациенти бият лекари и където фризьорката взема повече от учителката , а пенсионерите с 40 години стаж мизерстват,не е държава
17
4
 
6
 
! Отговори
do 11 преди 3 месеца
Ало, ако са ваксинирали 99% от старите и болните няма как част от тях да не са умрели. Да не са станали безсмъртни след ваксинацията? Ако пък са умрели след ваксинацията кой може да е сигурен, че всъщност ваксинацията не е ускорила смъртта им? Да, не са умрели от ковид, защото другите болести са ги уморили по-рано. Интересно ми е сериозно ли вярваш, че никой от старите и болните от началото на ваксинацията не е умрял?
16
11
 
15
 
! Отговори
До шведът преди 3 месеца
Моля, хора, които са избягали и не живеят в България да не коментират! Защото е много лесно да избягаш и после да даваш съвети! И да ви кажа ли по мои наблюдения кои хора бягат, тези, които нямат кураж да се реализират в собствената си страна!Лигльовци, станали нечия прислуга!
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истината е, че всичките ми познати в Швеция изкараха омикрон като лека настинка, включително и аз и децата ми. В болниците има само не-ваксинирани, но те са малко и са основно с делта - около 100 в интензивно за 10 милиона население и без маски на затворени места, вече никой и не спазва меркиКато цяло с Омикрон пандемията си отива
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шведите са една от най-развитите държави у свето, прибавям Норвегия, Финландия, Австралия и Канада :)))
13
20
 
12
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 3 месеца
От 8 млн ваксинирани в Швеция има само 6 тежки странични реакции и двама починали. Престанете да лъжите за ваксините! Едва ли останаха още глупаци да ви вярват.
12
1
 
4
 
! Отговори
Те преди 3 месеца
Хората сами ще си правят тестове, и ще се пазят.След,като няма заповеди.
11
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Старите и болните са ваксинирани на 99%. Децата са около 80%. Средно 88%. И да, в болниците влизат неваксинирани. Умират неваксинирани.
10
8
 
7
 
! Отговори
До Живеещ в Швеция преди 3 месеца
Умник, най-вероятно не са се ваксинирали само хора с тежки заболявания от страх да не им стане нещо от ваксината. Много ясно, че те ще са болни като и без това те са болните. Не значи, че ваксината е предпазила някого. 99% от тия дето се ваксинират не са рискови групи. Колкото повече деца и млади ваксинират, толкова повече статистиката се изкривява в полза на ваксината, защото включва повече хора, които по принцип не се разболяват тежко. Това е манипулация, при това очевидна.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е, що така гази омикронът, като всички са ваксинирани? Би трябвало само неваксинираните, колкото са, да са в интензивните, а останалите да си живеят живота.
8
16
 
8
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 3 месеца
Омикронът гази в момента всички наред тук. Тестовете не достигат. Затова премахнаха тестването на здрави , пътуващи и контактни безсимптомни. Благодарение на ваксинацията хоспитализираните са малко, а в интензивните са само неваксинирани.
7
11
 
7
 
! Отговори
msm преди 3 месеца
А, ние кога? КОВИД е навсякъде! Какъв е смисълът от каквито и да е КОВИД документи за да се пътува? Неефективни мерки, умните го разбраха.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спокойно да си влизат заразоносителите. Ей това е демокрация.
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти остави ми мой познат с настинка личния лекар го праща за тест и го изкарват корона отива още веднъж и го изкарват здрав демек настинка и вика какво щеше да, стане ако ме бяха, вкарали в болница щяха да ме заразят другите болни викам му те така се заразяват не в моловете където искат сертификат
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече не е зелен сертификад, а ковид сертификат.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Възможно ли да се изссера до брездата и да го изследват за ковид?
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И там няма да ходим.
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важното е не дали си здрав,а дали си набучен с отрови в експериментална фаза. Бил гейса сигурно така иска.