Борис Джонсън обяви: Край на маските и сертификатите

В страната няма да бъде продължен режимът на самоизолация след 25 март
Обновена: 19 яну 2022 20:23 | 19 яну 2022 16:43, Нели Христова
278
Борис Джонсън обяви: Край на маските и сертификатите
Снимка: БГНЕС

Великобритания премахва ваксинационните паспорти, задължителните маски на обществени места и препоръката за работа от вкъщи, съобщи премиерът Борис Джонсън, говорейки в Камарата на общините на британския парламент, съобщи БГНЕС.

Много е вероятно и в страната да не бъде продължен режимът на самоизолация заради COVID-19 след 25 март, заяви Джонсън.

"От следващата седмица въведените по-рано мерки ще престанат да се прилагат", заяви британският правителствен ръководител, като добави, че властите премахват задължителното изискване за показване на електронен сертификат за пълна ваксинация при посещение на определени обществени събития и нощни клубове, както и препоръката към работодателите да изпращат служителите си в работа от разстояние.

„Освен това правителството вече няма да изисква задължително носене на маски в затворени помещения и в обществения транспорт“, отбеляза Джонсън.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
26
 
! Отговори
Ваксинация в Чехия преди 2 години
До АнонименЗадължителната ваксинация беше въведена от предишното чешко правитевство. Новото правителство просто отмени решението на предишното.
46
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смехът продължава. Преди часове(10ина) са новините, че чехите ще правят ваксинацията задължителна. Преди 7 минути Ройтерс- Чехите се отказаха от задължителната ваксинация. Такъв майтап няма и в LOL(за който го е гледал). Израел, Великобритания и за 0 време след новината за Борката- Чехия...
45
3
 
50
 
! Отговори
Анти-Маскър преди 2 години
Най-накрая световен лидер да покаже, че има Т0nku!Защо никой до сега в световен мащаб не посмя да премахне абсолютно необоснованото изискване за носене на маски? В някои държави дори изискват носенето им на открито - щуротия от най-високо ниво!Англия ще покаже и докаже на света, че абсолютно НИЩО няма да се случи ако се оставят хората да живеят свободно. Който иска да се пази, дори и скафандър да си сложи. Но да ме карат да слагам мръсен намордник - не, мерси!P.S. Имам бустер. Мразя Маски!
44
0
 
10
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
Като нямаш понятие от икономика, по-добре не коментирай. На бас, че можеш да изнасяш услуга за друга държава, искаш ли?
43
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така, и ква стана тя сега?! Скоро всички политици и доктори ваксъри ще се чудят от къде им дошла народната любов!
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 32 От кога услугите се придвижват? хахахаха
41
34
 
10
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Няма смисъл да водиш разговор с човек, който си мисли, че за България ще е добре да излезе от ЕС. Ако има нешо по-просто от антиваксър, това е антиевропеец.
40
14
 
10
 
! Отговори
ж преди 2 години
Такива изказвания не се правят случайно, наредено му е.Всичко може да говори за да спаси мандата, но за мерките и зеления сертификат трябва да говори когато му кажат и каквото му кажат кукловодите.Eдно такова несъгласувано изказване с правилните хораможе да му прекрати кариерата веднага.
39
3
 
48
 
! Отговори
НЕЗАВИСИМОСТ преди 2 години
Ние сме следващите
38
50
 
7
 
! Отговори
E, нормално преди 2 години
Тя при тях вълната вече отминава. Огромният процент хора са ваксинирани, знае се, че го карат по-леко, знае се, че няма как да се спасиш вече от Омикрон, но понеже са ваксинирани, няма и да е толкова страшно, в някакъв момент логично е да отпаднат ограничения. Балганските субекти тука това скоро няма да ги сполети, защото бидейки слабоумни, оп, не, безкрайно прозорлив и интелигентен народ, тепърва ще се тъпчат по болниците и ще мрaт.
37
41
 
13
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
И какво ще стане като излезем от ЕС, разбирач? Ще цъфнем и вържем ли? Наясно ли си, че движението на стоки и услуги от/към България е в много големи размери с ЕС? Ако секнат тези потоци наясно ли си каква криза ще предизвика това и в без това слабата българска икономика? И на море "на Гърцията" няма да можеш да си ходиш толкова лесно. Мислете малко с тия глави, не позволявайте на разни копейки да ви промиват мозъците.
36
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родните пишманматематици и ковидистерици са потресени от тази новина как ще живеят без абсурдните мерки, зеления фалшификат и всекидневното облъчване от малкия екран.
35
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Game over.
34
5
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздрав за всички българи които устояха на натиска да ги инжектират с експерименталните препарати. За другите които бяха принудени можем да стискаме палци да не изтеглят късата клечка. За тези които го направиха по желание мога само да ги съжалявам.
33
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде да връщат краденото.
32
4
 
84
 
! Отговори
баба Яга преди 2 години
Ще сгъваме цирка май вече, а? Време беше!
31
2
 
84
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Понеже вече няма какво да губи, така и така му искат оставката, Борис Джонсън е решил да направи най-голямото добро на страната си след успешния Брекзит - да сложи край на ковид истерията. Дай боже и на нас такива държавници!
30
44
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отчаян опит на Борко да се закрепи и умилостиви населението след бруталните разкрития и скандали.Цяла седмица беше на 1-ва страница на вестниците с надписи "Срамуваме се от теб".Айде, честит Брекзит, бозави англичанчета. Борко много добре ви подреди.
29
12
 
98
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Ето я най-голямата полза от брекзита - НЕЗАВИСИМОСТТА от европростотията. Да си пожелаем скоро и ние да се присъединим към независимите държави извън новия мракобесен Евросъюз! Съюзът на забраната на кривите краставици, гей пропагандата и ковид фашизма.
28
5
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което в момента разболява хората в западна Европа са експерименталните препарати, защото разбиват имунитета.