Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
543
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
кандидатирайте се за затвора!! Спасете България от ГРАБ!
542
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вижте видеоклипът "Как сциентолозите управляват парите си? - за младисте с Георги Детелинов" - Марк де Турк на 30:50 обяснява колко разумно да вложиме 30% от парите си в "Исторически парк"заснет в студиуто на "Together Bulgariа" на Ивелин Михайлов от Величие.
541
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ГОСПОД ДА ПОМАГА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ПО-СКОРО ОТ ТЕБ ,БАЦЕ,МОЛЯ СЕ ВСЕКИ ДЕН.
540
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 седмици
ГЕРБ ПРИКЛЮЧВА !!!!!
539
0
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 4 седмици
Баце, пенсионирай се, нищо не става от теб! Народът те попържа по спирките на градския транспорт. Не ни предлагай още от старото и сглобките. Кажи на изгладнелите песове около теб, че нама да има лапачка!
538
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
не се яде това
537
0
 
4
 
! Отговори
sd преди 4 седмици
Боко не може да се откаже от властта - милионите му не са в негови сметки, а в сметките на приятели бизнесмени - касички като Валю Златев и Сашо Чаушев - и двамата с руски паспорти! Ако няма власт никой няма да му върне милионите.
536
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЗАТВОР ЗА ТУЛУПА,СВОБОДА ЗА НАРОДА !
535
0
 
12
 
! Отговори
РОД И РОДИНА преди 4 седмици
НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЧЕ ТИ И ПЕЕВСКИ СТЕ ЕДНО И СЪЩО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ.ОСОБЕННО КАТО СЕ ВИДЯ ТВОЯ ГЛАВЧЕВ ДА РАЗРЕШИ ИЗКОПУВАНЕТО НА РОМСКИТЕ ГЛАСОВЕ ОТ ДПС....ВСИЧКИ ПРИ НАС В ПАЗАРДЖИК МАХАЛАТА СЕ ДАДОХА ЗА 120ЛВ...САМО МВР НЕ РАЗБРА
534
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Човекът е ангел с едно крило. Ако хората не се прегърнат, няма да полетят!
533
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Добре, добре, поставяй ни условия, явно не осъзнаваш положението си.
532
1
 
16
 
! Отговори
И ПОРТИЕР НЕ СТАВАШ преди 4 седмици
Борисов -няма да се кандитатирам за премиер,АМИ ТО И НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКА ЗА ПРЕМИЕР,ДОРИ И ЗА ПОРТИЕР НЕ СТАВАШ. ТЕ ГО ПЛЮЯТ ,ТОЙ МИСЛИ ,ЧЕ ДЪЖД ВАЛИ ,
531
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ББ не иска да е премиер на основно общинските администрации с кметове от ГЕРБ които масово гласуваха " под строй" за ГЕРБ. Не, че обичат ГЕРБ или кмета от ГЕРБ , а за да си запазят хлеба и заплатката. Това е ГЕРБ.
530
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 седмици
тоя ПАК плаши малодушните с "избори наесен" !...Демек,изборите са нещо лошо,тежко вредящи на социума.....Но така е!...Какво беше казал Сталин за човека и проблема ?
529
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И как стана така, че сме на последно място по всички показатели в Европа. За толкова години явно "успехите" са само на книга и чист пиар. Толкова са противни глупостите, които всекидневно дрънка, а тези около него не ги ли е срам или са на същото ниво. Скоро ще гласува само клиентелата и купените индианци, народът ще се изнесе от тази територия.
528
0
 
10
 
! Отговори
гербаф преди 4 седмици
На Баце му изпраха гащите и сега е окумуш. А вече и е безопасен за манекенките. Нито му става ,нито и той става.
527
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Споминал се Бойко,и нали,целия народ фоерверки,шампанско,радост голяма.Само един мъж стой и плаче.Що плачещ ,бе не се ли радваш?Как да се радвам,дадох последните си пари за Калашник,да убия тоя из зеник,пък той взе,че умря !
526
18
 
0
 
! Отговори
Поп Ганчо преди 4 седмици
Изборната активност ще се върне само при:1. Въвеждане на т.н. изборни ваучери за всеки гласувал;2. Премахване машините;3. Премахване на преференциите и графата "неподкрепям никого".
525
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Другият изход е септември на избори, заяви той" -- поръчай си надгробен камък това също е добър избор.
524
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Десет милиарда долара загуби от гербаджийско премиерство за следващи шест месеца. Напълно нормално и възможно предвид на неистови напъни за победа някаква в украйна.Разтурване на седянката от национални предатели.