Учениците в Сливен и Нова Загора ще учат онлайн от понеделник

В областта спират плановият прием и свижданията в болниците
Обновена: 21 яну 2022 08:55 | 21 яну 2022 08:46, Анисия Иванова
7
Учениците в Сливен и Нова Загора ще учат онлайн от понеделник
Снимка: БГНЕС

Учениците от 1 до 12 клас в общините Сливен и Нова Загора от понеделник следващата седмица ще учат онлайн. Това реши Областният кризисен щаб по повод високите нива на заболеваемост през последните дни в областта и особено в тези две общини. Учениците от общините Котел и Твърдица ще учат присъствено, съобщи БНР.

Изпълняващият длъжността директор на РЗИ Сливен д-р Николина Иванова обяви, че през последните дни рязко са се увеличили заболелите ученици и учители и мярката цели овладяване на ситуацията.

"Това касае седмицата от 24.01 до 31.01. После те са във ваканция една седмица и след допълнително заседание на щаба ще решим, какви мерки ще предприемем по отношение дали ще се продължи мярката.", допълни тя.

В областта ще бъде спрян плановия прием в болниците и свижданията от 31 януари до 25 февруари. Затварят се и кварталните пенсионерски клубове.

"Това е по предложение на общините, но с превантивна цел за един месец. Обръщаме внимание на търговските центрове, магазините, МОЛ и общинските пазари, че следва да работят само при условие, че се спазва еднопосочност на движението на хора." 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпращайте си децата на училищте, спрете да се държите като ***
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички даскаля да излизат в неплатена. Няма да ми лежат по цял ден и да чакат да дойде първи ,та да вземат заплата. Единствената полза от целият цирк с кашлицата,е че няма родителски срещи и няма как да скимучат за пари. Макар че в началото на учебната година,с риск да умрат от кихавица,направиха една сбирка и чрез училищното настоятелство се опитаха да измуфтят някой левец,но не им се получи.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Произведохме още една партида за макдоналдс
1
5
 
0
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не ми крещете бе :)))