В Генуа "Пфайзер" ще проучва страничните ефекти от ваксините

Доброволците ще получават възнаграждението от 171 евро
21 яну 2022 15:40, Анисия Иванова
107
В Генуа "Пфайзер" ще проучва страничните ефекти от ваксините
Снимка: БГНЕС

"Пфайзер“ ще проучва страничните ефекти от ваксините срещу Covid-19, като за целта е избран италианският град Генуа.

Изследователският център в болницата "Сан Мартино" в града е единственото място в Италия, където ще се изследват страничните ефекти от ваксините. Проучването ще се ръководи от професор Джанкарло Икарди – директор на отделението по "Здравна безопасност" към болницата.

Вече са се записали над 160 ваксинирани с първа доза доброволци. Ще има и такива с втора и трета доза. Възнаграждението за тях е от 171 евро, съобщава БНР.

Професор Икарди обясни, че проучването  се състои от активно наблюдение като всеки един от участващите трябва да съобщава за всичко, което забележи като странични ефекти.

Периодично ще се попълват и тестове. Изследването ще продължи две години. Освен Италия, в него от Европа са включени още Германия и Испания. Проектът обхваща общо към 14 000 ваксинирани и 20 изследователски центъра.

Проучването е поръчано от "Пфайзер“ и разрешено от Европейската агенция по лекарствата, то ще се координира от Висшия здравен институт на Италия.


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
5
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 3 месеца
Файзер сами си вкарват aвтогол. Щом чак сега ще си изследват химията, значи досега са предлагали експерименталки. А как се пенявиха и плащаха на пропагандатори, че всичко е проверено и сигурно. ХА-ХА-ХА,пaлячoвци.
98
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 3 месеца
Файзер се разследва сама?
97
4
 
20
 
! Отговори
До 95 преди 3 месеца
От няколко години работя в една от "развитите" западни държави. На ниво критично мислене, масово са на ниво детска градина. Затова и нивото на пропагнда, което българските медии копират все повече едно към едно, е меко казано обидно за интелекта, но на Запад е напълно достатъчно за да свърши работа и стадото да следва "одобрената" линия на поведение.
96
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А лекинко починалите непосредствено след инжектирането, ще ги пишат ли жертви или ще са починали от друго?
95
1
 
18
 
! Отговори
ха-ха преди 3 месеца
Битият-бит,е*ания-е*ан!Малко късничко не е ли?
94
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре, че определен процент българи имат критично мислене и сме последни в експеримента
93
2
 
18
 
! Отговори
До 91 преди 3 месеца
Има една съществена разлика - никой НЕ ТЕ задължава да пише антидепресанти и каквито и да е други лекарства. Предпистват ти ги, четеш си листовката, и ако решиш ги пиеш, ако решиш не. Т.нар. ваксини фактически НЯМАТ изобщо листовка за евентуални странични ефекти и ги налагат с ПРИНУДА на целия свят. Да съгласих се "почти същото е" с пример, който ти даваш..."почти" се съгласих.
92
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако има странични ефекти ще върнат ли милиардите за да имаме с какво да лекуваме страничните ефекти?
91
0
 
18
 
! Отговори
До 76 преди 3 месеца
"Дългорсочен ефект" се нарича така, защото иска ПО-ДЪЛГО време да се прояви. Ако 100 души се напием ДНЕС с фалшив алкохол, може ДНЕС да сме също като 100 души пили качествен алкохол - т.е. и едните и другите да сме просто пияни. Само че УТРЕ - другите ще са живи с махмурлук, ние можем да сме без махмурлук, но умрели.
90
9
 
5
 
! Отговори
Не е така преди 3 месеца
Почти всички лекарства в това число антибиотици,антидепресанти се проучват до 3 месеца.После всичко на пазара!!!!!Да,и досега не се знае какви са дългите последици от така често приеманите антидепресанти и много много други.Та ваксините не са изключение,само че при тях имаше основание да бъдат пуснати бързо.
89
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е престъпление срещу човечеството и никакви здравни тирамби няма да го оправдаят.Ако тези РНК ваксини които не са ползвани никога довеждат евентуално до промяна на генома и неизличими болести,кой ще отговоря??Трябва трибунал за ЕМА и тези които разрешава тази лу дост.
88
0
 
26
 
! Отговори
Fffff преди 3 месеца
Ахахаха, тия вече яко се Еbават! Тая фаза не трябваше ли вече да е минала, ааа, да забравих, всъщност тя тече в момента - милиарди безмозъчни доброволци без да им се плаща.
87
0
 
25
 
! Отговори
aa1830 преди 3 месеца
Голямо проучване - 160 човека за 2 години.Те надупчиха целия свят, милиарди поставиха, а реакциите може да са след години....
86
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всичко вече стана официално. Остава трибуналът за геноцид срещу човечеството.
85
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Tакъв масов експеримент с нетествани препарати не имало в човешката история! Жалко за лековерните, доверили се на фарма-мафията.
84
0
 
22
 
! Отговори
Аха преди 3 месеца
Чак сега..., като се нагушиха с пари !
83
0
 
21
 
! Отговори
Ахааааааааа преди 3 месеца
ЩЕ.При милиарди по няколко пъти препаратизирани, вече ЩЕ правят проучване за страничните действия.При това за една минимална месечна българска пенсия.Ай чиститу на носещите овце, дето уж вече щяха да ги пускат от кошарата.А нещо скриха оная българка в Англия, първоначален тестер за 3 000 паунда.Колко трябва да си пропаднал,че да си дадеш здравето за пари, ама то ако нямаше балъци, щяха да измрат и тарикатите.
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След това изследване на ваксините мога и да се ваксинирам, и да ги препоръчам на пациентите си.
81
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не съм специалист, ама не се ли прави преди това? А значи теста е вече пред започване! Мерси!
80
2
 
37
 
! Отговори
егати и цирка преди 3 месеца
В Италия приеха закон за задължителна ваксинация на хората от 50 нагоре, а след това щели да проучват ваксината . Направо сложиха каруцата пред коня!