Д-р Виткова: Ваксините тепърва трябва да се доработват

Боледуват и ваксинирани, и неваксинирани, заяви тя
Обновена: 24 яну 2022 09:08 | 24 яну 2022 09:01, Ния Христова
99
Д-р Виткова: Ваксините тепърва трябва да се доработват
Снимка: БГНЕС
"България вече е във фазата на Омикрон. Доказателство е запазващият се брой на хоспитализираните с COVID-19 и настанените в интензивните отделения." Това каза в ефира на Нова тв бившият министър на здравеопазването д-р Мими Виткова.
 
"Трябва да си дадем още няколко дни при този рязък скок на заболеваемостта, за да видим какво ще се случи. Обикновено не първите дни са тези, които вкарват пациентите в болницата. До една седмица би трябвало прогнозата да се очертае по-ясно - дали при този ръст ние ще запазим равновесието в болниците", уточни тя.
 
Д-р Виткова посочи, че проблемът относно мерките, които да се предприемат при децата, вече е станал голям. 
 
"Дълго време те учеха онлайн и образованието през тези две години страда страшно много. Продължителните и късните последствия от това, че образованието не е на необходимото ниво, тепърва предстои да ги видим", допълни тя. И уточни, че идеята на МОН да се търси баланс в някои региони не е възможна заради ръста на заболеваемостта. 
 
"Това, че ресторантьорите са ваксинирани - в същото време проблемът е какви са техните посетители. И особено сега, в Омикрон, виждаме, че боледуват ваксинирани и неваксинирани. Идеята е да ги няма тези по-големи струпвания", допълни тя.
Още по темата
 
За това, че боледуват и ваксинирани д-р Виткова посочи: "За съжаление, ваксините не се оказаха това, което очаквахме в началото. Тоест ние очаквахме, че когато си ваксиниран, ще настъпи краят на епидемията. Виждаме, че това не се случва. Признанията са вече повсеместни, че ваксините тепърва трябва да се доработват", заяви тя.
 
"Тепърва възниква въпросът, особено в Америка, за произхода на вируса. Там все още нямаме отговор. Връщаме се в началото на пандемията", уточни Виткова.
 
За отпадането на зеления сертификат при 60% ваксинирани и под 5% заетост на интензивните легла тя заяви: "Някои страни вече го направиха. Нека да видим дали ще стигнем 60% - далеч сме още", завърши Виткова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фиткова или Мисиркова както ти е угодно така се именувай. По българските закони един лекар който не практикува 5 кодини си губи правата. След като вече не си д-р кави съвети даваш . Май на всички оядени бивши и настоящи кръвопийци плащат тлъсти хонорари за да плещат заучени текстове.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да де, ама на 100 хиляди ваксинирани и 100 хиляди неваксинирани, заразените са много повече при неваксинираните и т.н.
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От цялата работа да уточним. На 100 000 ваксинирани болните и на 100 000 неваксинирани болните са еднакъв брой, хоспитализираните също, в интензивно също и починалите също. Ваксините не създават имунитет, а дават някаква магическа защита, която е малко като ръкавиците на боксьор, не знаеш дали са да пази теб от вируса или да пази вируса като те бие да не се нарани. Не са одобрени за третиране или превенция на КОВИД, а имат разрешение за ползване по спешност. Пита се що ми ги навирате на сила?
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хлора окислител, кислорода окислител, как свързват в съединение само твоята глава знае.Ако твърдиш че такова съединение хлорен диоксид няма, значи си бетер шопа и казуса с жирафа
80
1
 
2
 
! Отговори
Ваксинираните преди 2 години
са учили химия дистанционно в Харвард
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хаха:"Питам от името на един приятел... антиваксърите казаха че било добре да се пие CL02 , това верно ли е ?"===>Веднага ще ти отговорим ако ни кажеш що за съединение е това хлорен двуокис. Хлора окислител, кислорода окислител, как свързват в съединение само твоята глава знае.
78
1
 
2
 
! Отговори
,@Матеев преди 2 години
Да, за високата смъртност на Балканите и в Централна Европа (Чехия), се дължи на високите нива на неандерталски гени в тукашните популации.Изследването за връзката между тежкото протичане и въпросните гени ще си го намерите. Което не променя факта, че в България смъртността от Ковид19 е в пъти по-висока от Германия ( при нас 8% при тях под 1%). Ерго, здравната ни система има голям принос за този резултат.
77
2
 
12
 
! Отговори
омг преди 2 години
Обаче, забелязвате ли, как набързо смениха опорките - след като сам Бил Гейтс "прогнозира" край на пандемията 22 г, изведнъж се започно от вси страни - ***, те ваксините не действат така, те и ваксинираните боледуват, той Омикрона действа по друг начин.. Нямам думи, честно! Честито на боцнатите, не е лесно да си ..мишка. Утре ще почнат да грачат вкупом - че те го правели в името на науката, на обществото, те са добри граждани, съвестни - хахах.
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
виждаме, че боледуват ваксинирани и неваксинирани.Начи РНК бъркочите са всичко друго но не и ваксини.
75
0
 
0
 
! Отговори
Съсед на Виткова преди 2 години
Другарката е комунистка , а любимец и е др. Радев.Отчасти и Мангъров.
74
0
 
14
 
! Отговори
що тогава преди 2 години
карате хората да се ваксинират с недоработени ваксини?
73
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи Копейкин си е сложил,"недообработена ' ваксина!?Тц ,тц...Да не иде зян тоз възрожденец...
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе да стигнем 70-80% ваксинация, че да се знае как най-добре да ги доработят за останалите 20-30%
71
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко,ще ги доработят....нали в момента тече тестовия период,честито ваксъри,ще влезете в историята...като опитни мишки!!!!
70
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А,ваксините тепърва трябвало да се доработват...А защо тогава така масирано ни се предлагат,от сутрин до вечер от целокупните медии и държавни чиновници?Това си е геноцид и престъпление срещу човечеството,както и да го погледнем.
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е, че проблемно във ваксините се оказва, че не е само графенът, но и самият спайк протеин. Графенът, разбира се, също не се понася добре и е отговорен за много тежки случаи, но спайк протеинът изглежда е виновен за голяма част от последствията.
68
12
 
1
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
До АнонименРезкият скок на смъртността у нас и челните места, които заемаме в световните класации не могат да се обяснят само и просто с лошото здравеопазвне. Единственото смислено обяснение за спада на смъртността в други страни и високото й все още равнище у нас са ваксините. Няма друго. Говоря за периода отпреди вълната с Омикрон, защото сега има рязък спад на смъртността по света, вкл. и у нас, но тук нивата продължават да си остават доста високи.
67
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не се радва на неуспешните ваксини! Високата смъртност в България е резултат от лошото здравеопазване, но не се чуват никакви идеи за реформирането му.
66
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 68/72 "А да ти е идвало на акъла, че това са хора с нелекувани хронични болести" Даже съм сигурен, че част от тях са такива. Ковид само им "помогна" по "пътя". Не се притесявай. Ще имаш докрая на живота си време да размишляваш, че си участвал в "изчезването" им.
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да питам само "как си съчинихте тия 60 000 умрели от кови?" Пак прочети статистиката, която ти дадох.