По-строги ограничения за неваксинираните във Франция

Пускат само имунизирани и преболедували в барове, влакове
24 яну 2022 07:14, Елка Василева
36
По-строги ограничения за неваксинираните във Франция
Снимка: архив, БГНЕС

Във Франция от днес влизат в сила по-строги ограничения за неваксинираните срещу COVID, предаде ДПА.

Хората, които не са ваксинирани срещу коронавируса и които не са преболедували, няма да могат да посещават ресторанти, барове, културни обекти, спортни събития и да се возят на влакове на дълги разстояния.

Новите ограничения са свързани с въвеждането на ваксинационен сертификат във Франция.

За да имат достъп до обществения живот, хората ще трябва да представят този сертификат, за да докажат, че са били ваксинирани или че са преболедували, като отрицателните тестове за коронавирус вече няма да са достатъчни.

По-строгите ограничения провокираха обществен дебат във Франция, като френският Конституционен съвет постанови, че рестрикциите следва да останат в сила само докато това е нужно от гледна точка на борбата с пандемията.

Френските власти се надяват, че ограниченията ще допринесат за намаляване на разпространението на коронавируса.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ден днешен един не излезе да обясни каква е научната обосновка за тези мерки. Все викат "следвайте науката" ама никой не излезе да покаже къде е тая наука. Щото все чета науката какво мисли по темата и нищо от това което приемат като мерки не е обосновано в нищо научно.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ами Тези тотално са си загубили ума. Наваксинираха почти цялото население, взрив от заразени, а те не вдяват. Управляват ни и.диоти.
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е тръгнало от по-строги мерки ще стигнем до лагери и изземване на имуществото на неваксинираните. Добре позната история от недалечното минало.
29
1
 
20
 
! Отговори
ами преди 2 години
"Френските власти се надяват, че ограниченията ще допринесат за намаляване на разпространението на коронавируса."Как ще стане това след като пускаш ваксинирани,които ЗАРАЗЯВАТ на поразия в обществения живот,а задрави и прави,но неваксинирани ги държиш по домовете?!? Това не е ли шизофрения???
28
20
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
А у нас кога?!?!
27
1
 
17
 
! Отговори
Уотсън преди 2 години
Елементарно, ограниченията са само здравите.
26
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас. Тея ни направят на маймуни. И децата разбраха,че ваксинираните се заразяват и пренасят вируса? Какво значи ограничения за Неваксинирани? Това е тотална дискриминация и налагане на терор! Теа ще бъдат съдени един един .
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДа това е така но снощи но Нова тв Кантарджито каза че заразения ваксиниран бил разнасял по-малко вирусни частици заради ваксината от колкото ваксинирания заразен.Колко е вярно един господ знае, но е факт че тия ваксини не спират вируса.
24
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 "не разбират ли, че кожите им висят вече на съвсем тънък косъм??" Толкова сте неадекватни, че от година и половина повтаряте едни и същи "заплахи". Вируса скоро ще стане еднемичен, защото мина през няколко мутации, а населението по света масово се ваксинира, и вие, каквито сте неадекватни, ще обявите "победа", защото страните малко по малко се връщат към нормалното. След 1 година на Запад само най-големите анитвакс зомбита още ще се плюнчат за Ковида и ще говорят за "кожи".
23
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зяпочвам все по-ясно да усещам аромат на политическо печено във въздуха (което явно значи не съм с кромид, след като обобянието ми работи). Адски ми е любопито: тия изверги наистина ли са изгубили всякакъв инстинкт за самосъхранение и ориентация за реалност, не разбират ли, че кожите им висят вече на съвсем тънък косъм??
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Случаен минувач "Румен Петков се появи в ТВ студио с жълта звезда на ревера, на която пишеше "Неваксиниран"" А е трябвало да се появи с червена такава. Румен Петков се кълне в петолъчката, тъй че буди недоумение защо си крие идентичността и се опитва да се крие зад маска. Червената петолъчка е извършила най-масовия геноцид в човешката история. Всички щяха да разберат "посланието".
21
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините разпространяват заразата, а не я ограничават. Това и глупавите вече го разбрахме. Успех на франсетата с 300 000 заразени дневно.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17. Така е и те го знаят отлично. Цялата работа е да се усвоят едни огромни парични средства.
19
1
 
30
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Обикновен фашизъм, сър... Освен неваксинираните да си слагаме жълта звезда. Той у нас, тука, Румен Петков се появи в ТВ студио с жълта звезда на ревера, на която пишеше "Неваксиниран". Веднага обаче последваха бурни протести от всякакви еврейски организации - не можело така, това било съвършено недопустимо, било гавра, след всички ужаси, които били преживели. И той беше принуден да им се извинява впоследствие.
18
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните и преболедувалите.. А напълно здравите? Те по домовете, докато не изкукат или не и падне имунитета от застояване и не се заразят с де кво има. Не сте реални. За всички ви съд и затвор!
17
1
 
21
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Безумие.И с 20 бустера да сте пак ще се разболете.Това не го ли разбрахте.Тия пишман учени не разбраха ли, че еволюцията си знае работата.Вируса ще мине през всички и колкото е по бързо мине по малко мутира.
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нанай мандат на следващите избори. Ще гледа президентстване през крив макарон
15
33
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Във Франция още лятото бяха с висок процент на ваксинирани. Бях на почивка из долината на р. Лоара и местните разказваха как и децата им са почнали да се ваксинират. Та в момента вероятно са 80+% ваксинирани и тези ограничения не са чак такъв проблем. Виж, ако въведат това и тук... Ще е супер, всички ***-антиваксъри ще си стоят вкъщи, ще е спокойно по заведенията и магазините
14
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова пък могат да се съберат на площада на Бастилията със съответните сечива в ръка.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гей геронтофилчето банкерчето обслужващо евреите какво може да измисли нали го държат с информация