Проф. Гудев: Вярата в конспирации ни накара да вземаме какво ли не

Хората със сърдечни болести са застрашени от тежко протичане на COVID-19
156
Проф. Гудев: Вярата в конспирации ни накара да вземаме какво ли не
Снимка: БГНЕС

Хората, особено на предния фронт, са бушоните, които горят от системните грешки, залагани през годините в здравеопазването. Това каза пред БНР проф. Асен Гудев, председател на Дружеството на кардиолозите в България, ръководител на Клиниката по кардиология в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

Още по темата
Проф. Гудев отбеляза, че у нас коронавирусът се е съчетал с изключително високата смъртност от сърдечно-съдови заболявания преди този период.

"Covid е многолико заболяване, то е съдово заболяване. Предизвиква усложнения върху съдовата система, затова е мултиорганно заболяване. Не знаем точно кой ще получи усложненията, не знаем точно кой е протектиран, посочи той.

Кардиологът напомни, че пациентите със сърдечно-съдови заболявания са застрашени от най-тежко протичане.

И аз продължавам да бъда изненадан защо тези хора използват това като аргумент да не се ваксинират. Двете масово прилагани РНК ваксини не предизвикват тромботични усложнения, посочи специалистът.

За да знаем точно какъв е процентът на усложненията, какви са, трябва да има много прецизна система на докладване на страничните действия, за тяхното описание. Едно е времевата асоциация, друго е да има каузалност между тези неща. В света - от Израел, от САЩ, от други страни има много прецизни наблюдения, които трябва да използваме, каза той.

Важно е системното наблюдение на големи групи ваксинирани пациенти, подчерта проф. Асен Гудев. Той заяви, че тежки странични ефекти от ваксина не е наблюдавал.

По думите му вярата в теорията на конспирациите накара хората да не се ваксинират, а да вземат абсолютно недоказани медикаменти. Като проблем за страната ни Асен Гудев очерта това, че "ние лекуваме с всички възможни лекарства всички пациенти".

"Това е друга драма в българската медицина – как да прилагаме протоколите. Не може да даваме всичко на всеки", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
19
 
! Отговори
SS преди 2 години
Конспиративните теории са даже малка част от истинската истина, пуска се и фейк да осмива самата конспирация която е истина. Тоест се добавя към истината нешо което не е истина или се премълчават просто някои истини и там е цялата заблуда. Както с кацането на луната. едни казват че е измислица други че е истина и двете страни са прави защото наистина са кацнали но всички кадри и всичко пуснато в медиите е фалшиво и снимано на земята а истинското е засекретено и от там има подържници на двете..
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конспирациите, ако бяха лъжи и глупости нямаше да ги цензурират, самата цензура е като сертификат, че цензурираното е истина.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я кажете защо представителите на МЗ отказаха да бъде сниман и предаван дебата за Кромид зелените хартийки. Нали са честни и няма какво да крият?
27
2
 
15
 
! Отговори
Име преди 2 години
Проф. Гудев, Проф. Гудев, спрете се! Не е добре да се превръщате в продажно плашило.
26
1
 
15
 
! Отговори
Номер2 преди 2 години
"Двете масово прилагани РНК ваксини не предизвикват тромботични усложнения, посочи специалистът"!Значи останалите предизвикват! Значи да не се ваксинираме!
25
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият фалшификат засили още повече недоверието, към факсините... защото е йезуитски... Опитахте се да изнудихте хората насила да се ваксинират и така ги отвратихте с подлоста си...
24
0
 
19
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Е, как няма да повярваш в конспирации, когато виждаш как ни лъжат най-нагло !!!___Защо беше нужно да се натискат по всякакви законни и незаконни начини , да се ваксат здрави, млади, прави хора, след като масово хората НЕ БОЛЕДУВАТ от тозивирус ???!!!!___Защо след като файда от масовото ваксане не се вижда, все още политиците настояват за масово ваксане ?!?!?___Да се ваксинират хората от рисковите групи - ДА, но защо има такъв неистов натиск за СЕГРЕГАЦИЯ !!!
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъгахте като брадати *** сега някой друг ви крив.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА" - Хора ОТРИЧАЩИ ИСТИНАТА!!!! - ЛЕКАРИТЕ В БГ
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всяко гуде идва Коледа.
20
0
 
33
 
! Отговори
А бе преди 2 години
"Професоре" защо не кажете истината , че човек да е здрав му трябват истинска храна ,чист въздух , живот без стрес , нормално работно време и почивка !!! Корумпирани търговци на медикаменти и услуги !!!
19
0
 
15
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 2 години
"По думите му вярата в теорията на конспирациите накара хората да не се ваксинират", не разбрахте, че не иде реч за конспирации и страх! Иде реч за това, че всичко беше управллявано от лаици! Лъгаха от ден първи, караха се от екрана, заплашваха, ссътавяха актове! Това озлоби хората и действат на обратно!И това е в реда на нещата. Във Великобритания на 30 минути имаше минутка с благодарност към всички за спазване на рестрикциите! Разликата е, че там има 90% ваксинирани и махнаха ограниченията!
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гудюю гудюю бодиго писанкя уууу!
17
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма конспирация, защо управляващите не искаха да се предава заседанието свързано с зеления сертификат
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конспирация е че няма конспирации. Гудев разпространява конспирации.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя ли е бягал от час и не схваща разликата между хлорен диоксид и белина? Аман от необразовани калинки заемащи важни постове! Няма да се оправим докато търпим такива!
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглостта на политиците и платените им клакьори да викат на черното бяло. Конспирациите се оказаха реалност до степен хората да почнат да гадаят дали земята е плоска или ваксините вършат работата която им приписват. А помощта на сервитутките от медиите не се нуждае от коментар.
13
16
 
1
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 14 забавното е, че това са ти възможностите в живота. Минуси и псувни. :D
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Бау и на сън да го мерниш, сложи му минус!
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с белината го правят разни кукувци като крайните ковидваксъри.