Експерти: Трябва да се съмняваме в отрицателните тестове

Всеки пациент със съмнение, вероятно е заразен
30 яну 2022 10:15, Ния Христова
78
Експерти: Трябва да се съмняваме в отрицателните тестове
Снимка: БГНЕС
"В нашата лаборатория подхождаме със съмнение към отрицателните тестове за COVID-19", каза шефът на верига лаборатории Недялко Калъчев в ефира на bTV.
 
"В момента ситуацията е епидемична. Всеки пациент със съмнение, вероятността да е заразен е голяма. Всеки отрицателен тест е съмнителен сам по себе си", каза Калъчев.
 
Д-р Гергана Николова смята, че понякога хората със симптоматика се тестват за коронавирус прекалено рано или пък прекалено късно и тогава тестовете дават отрицателни резултати. 
 
"Такива хора съветваме да се изолират въпреки всичко, защото диагнозата COVID-19 се поставя комплексно – на базата на тест, но и на клиника и симптоми", казва Николова.
 
"Тази вълна на коронавируса не е вълна, а цунами", каза още Николова. 
 
Относно това какви други вируси върлуват в момента, д-р Недялко Калъчев коментира, че в неговата лаборатория са открили друг вид коронавирус, един респираторно синцитиален вирус, няколко гастро вируса и Грип А. 
 
"Ще е преувеличено ако кажа, обаче, че масово се откриват", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Сметка преди 2 години
Хич не се съмнявам, че огромно количество тестове струва много пари.
63
0
 
10
 
! Отговори
Неваксинирана преди 2 години
Трябва да се съмняваме в такива експерти! И когато всичко приключи да получат според делата си!!!
62
0
 
12
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
Трябва да се съмняваме в положителните тестовеАбе верно тези тестове защо изобщо ги правят А сетих се за да може когато ни трябва голяма положителна бройка хоп готово
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от личен опит,и неваксинираните и ваксинираните с две и три дози,карат заболяването напълно идентично,поне от мойто обкръжение,изхода зависи от индивидуалното протичане и имунна система,който има слаби места,бива засегнат повече.Ваксинираните имаха сертификати и кво,могат повече да разпространяват,нищо повече,като защита за околните
60
0
 
11
 
! Отговори
У преди 2 години
За какво са тези тестове? Дори да ги правят, когато е починал човек, пак никаква полза, освен за производителите и комисионерите.
59
1
 
11
 
! Отговори
АХА преди 2 години
Значи всеки положителен , също трябва да е съмнителен ??? Или греша ?
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишете ги всичко положителни, какво се занимавате на дребно. Ами тъй де каквото и да ти изпише - маркирай ковид
57
1
 
19
 
! Отговори
до 56 от славянин преди 2 години
Странно защо един нарковаксър иска ако съм болен да се изолирам, за да го пазя!? Нали той е ''надеждно защитен'' с N-брой ''защитни'' дози!? Май с колкото и дози да е ''защитен'' нарковаксъра, все не се чувства защитен, нали!? Въпросът е защо!?
56
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
усещат ,че пачката се изплъзва от алчните им ръчички и правят какви ли не машинации и лъжи да задържат паричките. Като например отрицателните тестове са всъщност..................... положителни .А знаем ,че за всеки положителен тест лапат парички ,нямат сметка от отрицателните тестове ,щото няма .........мъни,мъни
55
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво да се правят тестове, тогава? Фалшиво положителните са 30 %, този твърди, че и отрицателните са до голяма степен фалшиви. Защо да се тестваме, тогава? За да трупат печалби лабораториите :)
54
1
 
22
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 2 години
Този пълнигушeв иска да каже, че aко направи 100 000 теста, всичките да се считат за положителни. ХА-ХА-ХА поредното бостaнско плашило, което са го домъкнали по медиите да всява суматоха.
53
2
 
20
 
! Отговори
ЕБЕМ ти скапаните преди 2 години
експерти! Тези дето правят тестовете не споделят ли с вас печалбите или само производителите на ваксини правят това?
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да да ..закъсняхме тука с мерките. Трябваше да се доставят фургони за изолация на контактни и заразени. Трябваше да се действа твърдо, видят ли някой да тръгва към лабораторията, ведга във фургона за изолация. С тия фалшиво отрицателни тестове пламна държавата. Да прибират всички, няма значение за какво ще се тестваш, щом си към лабораторията, веднага в изолатора!!!!
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно трябва да се съмняваме дали ни казвате истината
50
1
 
20
 
! Отговори
само питам преди 2 години
А във фалшивите ви ваксини да се съмняваме ли?
49
2
 
24
 
! Отговори
Тъй ами преди 2 години
В положителните тестове обаче няма никакво съмнение. Колкото повече, толкова по-добре за мейнстрийм пропагандата.
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57 за 3 дни може един да зарази милиони, даже десетки милиони. И като ходите да се тествате като ви потече носа рискувате да сте един от десетките милиони, дето ще ги зарази един човек. За това умната, стойте си в къщи с маските и ги сваляйте само когато пиете вода или си бъркате в устата с вилица или лъжица.
47
2
 
22
 
! Отговори
Съмнявайте се.. преди 2 години
Съмнявайте се че сте здрави, съмнявайте се във всички и за всичко, което можете да се сетите. Страхувайте се денонощно от всички болести - открити и които ще бъдат открити в бъдеще. Всяко насекомо, животно, дете или възрастен е потенциална запалаха с възможен летален изход. Спете със скафандри, къпете се в дезинфектанти, къпете и всеки с който общувате в дезинфектанти. Страхувайте се..съмнявайте се..24/7. Това е новият ви "нормален" живот
46
16
 
4
 
! Отговори
Към конспираторите преди 2 години
Ако си болен, изолирай се,пази другите , защото вероятността да е омикрон е огромна. Докато си вземеш направление за тест, вземат пробата, изработят резултата, ще минат поне 3 дни. През това време можеш да заразиш стотици. Това е идеята и посланието. А дали ще се хване вируса зависи от количеството вирус в восоглътката, кой ден от заболяването е, как е взета пробата и т.н.
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшивопозитивен няма , но фалшивоотрицателни има. Затова трябва да се повтори на другия ден.