Как джипитата лекуват деца и бременни от коронавирус?

Родители не искали да изследват децата си
30
Как джипитата лекуват деца и бременни от коронавирус?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нямаме протокол как да лекуваме деца и бременни от ковид. Голяма част от хората не искат да се регистрират, голяма част от родителите не желаят да изследват децата си. При Омикрон заболяването протича по-леко като лек грип - хрема и дразнене в гърлото 2 дни и се приключва. В България е по-тежко, защото поради ниското ваксинационно ниво циркулират и другите щамове като Делта и най-стария щам Алфа, имам пациент, който миналата седмица загуби мирис и вкус, което категорично не е Омикрон", заяви д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари, пред БНТ.

Още по темата

По думите му според математиците реално болните от коронавирус в страната трябва да се умножат от 3 до 5 пъти. Д-р Георги Миндов допълни, че старите варианти имат 2 пъти по-голяма склонност към усложнения, хоспитализации и тежко протичане.

"На кантар сме за преобладаване между Омикрон и Делта, да не си правим шега. Лекарите са на предела на силите си, около 50-60 активни случая наблюдава всеки общопрактикуващ лекар. Бустерни дози се слагат предимно, има ваксини, но има такива, на които годността изтича януари и февруари", добави д-р Георги Миндов.

Според него лекарствата за ковид са голямата надежда след ваксините. Д-р Георги Миндов поясни, че в момента ковид зоните са неработещи и уточни, че зелените сертификати трябва да отпаднат само ако са премахнати в цяла Европа. Засега не се обсъжда увеличаване на потребителската такса, каза още д-р Георги Миндов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Има ли смисъл да тествам детето, като и в двата случая ще му правя чай от мащерка с джинджифил?
23
0
 
1
 
! Отговори
ПРЕСТЪПЛЕНИЕ преди 2 години
Да се забременяват и да раждат деца по време на Епидемия. Глоби и затвор за такива хора безотговорни престъпници.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чичо - "Просто не трябва да се стига до това, децата и бременните да се заразят с Ковид! Трябва да се въведе задължителна ваксинация" ---- Имало още не разбрали ,че "ваксината" не пази от заразяване .......
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джипитата не лекуват и никога не са излекували нищо отвъд най-обикновена настинка.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПО ТЕЛЕФОНА!
19
0
 
12
 
! Отговори
999 преди 2 години
Някои джипита " лекуват" само с витамини и ТАКА ЗА МАЛКО НЕ ИЗПУСНАХА СЪСЕДКАТА МИ, ДВОЙНО ВАКСАНА. А друго джипи спаси от ковида друг познат, с клапа на сърцето, Неваксан. ВИЖДАТЕ РИ РАЗЛИКАТА?
18
2
 
10
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
ЗАГУБА НА ВИРИС И НКУС СЪМ ИМАЛ И ОТ ГРИП. КОВИД Е ВИРУС ЩАТО ВИРУС И СЕ ЛЕКУВА ТОЧНО КАКТО ГРИПА, НО НАВРЕМЕ!!! И АНТИБИОТИК СЕ ВЗЕМА, КОГАТО Е НУЖНО.
17
25
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Просто не трябва да се стига до това, децата и бременните да се заразят с Ковид! Трябва да се въведе задължителна ваксинация, като се почне първо с деца и се продължи и с възрастните и всичко ще е точно! Но просто тези от Пълен Провал искат да унищожат държавата и затова не я въвеждат. И затова напролет ще има пак избори...
16
2
 
0
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Ами значи имате пълните шансове да се излекувате.Джипа ще ти изпише 2 шепи антибиотик, в.болницата ще хванеш още зарази, ако пък решат и в интензивното да те сложат....
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джипито на жена ми, лекува корона вирус като не си вдига дори телефона!Бърза помощ пък не идват, а дават съвети по телефона- ако не я бяхме закарали на собствен ход до най-близката болница, страх ме е да си помисля,какво щеше да стане.
14
0
 
14
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Егати журналистиката. Защо слагате заглавие с въпрос, като статията не дава отговор? Нивото е под нулата...
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите нямат категоричен протокол за всички, не само за бремени. Една мантра се повтаря за ваксиниране с беззаветна вяра в светлий комунизъм и толкоз. Лъсна истината, че медицинската наука е започнала да се затваря в себе си, единствено като самоцел и черна дупка за засмукване на обществено богатство. Това все-повече съсипва останалата икономика. Един ден ще се събудят и няма да има кого да лекуват. По същество и със съдебната и изпълнителната системи е същото.
12
2
 
12
 
! Отговори
Спиридон преди 2 години
Кой каза че джипитата лекуват?
11
1
 
9
 
! Отговори
Не знаех, че преди 2 години
Може да се забременее от коронавирус...
10
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пазаруване по Интернет не сте ли чували? Приятели и роднини нямате ли? Съседи? Що за наглост, да казваш че няма да се изолираш! Убийци!
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
От собствен опит на бременна жена, никак не ги лекуват. Обаждаш се, казваш болна съм от ковид( моят беше Делта) и съм бременна, казват ти лошо, ама не вземай нищо, не идвай до кабинета, пий чай и да се надяваме, че ще ти мине. Е мина ми, може би защото година по-рано пак бях болна ама общо взето ги лекуват с надежди. След месец се разболях и от Омикрон, волбще не съм търсила джпи.
8
8
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
С хомеопатия както всички останали.
7
8
 
25
 
! Отговори
123 преди 2 години
Естествено, че няма да се регистрирам! Като се затворя кой ще дойде да ми купи хляб, лекарства, дори да изхвърли ***? А що се отнася до децата - те го изкараха като лека хрема, по - лека от обичайната!
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По тв само реклами на лекарства и бързи кредити...изводите болен и беден народ..
5
3
 
34
 
! Отговори
Време е преди 2 години
всички да спрат да се тестват!