"Омикрон" представлява опасност и за преболедувалите COVID-19

Най-ефективна защита предлага ваксината
Обновена: 4 фев 2022 07:43 | 4 фев 2022 07:35, Нели Христова
80
"Омикрон" представлява опасност и за преболедувалите COVID-19
Снимка: Pixabay

Рискът от остра коронавирусна инфекция (CARICOM) е обявен като рисков фактор за хората, които са преболедували заразяване с други варианти на коронавируса след 45 дни. Мелани Суифт, американски експерт по ваксинация срещу COVID-19 в клиниката "Майо", разказа за това пред радио "Минесота".

"Според нашите наблюдения през първите шест седмици след заразяването с COVID-19 рецидивите са изключително редки. Затова хората могат да приемат, че са напълно защитени от инфекция за около месец и половина", обяснява здравният специалист.

Според нея традиционно се смята, че заразените с COVID-19 са защитени от повторно заразяване в продължение на три месеца. С появата на щама Oмикрон случаите на повторна инфекция за много по-малко от 90 дни зачестиха”.

Суифт добави, че след три месеца боледуване вероятността от повторно заразяване скача при всички, независимо от щама, на който са били изложени първоначално.

Най-ефективната защита срещу коронавируса остава ваксината, подчерта Суифт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До боже *** изказания Аз срещнах две бременни онзи ден. Ама едната беше по-малко бременна от другата. Така и ваксинираните по-малко заразяват. Затова е Германия вчера рекорд по заразени. И умрелият ваксиниран е по-малко умрял от умрелия неваксиниран. И близките на умрелия ваксиниран са много радостни. Че той по-малко умрял, бе!!!
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аз не знам за ваксинирани починали", казал ваксърът и му дали Нобелова награда за нов метод за дедукция. Новият метод се казва "Аз не знам" и понеже ваксърът не знае нещо, това е доказателство за вярност на една теза.
62
0
 
3
 
! Отговори
боже тъпи изказания преди 2 години
"ваксинираните заразявали по-малко от неваксинирати" - някой от твърдящите тая глупост може ли да поясни как точно се ИЗМЕРВА експериментално, колко един ваксиниран е "по-малко" заразен за околните от неваксиниран? Симидчиев беше извадил една таблица че ваксинираните заразявали с 60% по-малко. Кой и КАК го е измерил това, щото и аз мога да кажа че небето небето е с 60% "по-малко" синьо от морето...ама ще е пълна щуротия, просто щото никой не може да го измери.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме Кунчев, колко беше "защитен" от "ваксините"...
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не знам но всички публикации за вируса и за където и да е по света и у нас завършват накрая най сигурния начин за овладяване на пандемията е ваксинацията но не виждам такова нещо ето в Германия нова вълна с много заразени а там се знае че са много и ваксинираните Имам чувството че е психоатака за ваксинация щот вече не се издържа
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61 За миоркардит след васинация да си чувал???Че си е нещо доста срещано.
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните не влизат в болница , за разлика от неваксинираните.Лесно оборимо твърдение.Болниците са пълни с ваксинирани.Ако не мярваш *** и виж, вместо да приемаш всичко казано по тв за чиста монета...
57
1
 
7
 
! Отговори
Не! преди 2 години
"Заразяват, ама в пъти по-малко от неваксинираните, които не са преболедували вируса. Та какво питаше...." тая мантра се изтърка, тези препарати нямат НИКАКВО отношение към трансмитноста, насочени са само към вътрешните органи, не, че пазят. Като видиш процента ваксинирани по болниците и извадиш ментетата от общия процент ваксинирани ще установиш, че със и без този бъркоч се тая. За едно сте прави, сертификатът е за да принуди максимален брой хора да се инжектират.
56
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните не влизат в болница , за разлика от неваксинираните. Нямат увреждания на органите, нито пък пост ковид, съответно къс болничен , без рехабилитация. Затова е сертификата. Да се ваксинирате.
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заразяват, ама в пъти по-малко от неваксинираните, които не са преболедували вируса. Та какво питаше....
54
4
 
14
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Какво знаем до сега, преболедувалите могат да се заразят и да заразяват, ваксинираните могат да се заразят и да заразяват, тестовете дават фалшиви отрицателни резултати... та питам, за какво е зеления сертификат?
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунитетът е кратък при тези вируси. Боледувалите вече имат засягане на органите, ваксинираните нямат. Да боледуваш не си струва риска и преживяването. След 3 месеца, ако се заразиш, пак всичко отначало.
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости. Изкарах Ковид септември. Всички колеги с Омикрон, някой се изолираха други хич не се тестваха и не ми се отрази. Всичко е до имунна система, а най болни в момента са набодените колеги.
51
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма тромби при друга вирусна инфекция освен при ковид. Нито пък пост / Лонг синдром. Ваксинирайте се, не си играйте с огъня!
50
8
 
7
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
И аз бях преболедувал Делта, миналата година през март - 2 месеца с болница. Сега изкарах много тежко Омникрона. Явно изключения няма. След месец задължително ще се ваксинирам вече, защото Омникрон също повтаря.
49
4
 
10
 
! Отговори
мда преди 2 години
Вяра в науката?То в науката вярваме,ама не и в тия,дето я употребяват в собствен интерес.След като стана явна връзката между Пфайзер,Гейтс,Сорос,Блак рок и лабораторията в Ухан,как да имаш доверие на тия?Впрочем и китайското правителство е замесено,въпросът е как.Всички изброени получиха огромна полза от Пандемията,финансова и геополитическа.Любимият похват на Сорос е такъв-разпродажба преди криза и обратно изкупуване после на ниска цена.Ключът е в информацията или предизвикването на събитието.
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главоболие, лека температура, кашлица и най вече сърбеж по петите са много опасни за преболедувалите! Стига глупости бе, няма ли други новини?
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ке премина и през омикрон. А вие спрете да се опитвате да паникьосвате
46
3
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Омикрона представлява опасност за некъдърните медици Доказаха го с отношението си към починалата жена Когато фактите говорят и боговете мълчат Затова спрете да се оплаквате че сте изморени от работа Изморените сте от мислене как да лъжете пи вече и да крадете
45
7
 
12
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Подчертавам - нито съм се ваксинирал, нито ще се ваксинирам с това дето му казвате ваксина а то не е.Даже след 5 години наистина да стане ваксина, пак няма да се ваксинирам. последно се ваксинирах срещу тетанус, щото ме ухапа куче. Ако го направите задължително, първо ще разцепя с брадвата някоя ваксинаторска глава и после може и да ме ваксинирате. Вие си агитирайте, не ми пречите, страх ме е че ще излъжете някой друг.