Придава ли се твърде много важност на сертификата?

Той не работи като епидемиологична мярка, смята д-р Антония Първанова
4 фев 2022 22:45, Ния Христова
91
Придава ли се твърде много важност на сертификата?
Снимка: БГНЕС
Зеления сертификат не работи като епидемиологична мярка. Това мнение изрази пред Нова тв педиатърът д-р Антония Първанова.
 
"Придава се твърде много важност на сертификата като мярка, която трябва да ограничи пандемията. Това е административна мярка. Нормално е в даден момент да падне и то заради една единствена причина. Документът се дава при ваксиниране, след преболедуване или заради наличие на антитела. Факт е обаче, че ваксинираните хора се разболяват и разпространяват вируса.  Когато си ваксиниран и ходиш навсякъде, но в същото време си се заразил, ти си един неконтролируем разпространител. Остана една единствена полза от ваксината – лекото преболедуване, но това не ограничава пандемията", обясни тя. 
Още по темата
 
"Зеленият сертификат дори не се спазва стриктно. Епидемията така или иначе върви на вълни. Хубавото е, че Омикрон е по-лек", каза още лекарят.
 
На обратното мнение е проф. Огнян Кунчев.
 
"Ние сме в половин локдаун и затова бройките намаляха. Учениците не ходят на училище, пак жертвахме образованието. В момента се намираме в плато, но сега като се децата се върнат в кла, заболеваемостта отново ще тръгне нагоре", каза той.
 
"Има много хора, които се пазят, ваксинираха се и сега трябва да ги жертваме, защото се чудим за какво са ни мерките и сертификатите", категоричен бе математикът.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бавно и полека, ще кацнат на Мангъровия, споко...
51
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и за експерименталките ще излязат данните. Тука малко по бавно стават нещата, и някои хора по бавно загряват, но света се променя.
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А придавало ли се е твърде много важност на сертификата за произход по времето на Хитлер? В него е пишело кои са ти родителите, децата, какво религия имат и т.н. Ако си отговорите на този въпрос, ще си отговорите и на въпроса в статията.
49
0
 
15
 
! Отговори
Без кръв пак... преди 2 години
...май няма да я вземат. Виж в Австрия и Германия е друго. Там фашизма си идва с избори. Народопсихология!
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Придава му се СМИСЪЛ който няма. Там е проблема. И трябва да се махне. Там е решението.
47
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре дошли в страната на математиците и професорите. Противоречат си един друг, но не спират да бълват глупости.Или както каза бат Бойко за Ананиев, цитирам."Той има икономическо образование, но е компетентен в сферата на медицината"Та те така у Българско.
46
0
 
14
 
! Отговори
86087 преди 2 години
Кво е тва животно? - учи за математик, излиза лекарНе се научиха местните ***, че ние не сме като телетата от западнала гейропа и ФАЩ - там може математиците да са вървежни, тука обаче са смешни - вече като чуя за математик и се сещам за и3мекяр и мошеник, автоматични асоциации - нещо като доцент и професор
45
0
 
31
 
! Отговори
А не бе! преди 2 години
Преболедувах "страшната" Делта. Ваксинирах се и в момента боледувам Омникрон. Ама имам сертификат и мога да си обикалям и заразявам напълно лицензирано! Дали има смисъл в тази измишльотина, а? Въпросът е реторичен! Няма! И във ваксинте няма смисъл, щот НЕ РАБОТЯТ!
44
0
 
27
 
! Отговори
Гледах го преди 2 години
по тв интервюто . Тоя математик професор през цялото време се хилеше ехидно и самодоволно. Общо взето инфантилно поведение. А твърдението, че ваксинираните били жертви кърти отвскъде. Защо са жертви бе? Нали са защитени с по три дози?
43
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и важност да му се предаде - все е много. Защото той за нищо не става и е изначално и тотално безсмислен.
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ти уе. Тва е най важното за здравето на хората. Сам дето е някъв двоен стандарт. Нещо кат последствията след Кристалната нощ в Дойчланд през времето на Хитлер.Хората едни такива, с бели ленти на десна ръка. В модерният свят, едни такива с зелени пасавани и електросертификати. Па италианците-супергерой.Извинявайте,*** да си със супер зелен сертификат е нещо божествено, нереално. Ми вижте Супермен, Супергърл. Няма как да не се почувстваш божествен.
41
14
 
2
 
! Отговори
Do 52 преди 2 години
Добре, че сме в България. Нашата смъртност за разлика от Германия и Франция е ниска, а хората едни такива интелигентни и приветливи.
40
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи доктора който е учил сума ти години медицина казва едно, а някакъв математик който си няма грам понятие по медицина твърди че доктора не е прав. Смешно. Това е все едно заварчик да каже на математика че сложното уравнение което е решил е грешно.
39
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатите не работя, за разликат от експерименталните течности, които убиват наред. Германия и Англия има изключително висока смъртност. Същото се наблюдава и в Израел
38
0
 
31
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Сертификата няма никаква предпазна от вируса функция. А само за да принуди да се набодат повече хора. Всеки го знае. И е по евтин трик от раздаването на ваучери, 75 лв, пр.ос.ти.тут.ки по избор, хамбургери, бира. Като достигнат над 70% наведеняци, вече спокойно могат да приложат и задължителното ваксане. Скоро и в България
37
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификата е като ловен билет разрешаващ да щъкат и заразяват безпрепятствено.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Булсатком защо сменяте пакетните услуги заповедта на Нинова какво гласи не се подчинява те на правителството.Довиждане ще ни търсите Кремена бончева
35
0
 
34
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Най-после лекар да каже ясно и точно истината за сертификата.Обратното мнение е на неграмотен математик.Да си гледа математиката и да не се занимава с вируси.
34
8
 
7
 
! Отговори
Рзи преди 2 години
Новите фалираха държавата, че пратиха рзи за маските в парламента за някой лев
33
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израел е на първо място по болни на глава от населението в Азия и на второ по смъртност .