САЩ с нова помощ за Украйна, интензивни боеве по цялата фронтова линия

Белият дом не очаква значителни пробиви за Русия
11 май 2024 07:32, Елка Василева
432
САЩ с нова помощ за Украйна, интензивни боеве по цялата фронтова линия
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че се водят интензивни боеве по цялата фронтова линия, предаде Франс прес.

Това съобщение той направи в  социалните мрежи, след като беше информиран за ситуацията на бойното поле от командващия въоръжените сили.

Още по темата
"Обсъдихме отбранителните действия и средствата за засилване на нашите позиции в Харковска област", заяви Зеленски.

Украйна изпраща подкрепления в тази област и отговаря на руската атака там с артилерия и дронове, допълни президентът.

Той също така заяви, че Украйна ще отговори на новото руско предизвикателство със сила и прикани западните страни да окажат допълнителна военна помощ на Киев.

"По нашата национална граница и нашата фронтова линия ние ще унищожим неизменно окупатора по такъв начин, че да попречим на офанзивните намерения на Русия", заяви Зеленски. "Важно е нашите партньори да подкрепят нашите военни, като им предоставят военни материали своевременно", допълни той.

По-рано снощи САЩ обявиха отпускане на нова военна помощ за Украйна в размер на около 400 милиона долара, припомня ДПА.

Русия започна в петък мащабна сухопътна офанзива в североизточната част на Украйна, припомня Франс прес.

Във Вашингтон говорителят на Белия дом Джон Кърби заяви, че руската офанзива в Североизточна Украйна ще се засили със сигурност в идните седмици и в нея ще бъдат ангажирани повече военни, но това няма да доведе до значителни пробиви за Русия, предаде Франс прес. Според говорителя Русия ще се опита да установи буферна зона покрай границата.

Кърби заяви, че САЩ имат доверие в украинските сили и работят неуморно, за да им доставят оръжията, от които те имат нужда, за да се защитават от тези атаки.

По-рано в петък управителят на Харковска област съобщи, че руски диверсионни групи са се опитали да проникнат през границата в Харковска област, предаде Ройтерс. Това е станало на фона на засилен обстрел на град Вовчанск.

Руските опити са били отблъснати и украинските сили „уверено задържат позициите си и не са изгубили нито един метър“, написа Олег Синегубов в платформата „Телеграм“. Ръководителят на Харковската областна военна администрация заяви, че Русия няма ресурсите, за да напредне към град Харков, и нарече действията на границата „провокация“.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от Русия
Богатите руснаци в безпътица: Западът не ги иска, а в Русия имат проблеми
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В резултат на тази война, подклаждана от Урсулата, Борел, Шолц, Макрон и Туск, ЕС обеднява и почти остава без боеприпаси и оръжие във военните си складове, Европа бързо може да стане потърпевша от неконтролируемо разширение н войната.САЩ и ВБр чрез няколкократното разширение на обема на военното производство забогатяват, така че имат полза от продължение на тази война поне още 1-2 години. А Китай е наблюдател.
259
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мисля, че е излишно да се споменава, че в Украйна воюват не само украинци, а и спеччасти от цяла Европа и САЩ, нещо като интербригадистите в Испания през 1936-37 г. Та дори на баба внучето Макрон иска в тази война да се включат официално военни части на Франция, Германия, Полша. Само че Макрон забравя, че Полша е съсед на Украйна, зад нея е Германия, а на ЮЗ от Германия - Франция. Забравя и факта, че без доставка на въоръжение и боеприпаси от САЩ,Украйна би издържала 1,5-2 месеци и сетне - ***
258
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До последния Украйнец . Още малко остана . Горките хора . Жалки пионки на чужди интереси ..
257
3
 
1
 
! Отговори
тоти преди 1 седмица
Няма по луРуснаците и затова Света им гледа сеира и си празни складовете,произвежда нови оръжия и хората имат работа пари и си живеят хубавия живот ,а не умират в землянки и мазета като плъхове!! Те това си заслужава ДИВИЯ КОМУНИЗЪМ !!
256
1
 
7
 
! Отговори
Казума преди 1 седмица
Гадни ментаци, не 400 милиона помощ, а оръжина на такава стойност. 400 та милиона си остават в УС, а от началото на войната военната им индустрия е пораснала 5 пъти.
255
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За каква ''помощ'' се говори , нали ЕС ПЛАЩА ЦЯЛАТА СМЕТКА НА ВОЙНАТА . А САЩ и Англия само ПЕЧЕЛЯТ ОТ ТАЗИ ВОЙНА . Няма ли доблестни хора в ЕП , за да виждат истината , каква е тази кокоша СЛЕПОТА ?
254
2
 
9
 
! Отговори
яко преди 1 седмица
е това е "помощ", на човек с разстройство да му даваш рициново масло.А на янките да им се върне "помощта" трикратно, след като унищожат Украйна и съсипят Европа.
253
2
 
4
 
! Отговори
Роза преди 1 седмица
"Тъжна младост в тъжни дни-дни на марсовата слава!Дни на страшни кръвнини,дни на лудешка "забава"!"-Хр.Смирненски
252
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това не е помощ а наливане на масло в огъня. Запада много добре знаят че Русия ще си върне Украйна и затова правят всичко възможно да намалят военния потенциал на двете държави колкото може повече. И не става въпрос за техниката а за живата сила. Техниката може да се произведе по всяко време, живата сила не се възстановява толкова лесно и се губи генофонд.
251
0
 
0
 
! Отговори
катя преди 1 седмица
пак изстривате
250
3
 
7
 
! Отговори
temu преди 1 седмица
temu - щат ска, печалбарска фирма, препродаваща китайски стоки. пфу!!!
249
6
 
12
 
! Отговори
д-р ВГЗ преди 1 седмица
Новата помощ е свързана с проучване на Пентагона. То показало голяма вероятност въпреки помощите от ЕС и САЩ, Русия да пробие по целия фронт. В този случай САЩ все още можел да помогне. На помощ била привикана цялата налична индустрия за производство на възелин. Това бил последният план на американците за оцеляването на Украйна. :)
248
2
 
4
 
! Отговори
Лош преди 1 седмица
Чудя се кога ще ги нюкнат...и страданието ще спре
247
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колкото повече САЩ "помагат" на УКрайна, толкова по-плачевни резултати за нея...
246
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ и НАТО понасят тежко поражение в Украйна. Вашингтон зачеркна темата за НАТО в Украйна,както и за член 5-ти и остави проскубаните европейски колониални "ястреби",да си првят Европейска война.Те нямат армии с изключение на Полша,но ще им трябва пушечно месо.
245
9
 
23
 
! Отговори
Митко Пешев преди 1 седмица
Руснаците напредват по цялата фронтова линия. Няма Интензивни боеве има Интензивно дрискане
244
8
 
13
 
! Отговори
Краваромраз! преди 1 седмица
Говедари!
243
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече нищо не може да помогне на Русия. Оръжие на Нато за 90 милиарда долара ще бъде изстреляно към тях и по тях. Още повече убити, сакати, за какво?
242
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сигурно ще стигнат на Зеленото да изпрати в месомелачката още поне 60 000 украинци. Но това може и да не стане, въпреки милиардите. Украинците осъзнават, че не са нищо повече от пушечно месо и бягат от мобилизация. А които са на фронта вече отказват да влизат в безумни сражения. Така че броят на шарените хартийки им все по-малко значение. А какво стана с онези от Чуждестранния легион? Има ли още някой жив от първата партида?
241
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Човек на 12000 км от тук е решил, че друг, без значение кой, трябва да умре за да може този далечния да си продава оръжието и върти бизнеса. За него е без значение колко държави или семейства ще изчезнат, важното е да се продава. Пуска новини, че е много важно да умрат хората за НАТО. И готово. Всички балъци са в окопи а отгоре през сателит само се коригира артилерията. И тези в окопа се изпаряват за секунда. И бизнеса продължава!!! До безкрай!