COVID карта: Област Кърджали излезе от тъмночервената зона

Вижте и картата по региони
Обновена: 16 фев 2022 11:41 | 16 фев 2022 11:34, Александър Попов
41
COVID карта: Област Кърджали излезе от тъмночервената зона
Карта по региони

Заболеваемостта от коронавирус в страната продължава да намалява и вече имаме първата област, която мина в червената област. Това е Кърджали, където заразените са 456 на 100 000 души.

Всички останали области все още са над прага от 500/100 000 заразени.

Най-много заразени на 100 000 души има във Варна - 1994/100 000 души,  следват Бургас (1685/100 000 души) и Стара Загора (1559/100 000 души).

В София-град заразените са 1390 на 100 000 души.

 


Картата по региони

Картата по региони показва, че Южният централен Регион 4 вече е в жълтия Етап 2 и се очаква да остане в него. Останалите четири региона все още са в червения Етап 3, но за три от тях 5-дневната прогноза предвижда също да се оцветят в жълто. Единствено югоизточният Регион 3 се очаква да се задържи в червения Етап 3.

Мерките в тези региони

Втори етап - Предвижда се наблюдение относно спазването и срока на валидност на документите за ваксинация и на документите за преболедуване и при необходимост, след експертно обсъждане, ще бъдат предприети действия за промени. В образователната система ще се преустановят заниманията по интереси, с изключение на тези, в рамките на целодневната организация на обучението, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки.

Трети етап - Публичните обекти ще работят до 22:00 часа с до 50% от своя капацитет, заедно с изискването за зелен сертификат. В училищата ще бъде въведена ротация за класовете от V до XII клас, които ще редуват присъствено с онлайн обучение през седмица, като тестването в клас ще продължи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 2 години
Докато спорите за или против ваксините не усещате ли колко пораснаха цените?Споровете за ваксините са безпредметни-първо ваксините не са задължителни.Който иска се ваксинира,който не иска никой не го кара насила.Наистина се събудете и се замислете,че в магазина и за ваксинирани и неваксинирани цените са еднакво високи!Темата за ваксините е пясъка който ни хвърлят в очите!
36
0
 
8
 
! Отговори
Конвой БГ преди 2 години
Време е за български Конвой на свободата, събуждай се, стига си спал, не виждаш ли че се еб_ _ ат с теб? Какво чакаш да ти го нахлузят? От какво те е страх? От палките на полицаите? Предпочиташ да бъдеш лабораторна мишка, върху която експериментират буламачи, която я боцкат като мокър плъх през два месеца с бустерчета? Конфуций: "който ходи като мишка котките го изяждат" Покажи че не си мишка а котка. По добре да ни бият сега с палки отколкото, да ни бодат цял живот с бълвочи като опитни гризачи
35
1
 
6
 
! Отговори
Лукавци преди 2 години
Ваксарите с техните лъжливи опорки: Израел имал по малко умрели щото били ваксинирани. Там смъртността е малка щото израелците са сравнително по-жизнени и млади, а младите и здрави хора не умират от ковид, той е болест на старите и болни хора които в България ги има много, нормално е тук да има повече умрели. Оцеляването на пациента не зависи от това дали е "ваксиниран" или не, а от това какво е здравното му състояние и възраст. Коведарите четат статистиката както Дявола чете Евангелието. Сатани
34
1
 
4
 
! Отговори
СЗО се провали преди 2 години
https://dnes.bg > 2021/12/28 Заглавие: СЗО няма да изпълни целта си за 40% ваксинирани в всяка държава: "СЗО няма да може да изпълни целта си за 40% от населението в всяка държава да бъде ваксинирано" ; https://f_ _ _i.bg 28.12.2021 Заглавие: СЗО се провали: "СЗО няма да успее да изпълни целта си за 40% от населението в всяка държава да бъде ваксинирано" Има спекулации относно броя на "ваксинираните" Истината е че повече от 60% от земното население е неваксинирано т.е. ок. 5 милиарда души.
33
2
 
4
 
! Отговори
В Германия преди 2 години
взеха да свирят отбой от намерението да приложат задължителната "ваксинация" на лекарското съсловие, защото има опасения че болниците ще останат без лекари. Не трябваше ли немските лекари с пионерски интусиазъм първи да се юрнат да се боцкат? Вместо това се назландисват. В Гърция 10 000 лекари бяха изкарани в неплатен отпуск и впоследствие бяха лишени от правото си да практикуват лекарската професия. Оставам с впечатлението че набоцканите лекари не са го направили доброволно а от принуда
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Процентът на ваксинираните в България винаги трябва да се умножава по две, защото половината български граждани са в чужбина и се ваксинират там, което в България не се знае. Колкото до лекарите, в края на пролетта БЛС казаха, че 70% от лекарите са ваксинирани, а от тогава мина много време. Нека не се бъркат лекарите с останалия медицински персонал, който е по-слабо ваксиниран, най-вече санитарките
31
1
 
6
 
! Отговори
СЗО преди 2 години
Според СЗО "ваксинираните" български лекари са едва ок. 26% Информацията е на българска медия (няма да я напиша защото ще изтрият коментара ми) от 26.11. 2021 в статията: "Околийски: България няма да се размине с пета, шеста, седма вълна" Околийски е представителя на България в СЗО. Прелюбопитен въпрос: Защо мнозинството от българските лекари отказват да се "ваксинират" Дори тия лекари които са се ваксинирали повечето не са го направили по убеждение а по принуда от страх да не загубят работата с
30
1
 
7
 
! Отговори
ПлаНдемия преди 2 години
Коведарите лъжат че по света неваксинираните умирали масово. Колко масово да умират? Смъртността от ковид е нищожна. За три години са умрели ок.5 милиона души от 8 милиарда световно население. Къде е това масово измиране на неваксинирани? Факт е че в най "ваксинираните" държави заболеваемостта е най голяма само дето коведарите крият реалната смъртност щото народите им ще ги избият с камъни, докато тук обратно надуват броя на умрелите от ковид за да излъжат хората да се набоцкат с буламачите им.
29
2
 
1
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Изчислени стойности не могат да са брояч на живо. Прочети си, че са изчислени на сайта им. Пише си го. Там е описано как изчисляват стойностите. Има го както общо за всички държави, така и към всяка държава. Защо лъжеш?
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 15; Картата на регионите наистине са я чертали с левия крак, по-точно с големия пръст на левия крак ! А картата с областите са я чертали с органа , разположен под гърба ,щото картата е още от административното деление 1987г. и то точно в Кърджалийка област е разликата ! Но " не стреляйте по пианиста - той толкова може ..."
27
1
 
3
 
! Отговори
Какво е преди 2 години
CountryMeters.info България 2022 население, това е брояч на живо който показва броя на починалите от началото на годината до момента и броя на починалите за деня. Използвайте го като алтернативен източник за реалната смъртност, който успешно разобличава гнусната коведарска пропаганда. Как събира данни? Стандартно, всеки починал още в деня на смъртта му се регистрира в компютърната база данни и броячът моментално е в състояние да отчете точния брой умрели. ПлаНдемия. Ковид измамата се разплита
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактите са, че във всички държави ваксинираните по-рядко се заразяват с вируса, вкл. и с варианта Омикрон, и още по-рядко умират от Ковид-19.
25
3
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Кърджали излезе, в почти всички области новите случаи намаляват, а починалите се увеличават. През първата седмица на февруари, която е последната с предварителни данни от НСИ, които за момента са най-близо до реалните данни, починалите в България по всякакви причини са 504 човека средно на ден. По-нови данни няма, даже и предварителни.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този тpол преди мен така и не прочете как изчисляват починалите по държави на сайта CountryMeters точка info и всеки ден пуска по няколко пъти една и съща лъжа.
23
2
 
4
 
! Отговори
Коведаро стъкмистики преди 2 години
Коведарите са разобличени. За последните десет години смъртните случаи на ден са 290 души. Коведарите безсрамно лъжат че заради ковид сега уж дневно умирали над 400 души. Какви лъжци са тия можете да видите от един брояч на живо който в реално време показва броя на умрелите за деня. Изпишете България население 2022 CountryMeters.info, проверявайте всяка вечер към 23 и 50 часа, отново починалите са ок. 285 души а не 400 както лъжат коведарите тоест умрелите са толкова колкото преди ПлаНдемията
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кърджали излезе още оня ден от тъмночервената зона. Последни влязоха, първи излязоха.
21
3
 
7
 
! Отговори
ПлаНдемия преди 2 години
FROGNEWS: Откривателят на омикрон лекарят Анджелик Коци казва че била притискана от европейските правителства да не разкрива, че щамът има лека форма, казва тя в интервю на германският Welt. Казаха ми да не казвам публично, че е леко заболяване...и да кажа че това е сериозно заболяване. Аз отказах. Аз съм клиницист и въз основа на клиничната картина няма индикации че това е много сериозно заболяване. Курсът обикновено е лек. Коведарството се разпада като къщичка от кибритени кутийки.
20
3
 
14
 
! Отговори
Противоречие преди 2 години
Но нали в София са най-наваксаните? Защо не те, а Кърджали излиза от зоната?
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Кърджали няма проходими пътища и никой не контролира заболеамоста няма и медицинско обслужване
18
2
 
2
 
! Отговори
ПРОФ. ВИТАНО00ФФФ преди 2 години
А според моята матИматическа формула, очаквам код: РОЗОВ.