Орбан разкри: Обсъжда се НАТО да участва във войната в Украйна

Това ставало повече в Брюксел, отколкото във Вашингтон
24 май 2024 22:24, Александър Попов
515
Орбан разкри: Обсъжда се НАТО да участва във войната в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Брюксел се подготвят работни групи, които обсъждат как НАТО може да участва във войната в Украйна, заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан пред унгарското радио "Кошут".

"Има някои тревожни прилики между сега и периода, когато се е подготвяла Първата и Втората световна война. Това, което се случва днес в Брюксел и Вашингтон, или в момента повече в Брюксел, отколкото във Вашингтон, създава настроение за евентуален военен конфликт, който бихме могли да определим като подготовка за влизане на Европа във война", добави унгарският премиер.

Орбан заяви, че Унгария като член на НАТО има представители в тези групи, но не иска да участва в конфликта нито с финансов принос, нито с изпращане на оръжия, дори в рамките на НАТО.

"В историята на НАТО всъщност никога не е имало ситуация, в която държава членка толкова открито и ясно да се придържа към основните принципи на НАТО, както прави Унгария сега", каза премиерът и добави, че поради това Будапеща трябва "да предефинира позицията си във военния съюз".

Той допълни, че опасенията, че Русия ще нападне член на НАТО, са неоснователни и добави, че войната в Украйна, която продължава вече 3 години, е показала границите на възможностите на Москва.

"Руската армия води сериозна и трудна война с украинците. Ако руснаците бяха достатъчно силни, за да победят украинците с един замах, те вече щяха да са го направили. Военните възможности на НАТО далеч надхвърлят тези на Украйна, така че е малко вероятно Русия или която и да е друга държава да нападне НАТО. Не смятам за логично Русия, която не може да победи дори Украйна, изведнъж да дойде и да погълне целия западен свят. Вероятността това да се случи е изключително малка", заяви унгарският лидер.

Орбан твърди, че смята споменаването на руската заплаха за прелюдия към по-задълбочено участие на Запада във войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още по темата: НАТОВиктор Орбан
Още от За да се разбираме
Шестте женски поведения, които отблъскват всеки мъж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
0
 
2
 
! Отговори
Кокорчо преди 3 седмици
Гей парада - в Украйна!!!
433
5
 
1
 
! Отговори
НАТАТО преди 3 седмици
Россиа зад Урал! Тогава Европа ще стане истинска! Полотическите граници = географските.
432
7
 
0
 
! Отговори
Крайно време е преди 3 седмици
Да Ударим Русия
431
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НАТО ЕС и сащ ,вече участват е войната от две години ,но нещо не им се получава ,гадове фашиски
430
9
 
4
 
! Отговори
Българка преди 3 седмици
Господ сили да дава на братския,славянски народ на Украйна в борбата за свобода срещу вероломния и жесток окупатор! Амин!
429
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки русороб е китайски роб!
428
2
 
12
 
! Отговори
Вратар преди 3 седмици
Ако всеки нормален който ръководи държавата и взима важни решения беше като Орбан , светът щеше да е друг
427
16
 
8
 
! Отговори
За да има мир преди 3 седмици
За да има мир Русия трябва да бъде спряна ,а ръководсттвото на Русия да бъде съдено във Хага ! Русия унищожава държава чиито граници сама е признала ,тя е агресор ,а Орбан има съмнително поведение ,дори не е съмнително ,а напълно ясно ! Шпзицията му е нека Путин си превземе Украйна той нас няма да ни закача --гаранция ,,франция,, !
426
2
 
6
 
! Отговори
За да има мир преди 3 седмици
След 2-рата св война се приемат закони за който гаранти са победителите във войната и наи важния е ненарушимост на новите граници независимо има ли попаднали малцинства във границите на др държави --отношението на държавата и малгинствата във държавата стават вътрепен проблем ! Веднага се задава въпроса -Югославия -- Югославия не е държава а ФЕДЕРАЦИЯ при разпада на федерацията сърбите започват гиноцид срещу мюсулманите и следва намеса на НАТО ! Случая със Украйна е нарушаване на мира и следва
425
10
 
10
 
! Отговори
Това е Расиа преди 3 седмици
Пръкналата се през 1991 година Недо-държава Расиа: знаме - Власовско от Холандия, герб - византийски кокошки, химн - интернационална бредня, територия - монголско-чечено-калмишко-бурятско-якутска, население - видиотени укродебили, расийски език - измислен език на крепостни доярки и овчари , който никой не го знае, писменост-българска,история - фантазии на душевно-болни.
424
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не се обсъжда. Решено е и ние пращаме контингинт в Украйна. Честито на печелившите!
423
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много ясно е че Русия ще загуби всичко. Неизбежно е . А Ние също губим, защото нашата държава се управлява от Руските служби. Според Вас защо все още нямаме Ф 16?
422
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руската пропаганда директни чрез Орбан. Крайно време е НАТО и ЕС да спре с лицемерието и да изхвърли всички при-Путин държави от съюзите!
421
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само едно не ми е ясно, защо Унгария и България са все още в НАТО и ЕС? Ясно ми е те защо стоят там. Много ясно за да шпионират и злепоставят съюзите, но не ми е ясно защо не ги изхвърлят като мокро коте при Путин. Та да видят как се живее в хубавата велика Русия!!!
420
7
 
15
 
! Отговори
Русофил преди 3 седмици
Аз съм спокоен. Мен дори и няма да ме потърсят на предстоящата мобилизация. Никой няма да рискува да ми даде оръжие и да ме изпрати на бойната линия сред укропитеци и меки натовски войничета . Щото оръжието стреля където го насочи този който го държи. Ако смятам че натовчетата и укърите са ми враг... а ако сме цял полк русофили? За това мен и такива като мен ще ме пропуснат. НО, русофобите, особено тия дето не спират да се канят да трепят руснаци ПЪРВИ ЩЕ ГИ ИЗДИРЯТ ПО IP И ИЗПРАТЯТ НА ФРОНТА.
419
21
 
5
 
! Отговори
Стоедин преди 3 седмици
Ако искаш мир - готви се за война. В крайна сметка руснаците ще загубят. Много, много повече от териториите в Украйна. Не е много ясно обаче коя ще е новата държава с най-голяма територия - Китай или САЩ. Може и Япония да е.
418
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Можем ли да преброим желаещите за излизане на България от НАТО и ЕС?
417
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нема а си ида от тоа свет дорде не утpeпа барем 10 русофила!
416
5
 
22
 
! Отговори
Сохо преди 3 седмици
Дано на евроизборите спечелят повече такива като Орбан, щото сегашните еврожендъри по много розов начин си представят войната....Толкова ги е яд на рашките, че ги биха като маче в дирек по време на ВТВ, че сега са готови отново да запалят Европа (а и по нареждане на краварите).
415
7
 
7
 
! Отговори
Орбан преди 3 седмици
Москва ще отговори с мощен парад на Филип Киркоров