Кипър връща неваксинираните на обществените места

Ще се изисква отрицателен 24-часов бърз тест
16 фев 2022 16:28, Елка Василева
25
Кипър връща неваксинираните на обществените места
Снимка: архив, БГНЕС

Забраната в Кипър за влизане на неваксинирани хора в ресторанти, хотели, на сватби отпада от 21 февруари, реши правителството. То прие пакет от 15 облекчения на коронавирусните ограничения и други мерки като първа голяма стъпка към нормализация на живота след пандемията, предаде БНР.

Най-голямата промяна е връщането на неваксинираните в обществени места и дейности, достъпът до които им бе забранен повече от 2 месеца.

От понеделник те вече ще могат да посещават ресторанти, кафенета, нощни клубове, стадиони, театри, кина, да участват в сватби и кръщенета, да отсядат в хотели. Това ще става с представянето на отрицателен 24-часов бърз тест.

От 21 февруари се увеличава разрешеният максимален брой хора в ресторанти, центрове за развлечения, сватби, като се премахва и забраната за танцуване в тях.

Вкъщи вече ще могат да се събират до 20 души вместо досегашните 10.

Важно ново изискване е въвеждането от понеделник на задължителен ежеседмичен бърз тест за коронавирус за децата на над 4-годишна възраст в детски градини и предучилищно обучение.

От 28 февруари се възстановяват неспешните операции.

Значителното намаляване на натиска върху здравната система през последните дни позволява „сдържано чувство на оптимизъм относно хода на пандемията”, подчерта здравният министър Михалис Хаджипанделас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
0
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Радевите управления ще станат извесни с прозвището Геноцида върху българският народ. Вече пети месец умират по около 90 човека на ден и никой от власт и имащите не прави нищо, за да опази здравето на хората.
16
1
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Кипър никога не е лишавал неваксинирани , ваксинирани или преболедували от обществени места !!! Не мога тука да ви кача клип от тефона . От както има пандемия ( измислена ) всичко в Кипър е " М ижи да те лажем ." От кварталното кафене мога да ви кача клип , ресторанта , магазина ! Кьорава маска , сеф пас , простотии ! Само чуждестранните фирми , Lidell, Metro и температура подобни спазват стриктно " ограниченията " .
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и до сега така си беше, лъжат
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И друго от статистиката. В интензивните имат 93 души. От ваксинираните, средната им възраст е 76 години. От неваксинираните средната възраст е 51 години.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости говориш, има над 1000 души под 30 години починали.
12
2
 
11
 
! Отговори
до шведа преди 2 години
Като си толкова умен виж какво показва статистиката от Швеция. Не си измисляй, че умрели 136 за един ден. Няма такова нещо. Както казах, явно си неграмотен. Виж, че от началото на пандемията няма ни един умрял под 30 годишна възраст и само 658 под 60 годишна! Дрънкай си колко е опасен ковид и как измирали неваксинираните...
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На колко години са били тия неваксинираните? 95+?
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, тя шведската статистика се различава явно изцяло от тази в worldometers? Интересно. Чети си. Иначе всеки има google translate и не е нужно да знам шведски, за да погледна. Надувко!
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И друго от статистиката на Швеция- 86,8% от хората над 12 години са ваксинирани. Починалите са 95% неваксинирани.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета шведската статистика от FHM. Някои от нас знаем езици. Преди да сипеш обиди, погледни справката. Ако можеш...
7
5
 
5
 
! Отговори
do 6 преди 2 години
Не умират по 100 души на ден в Швеция, долен манипулатор такъв! Кого лъжеш!?!
6
7
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Аха, те щото неваксинираните преди да ги махнат мерките са стоели в бункери. Ти можеш ли изобщо да разсъждаваш? Май ти си круша?
5
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова е слаб вируса, че неваксинираните капят като круши. Откакто Швеция махна мерките ежедневно умират около сто души, вчера 137. А преди, с мерките , само х 5-6 дневно. Мерките пазят неваксинираните. Като се вдигнат , горят неваксинираните.
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега къде са ги държали?
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЖИРАФ Не вируса е станал слаб а пропагандата. Това е част от плана.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оти ручахте жабета?
1
6
 
43
 
! Отговори
ЖИРАФ преди 2 години
Колкото и да инжектираха хората с неработещите експерименти, колкото и да ги изнасилваха да се инжектират, полза никаква! Добре че вируса стана толкова слаб, че вече е смехотворно да се правим че има някаква опасност! Както винаги става с подобни вируси между другото! Да са им сладки паричките които ограбиха с манипулация и пропаганда, за лекарства и свещи да си ги харчат!