BioNTech: Светът е подготвен за нови COVID варианти

Ще трябва да живеем с вируса през следващите 10 години, обясни Угур Шахин
17 фев 2022 19:17, Ния Христова
45
BioNTech: Светът е подготвен за нови COVID варианти
Снимка: Pixabay
"Светът вече е "по-добре подготвен" за справяне с бъдещи варианти на коронавирус". Това заяви пред АФП главният изпълнителен директор и съосновател на германския производител на ваксини BioNTech, информира БГНЕС.
 
"Ще трябва да свикнем с факта, че ще трябва да живеем с вируса през следващите 10 години", каза Угур Шахин, чиято компания разработи първата иРНК ваксина срещу вируса заедно с американския фармацевтичен гигант Pfizer.
 
Нови варианти на вируса са неизбежни, "защото той ще мутира още повече", каза той, което може да доведе до ново разрастване на случаите.
 
"Но светът навлиза във фаза, в която обществото започва да разбира по-добре как да се справя с вируса", каза Шахин. "Постоянно научаваме повече и ставаме все по-подготвени", каза шефът на BioNTech.
 
Базираната в Марбург компания, която е продала над един милиард дози от своята ваксина срещу оригиналния щам на коронавируса, е в процес на разработване на специфична за Омикрон ваксина. 
 
Първите данни от изпитванията на адаптираните към варианта ваксини се очакват през март, каза Шахин, като също така заяви пред "Билд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Марс преди 2 години
Що, ще пускате нови модели ли?
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е да де то балъците на тоя свет се не свършват,а на "учените" балъци ще трябва наново да обясните що е коронавирус и има ли имунитет срещу него,и защо сте направили ваксини,та да се боцкаш щото създавали имунитет.10 години ще царува тъпнята облечена в млади,умни и проспериращи лица.
39
2
 
8
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Който е луд, да се ваксинира срещу настинка, успех :)
38
1
 
13
 
! Отговори
Old but Gold преди 2 години
Досега не видях оптимист да пише тук. То е така, за това и ви плащат. Оставям клишетата колко и как са се заразили и починали (лека им пръст). Но хора 34к преброени за 2г (пак лека им пръст) не са фактор за затваряне на цяла държава и икономика. Парите знаете кой как и защо ги взе, а ние тепърва ще берем плодовете на това, че хората с останалите болести не се лекуваха, не си правиха операции, не се преглеждаха профилактично. Да не говорим за проблемите на тема психика. Там е непоправимо.
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това същото шефче на фармацевтичната компания днес го третират като герой, утре историята ще пише, че е участвал в най-голямата пропаганда, психоза и геноцид над човечеството.. Дано сме свидетели и на този момент..
36
1
 
16
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ще ви се! Само накрая да не ви се стори тесен.. светът.
35
5
 
1
 
! Отговори
Човек за реализации преди 2 години
Хора които говорят лоши неща за мен на конкретни хора, така правят, защото не искат аз да имам приятелка, деца, приятели, кариера и други неща ! Те искат аз да съм самотен цял живот и да нямам успехи цял живот !
34
11
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Това, което правим е безумие. Този вирус убива, без да подбира.
33
4
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОВА Е КОМПАНИЯТА НА БИЛ ГЕЙТС!!
32
24
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Имаме късмет, че придобиха опит с коронавируса, защото това разглезено човечество за 10 години ще се самоубие. Гответе се за десет години живот вкъщи и без събирания и пътувания. Всеки сам избира: Вкъщи или в гроба. Някои са в гроба от много ум. Съжалявам да пиша за тези, които са в гроба, това са млади хора, не злорадствам, но вината си е тяхна, защото се инатеха.
31
2
 
14
 
! Отговори
$$Bion Tech$$ преди 2 години
Яко кинти!!
30
2
 
7
 
! Отговори
Аферим преди 2 години
Ако човека не мое да оцелле без вируси и бактерии тогава как ше живее на Марс
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поправка - живеем с най-различни вируси цял живот и ще продължаваме да живеем с много вируси цял живот, а не само през следващите 10 години. Напоследък не ви се получава нещо пропагандата, ммм?
28
9
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Векторните ваксини използват аденовирус -маймунски или човешки, кйто служи за носител (вектор) на генетичен материал от ковид. Рнк са чисти, съдържат само частица от генетичния материал на ковид. Нищо друго. Голяма каша ви е в главите.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се чете: Ще ви ваксинираме още 10 години
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се изяснява как влияе според съдържанието на ваксината първата,що втората от информацията,че съдържала иРНК и то на маймунски вирус,а какъв точно щот по вид,род маймуни има различни както и вируси в тях по предназначение с назначение различни,функционно влияещи на маймуните и човека различно като вируси,че иРНК изолирана от ДНК предава информация на действие В-клетките в отделни имунни системи на тях и хора устроени с функциониране в различни среди на съществуване от съединенията на вещества
25
6
 
15
 
! Отговори
Подготвеняк преди 2 години
Подготвен съм! Имам два пакета хартиени носни кърпи, буркан с мед за чая, и парацетамолче. Закривай цирка!
24
2
 
14
 
! Отговори
Нюрмберг преди 2 години
Ще раздаваме въжени Нобелови награди скоро.
23
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заслужава Нобелова награда за медицина.
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниран е със собствената си ваксина. 3 пъти.