Британският премиер ще обяви пълна отмяна на COVID ограниченията

Заразени вече ще могат да посещават магазини, да ходят на работа
21 фев 2022 09:35, Елка Василева
31
Британският премиер ще обяви пълна отмяна на COVID ограниченията
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън ще обяви днес плановете за отмяна на всички ограничения срещу разпространението на коронавируса като част от стратегията за "живот с COVID", която ще представи пред парламента и която е насочена към по-бързо излизане от пандемията в сравнение с другите големи икономики, съобщи Ройтерс.

Джонсън ще оповести края на всички изисквания, които засягат личните свободи, само ден след като кралица Елизабет Втора беше диагностицирана с COVID-19.

Още по темата
Според плана, който се готви от седмици, Великобритания ще стане първата голяма европейска страна, която разрешава на хора, които знаят, че са заразени с COVID -19, свободно да посещават магазини, да използват обществения транспорт и да ходят на работа.

В неделя Джонсън каза, че той не иска хората да захвърлят предпазливостта и че няма място за самонадеяност, но равнището на ваксинация означава, че правителството иска да премине от наложени от държавата задължения към насърчаване на личното отговорно поведение. 81 процента от възрастното население на страната са с поставена бустерна доза срещу COVID -19.

"Днес ние отбелязваме един момент на гордост след един от най-трудните периоди в историята на нашата страна, като започваме да се учим да живеем с COVID ", каза британският премиер в изявление преди насроченото за понеделник обявяване на плана в парламента.

Медицински експерти призоваха Джонсън да не си играе със здравето на нацията, а съветници на правителството предупредиха, че отмяната на ограниченията може да доведе до бързо нарастване на случаите.

От своя страна правителството обяви, че ще запази известни системи за наблюдение на епидемичната обстановка, както и планове за мерки в случай, че се появи нов вариант на коронавируса.

В неделя Джонсън беше запитан дали не поема риск с пандемията. Той отговори, че правителството не може да продължава да харчи по 2 млрд. паунда месечно за тестове. Премиерът освен това е под натиск от мнозина членове на своята Консервативна партия да отмени рестрикциите, които те смятат за драконовски.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая пак ще го изпратят с камъни и с оцапано дупе.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, така трябва.
23
27
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
При 91% ваксинирано население на възраст над 12 години такова решение се налага от само себе си. Бугаретата предпочитат "естествен" имунитет с по 100 жертви дневно. Акълии, какво да ги правиш :)
22
0
 
10
 
! Отговори
м,да преди 2 години
С мерки ,без мерки ковидъ си отива навсякъде ,по естествен път с Омикрон ваксината!
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде разправяйте, че медейте нямат огромна власт над човешката психика. Един обикновен вариант на грипа го изкараха по лош и от чумите, които са одрусали не малка част от населението на Европа. Не гледам новини от над година вече, и съм ок, почти като преди тая театрална постановка от която пфайзер печелят по 95млн на ден.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преизпълниха плана с боцкането и сега отпускат леекинко каишката на експерименталните животни, та да не вземе стадото да скокне и да развали идилията им преди да вземе масово да се натръшка.
19
0
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Философията на мерките трябва коренно да се промени.Мерките трябва да са насочени само към уязвимите хора-възрастни и такива със заболявания.Останалите трябва да бъдат оставени да работят на спокойствие/отмяна на зеления сертификат/.В противен случай ни очакват провалена икономика и бедност.
18
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 2 години
И на есен пак с песен в локдаун!С действията си от последните седмици правителствата показват,че не искат край на пандемията,а рестартирането и!Милиарди за тестове и маски,щото плащате по 5 Евро за нещо което струва 0,20Евро!Кой прибира разликата!Да ходиш заразен на работа?!Що за глупост!На работа или на училище с настинка не трябва да се ходи!Гриповете и настинките са най-големия бизнес за фармацията вече близо век!Ако сами не пречупим това с пазене един друг,политици няма да го направят!!!
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един кючек на рошавия клоун и маниакалното му желание да се удържи на власт направиха за борбата с ковидфашизма повече от всички протести.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диана, Бoрко е брат на Бойко. Или може би Борух?
15
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая ще си признаят че ковида не е нищо особено а е проста настинка. Лека по лека ни подготвят за това. Целия този план беше психологически подготвен за да сплаши хората и да ги накара да се подчинят на каквото им кажат. За съжаление при някои овце това действа.
14
12
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Това е ефтин опит на Джонсън за подмазване на антиваксърите в атаката си на властта - Джонсън ще започне да ходи на ръце скоро за да омилостиви хората, искащи оставката му за лицемерно отношение към пандемията и населението, за лъжи и манипулации, носещи объркване и проблеми в обществото. Сега се възползва от времето, нужно на полицията да разследва случая, за да обърне недоволството в своя полза - чудя се този човек да не би да е духовен брат на БСП и с наглостта си и с претенциите си!..
13
4
 
29
 
! Отговори
Кирчу преди 2 години
От риск от потенциална война няма как да накараш населението да се бие ако не спираш да го ограничават. Но познай какво, при война с Русия аз няма да се бия за САЩ . Сатанинската ви играчка приключва. Всички знаем, че ще загубите - пише го в Откровение
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Киро да взима пример.
11
3
 
17
 
! Отговори
Лъсна преди 2 години
Европейското лицемерие
10
1
 
47
 
! Отговори
ами преди 2 години
"Заразени вече ще могат да посещават магазини, да ходят на работа". А досега не ходеха ли,след като се доказа официално,че вакснати със сертификати са сеели заразата съвсем законно и необезпокоявани?!?!?!?Таква шизофрения с тези сертификати не съм виждал и чел в близкото минало.....
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то е ясно, че така ще стане. Иначе хората ще зададат въпроса как ще ходят на война ако ковид не е станал безопасен. Който се набол, набол. Сега от другаде трябва да потечат милиардите. Който разбрал, разбрал....
8
1
 
15
 
! Отговори
ф преди 2 години
Сега се задава война заебиоковидо
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво бяха всичките тези простотии две години ? Новата Хипократова клетва е плати или *** -Фарма мафия подкупила правителства и лекари ..
6
0
 
30
 
! Отговори
очаквано преди 2 години
"Заразени вече ще могат да посещават магазини, да ходят на работа" Много ясно че ще отменят всичките мерки. След като и кралицата им се зарази с коронавирус, какво? Няма да я карантинират я!