От утре отпада изискването за представяне на зелен сертификат

От списъка на държавите по цветови зони отпада "тъмночервената"
35
От утре отпада изискването за представяне на зелен сертификат
Снимка: БГНЕС

Считано от утре, 10 март, посетителите на обекти с обществено значение не трябва да представят „зелен сертификат“. Това е втората стъпка в плана за деескалация на противоепидемичните мерки, с оглед положителната тенденция за намаляване заболяемостта в страната.

Изискването за „зелен сертификат“ остава задължително за персонала на всички обекти с обществено значение, съобщиха от МЗ.

Планът предвижда след 20-ти март изискването за „зелен сертификат“ да отпадне и за работещите в обектите с обществено значение при запазване на благоприятната тенденция в развитието на епидемичната обстановка, свързана с COVID-19 в страната..

От утре отпада и ограничението за брой деца в група при провеждане на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи.
 
Предвид отчетената благоприятна тенденция в  развитието на епидемичната ситуация в страната и съгласно предложения от главния държавен здравен инспектор 3-стъпков план за деескалация на противоепидемичните мерки, считано от утре, 10 март (четвъртък), от списъка на държавите по цветови зони отпада „тъмночервената“ зона.

Припомняме, че лицата от „тъмночервената“ зона се допускаха у нас при представяне на цифров COVID сертификат за ваксинация, за преболедуване или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване.

Изискванията за лицата, пристигащи от „зелена“, „оранжева“ и „червена“ зона остават непроменени. Пристигащите лица се допускат при представяне на валиден документ за ваксинация, преболедуване или изследване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: сертификаткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Един преател пита преди 2 години
А тези които идват от Украйна дали имат серификати. Ако нямат ще ги карантинират ли
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво точно сертифицира този сертификат, че не ми стана ясно?
25
0
 
6
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Браво! Закривай медицинския комунизъм. То и законово не могат повече да има пландемия. Новото е войната.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 6 ти ти пак малко си дал мен ми взеха повече :(
23
2
 
20
 
! Отговори
бай онзи преди 2 години
НИТО СЪМ ВАКСИНИРАН, НИТО СЪМ АНТИ-ВАКСЪР АМА КЪДЕТО ИСКАХА СЕРТИФИКАТИ НЕ СТЪПВАМ ВЕЧЕ. ДА ПРАВЯТ КАТО ВЯТЪРА .
22
1
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Пак ще го "минавате". Да видим втория път дали ще е успешно...
21
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радост за антиваксърите! Споко , той Путин ви е подготвил следващия щам. А пък вие пак си карайте "натурално" през всички биологични оръжия.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21, не се грижи за чуждите родители. Моите са си живи и здрави, минали през ковид без ваксини. Айде върви си лекувай хипохондрията в бг мамма, че повече ти ходят сълзливи бабешки форуми.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голяма подигравка с мен никой не си е правил. Че и третата ваксина си бих, надявам се да я вземат под внимание при следващата щуротия веднага след войната.
18
6
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Стига с тия глупости.
17
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите убиха родители си, техните родители и сега са доволни. Спите ли спокойно?
16
6
 
16
 
! Отговори
123 преди 2 години
Нищо не си е заминало. Пак ще *** по стълбите и под стълбите на болниците, с Ковид, но пари няма.... Няма и кинти за компенсации на "бизнеси"....
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия олиото изчезна от рафтовете. Днеска в Норма йок, ама не се знае защо...
14
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще отпадне престъпната паародия на правителство?
13
4
 
47
 
! Отговори
Поклон преди 2 години
и Минута Мълчание за Убитите от Ремдесивир, Убити от Ваксинацията, Убитете от Икономическа БезИзходица, Останалите без Работа, Убитите поради Отказ от Лечение, Операция, Раково Болни! Народен Съд и Трибунал за Виновните!!
12
4
 
49
 
! Отговори
Зелен хайвер преди 2 години
Ако не се потърси отговорност, включително и наказателна, на бившите здравни министри Аналиев и ботокса продавач на бъбреци, както и главния държавен здравен инспектор маймунчев, както и да се предвидят обезщетения за нанесени щети и пропуснати ползи от въвеждането на "извънредно положение", това не държава, а к0чина. А в обектите, където служители на охраната и продавачи изискваха зелен сертификат, нема да им стъпим повече. Само РЗИ и лични лекари могат да изискват такава информация.
11
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8. И как ще те трепят без маска? В Украйна и страните с бежанци има ли вълна на зараза и пълни болници, умиращи заради липса на лечение на ковида си хора? Защото там ни войниците се пазят с маски, спазват дистанция, мият ръце през 5 мин, събират се под 20 човека накуп само със сертификат, ни украинците по бомбоубежищата. Е, как там не е избухнала мега епидемия и при липсата на болници и домашни лекари вече да са изпоизмрели десетки хиляди от ковид? А то даже за един умрял ковидясан няма новин
10
4
 
44
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 2 години
Като падне мораториума на тока, на който Кирчо му вика меморандум, на тях ще им паднат тиквите, барабар с 40те моста, 100те тунела и магистралите във всяко село, от къщите до хлебарницата. По-големи лъжци от тия uдuoтu са били само Хитър Петър и Настрадин Ходжа. Крадат си с усмивка на уста, баси колко прocт народ сме!
9
7
 
15
 
! Отговори
Star преди 2 години
Българските русопляци са се приготвили да срещат окупаторите на България на Дунав,вие още сертификати търсите.
8
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Криза баце. Надей се да е от криза у нас. Тук, даже да умираме от глад, без депеша отвън не биха мръднали йота. Просто Франция отмени вече изцяло сертификатите, днес Австрия махна задължителната ваксинация, Румъния и тя вчера махна даже маските и карантината на заразени и контактни... Мерките отпадат навсякъде в ЕС и идва у нас. Ковид отече. *** то даже е смешно. Натъпкани в бомбоубежища и по влакове без маски и някак си няма болни и умиргащи. В окопи без маски не се заразяват....