Локдаун в Шанхай заради COVID-19

Възобновяването на пандемията е свързано с Омикрон
27 мар 2022 22:30, Нели Христова
50
Локдаун в Шанхай заради COVID-19
Снимка: Pixabay/BlenderTimer

В Шанхай ще бъдат въведени ограничителни мерки от понеделник, вследствие на възобновяването на епидемията Covid-19, свързана с варианта Omicron, обяви управлението на най-големия град в Китай.

Източната част на града ще бъде затворена за пет дни, за да се извърши скрининг на населението му, а след това локдаун ще се въведе западната част за същата продължителност от 1 април. Шанхай има общо население от 25 милиона.

Мегаполисът се превърна през последните дни в епицентър на нова вълна от заразявания в цял Китай, която започна да се ускорява в началото на март, предава АФП.

Националната здравна комисия съобщи за над 4500 нови инфекции в неделя, цифра, която е с над 1000 по-ниска от регистрираните в предишните дни, но много по-висока от тази през последните две години.

Милиони жители на засегнатите региони в цялата страна са били подложени на ограничителни мерки, постановени в градове като индустриалния град Шенян (североизток), столицата на провинция Ляонин, граничеща с тази на Джилин, най-засегнатата от неотдавнашната епидемична вълна.

Шанхай обаче избегна пълното ограничаване, тъй като властите смятаха, че е наложително да оставят пристанището и финансовия център на града отворени, за да се предпази националната, а също и световната икономика.

Въпреки че, цифрите за нови ежедневни случаи на разпространение на вируса са много ниски в сравнение с други страни по света, те са най-високите в Китай от първите седмици на пандемията, която се появи в Ухан в края на 2019 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
На никой не му пука за чайника. От там тръгна цялата постановка с падащи кучеядци и т.н. Смърт на медицинския комунизъм!
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13. А на теб мозъчна клетка успяха ли да ти изолират?
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7. Ами то и такова животно като жираф нЕма.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 19Хуманно дишане? Ти една книга барем прочел ли си през живота си?
24
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До 22Голям *** си пише ти преболедувал Въпрос на време е да го прекараш ако оцелееш
23
4
 
15
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 2 години
Oбразцовите Китайски Фашаги отново са ни светъл пример, Благодаря ви Прекрасни Жълти Човечета и Колеги, поклон пред вашето престараване, нека Плебса бъде мачкан по цялото Земно Кълбо и по цялата Вселена, вие сте светъл пример за човечествата по цялата Галактика, да живее Свети Ковид!
22
7
 
6
 
! Отговори
Фащ преди 2 години
Във укройна не вървят нещата и ще вкарат старата изпитана схема!! Що мъка има по този свят!!!
21
4
 
18
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Що да не седи , А?! Всеки има право да пише за това което е преживял или мнение по дадена тема. Не си ти човека който ще казва кой и какво да пише .
20
15
 
14
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
На нас какво ни пука? Нека тези 25 милиона население да стоят затворени, колкото им заповядат... НИЕ СМЕ СВОБОДНИ БЪЛГАРИ. :))
19
21
 
20
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Не обясних, че първият път беше " алфа " вариант есента на 2020 и дробовете му бяха добре, но вторият " делта" вариант , октомври 2021го вкара в болница , 10 дни на хуманно дишане и .... Моите мозъчни клетки явно са наред след като се ваксинирах и не се зарзих, а като отговорен родител ваксинирах и детето , защото няма да допусна да загубя още близки хора .
18
14
 
14
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
До всички Ковидари-Нека всеки сам да направи изборът си! Останалото е ФАШИЗЪМ! И вие сте неговите жертви и слуги...
17
15
 
20
 
! Отговори
Хаххааа преди 2 години
Ваксинация и реваксинация някой каза. С тоя "имунитет" си е жива препаратизация.Да се бучиш по няколко пъти в годината и да твърдиш, че си имунизиран си е уникална де.бил.щи.на.
16
28
 
26
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Почина съпруга ми на 45 години през ноември 2021 той беше против ваксините защото беше пребуледувал леко коронавирус и смяташе ,че има антитела. СЕстра му е патоанатом и направи аутопсията по мое настояване, белите му дробове бяха унищожени, защото ковид се беше размножавал в тях. Бясна съм на себе си, че не го замъках на сила да се ваксинира , бясна съм ,че не можах да го убедя ,че тази зараза води до смърт, бясна съм ,че ни остави с детето сами !!!
15
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно запомнете, никога доброволно няма да отменят мерките и сертификатите напълно. Ще ги отпускат временно и после пак наново. Няма фашизъм, който да се е самоотменил.
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е добре бе тия не са ли смешни?! Някой да е умрел случайно?! За какво се занимават с глупости толкова много хора по тоя бял свят?!
13
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10А аутопсия поискали да направят на близките ти.Може да са починали от нещо друго и след това да са им взели органите с цел продажба.
12
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХммНапълно възможно е да няма и ковид 19 понеже за да го има в България трябва вирусът да е изолиран а ние не успяхме за 2 години да го изолираме.
11
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин бил победил коронавируса, разправят смотаните атакисти на копейкин.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шанхай е колкото 3 Българии по население - 25 милиона.
9
6
 
22
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Има, има. Изгубих близки и любими хора, от това дето "го няма". Що за гадна наглост е да го отричаш!