Д-р Красимир Гигов: Ваксинацията за COVID-19 трябва да е задължителна

Интересът към имунизацията е нисък, защото повечето хора смятат, че коронавирусът няма да ги засегне
31 мар 2022 08:00, Елка Василева
319
Д-р Красимир Гигов: Ваксинацията за COVID-19 трябва да е задължителна
Кадър: bTV

„Ваксинацията за коронавируса трябва да е задължителна“, смята проф. д-р Красимир Гигов, бивш председател на Националния ваксинационен щаб и генерален директор на БЧК.

„Не може да има толкова страни със стара демокрация, в които ваксинацията е задължителна, а у нас да не е“, каза Гигов.

Още по темата
По думите му интересът към имунизацията е нисък, защото повечето хора смятат, че коронавирусът няма да ги засегне.

„Трябва да се търси балансът между здравеопазване, икономика и политика, но когато политиката натежава, резултатът не е добър. При нас беше политическо решение ваксинацията да е доброволна и резултатът го виждаме“, казва Гигов.

За отпадането на мерките срещу коронавируса Гигов коментира, че маските е трябвало да останат задължителни.

„Сметките показват, че има около 2 милиона души от населението у нас, които изобщо не са се срещали с коронавируса. Те са потенциален пациент на болниците“, каза Гигов.

Даренията за Украйна

„До момента са изпратени 15 тира с хуманитарна помощ за страната. Това са над 250 тона. Има дрехи, обувки, хранителни продукти и лекарствени средства“, каза Гигов.

Получените парични средства досега са около 3 млн. лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, вие в час ли сте? В целия свят спряха да се занимават с ковид, махнаха всички ограничения, ходи се без маски в затворени помещения, никой не говори за ваксини, а вие сега искате да въвеждате задължителна ваксинация?????? Нормални ли сте бе!
247
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция също я отменят. Този да не се надява повече на рушвети. Ковид си изпълни задачата и вече сме на ниво дългоочаквана и организирана война
246
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австрия задължителната ваксинация беше отменена.
245
0
 
17
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Утре ще си паля цигарата със запалена маска
244
0
 
16
 
! Отговори
absurd преди 2 години
От тук нататък забравете за маски забравете и за ваксини,ще ви избиваме като ***
243
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте коментарите и преценете умствения ни потенциал- трагедия!
242
2
 
14
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Гигов, ако та мерна на улицата ще те заколя като прасе
241
2
 
31
 
! Отговори
Доктор ОХ Боли преди 2 години
Задължително всички вас на площада и отзад по една игла пред цялата тълпа,а на челото жигосана хипократовата клетва да си я спомняш всеки път като си видиш противната мутра в огледалото!
240
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези не спряха да насаждат медицинския фашизъм.Не е възможно да не са наясно,че хората вече разбраха,че опасността от вируса е нищожна в сравнение с опасността от едни неочаквано ВРЕДНИ ЗА ЗДРАВЕТО течности.Оплакванията на ваксинираните са широки,но повечето доктори отказват да ги свържат с ваксините.Млади,здрави преди хора, непреболедували ковид, след ваксинирането вече не са същите в здравословно отношение.Докато не ни подчинят,няма да мирясат.Но и ние няма да им се дадем лесно, въпреки СЗО!
239
1
 
38
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Чиче, боят ти трябва да е задължителен, не ваксинацията!
238
1
 
29
 
! Отговори
ДОВЕРИЕ ЙОК! преди 2 години
Докторе, в медицинския университет (МУ) как да лъжете ли ви учат? Как да МУ вярваш..?
237
1
 
38
 
! Отговори
Д-Р = БЕЗЧОВЕЧНОСТ преди 2 години
Д-р Красимир Гигов, това че имате "д-р" пред името си НЕ ВИ ПРАВИ НИТО ПО УМЕН, НИТО РАЗБИРАЩ. Даже и "по-учен" не ви прави. Такива като вас девалвират съвсем погубеното вече реноме "доктор на медицинските науки". За съжаление титлата "Д-р на м.н." у нас се свързва основно с БЕЗЧОВЕЧНОСТ, КОМЕРСИОНАЛИЗЪМ, КОРУПЦИЯ и НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. Засрамете се!
236
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събирай си пертушини и бягай в държавите, където ваксата е задължителна? Къв го дириш тук? Какво не ти увира в кухата манерка, че българите не искат ваксина ?
235
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе другарю гигов, похарчихте ли парите (нагло спечелени от Ковид и вакс пропаганда) вече ? Дано съвсем се разорите, защото тази крава не пуска вече.
234
7
 
0
 
! Отговори
warnings VACCINES преди 2 години
Warnings about terror with VACCINES .. Experts must to read d-r Atanas Galabov BUlgaria "Световната конспирация срещу здравето на хората" доклади от CIA.. Започналия нагло престъпен военен терор срещу НАрода на Украйна и Съзнателно блокиране на НАродите на Русия чрез ПРедварително договорени САНКЦИИ се води чрез обемно проникващо обсебване на ПУТИН ,ЗАХАРОВА<ШОЙГУ и други .. Ползват се СПец НАРКОТИЦИ,НАно скенери,МИКРО ИМПЛАНТИ и нано роботи вижте Захарова.. ЗА обсебване на ПУТИН ВАКСИНИ..
233
0
 
2
 
! Отговори
JordanJordanovSARS преди 2 години
Warnings about terror with SARS CAMErAS AND COVID GENERATORS AND ACTIVATORS>.ПО време на мащабно рекламираната от мед мафията SARS успяхме да снимаме много поразени от наглопрестъпни дигитлано хологрмани камери . Увредените тогава се САМОЛЕКУВАХМЕ С КЪПАНЕ ВКЛ В МИНЕРАЛНИ БАСЕЙНИ БЕЗ ХИМИЯ , В МОРЕТО<ДУНАВ и другаде.. Терористите ползвах апроникващо облъчване с цел срив на обща охрана/ ЕИЗО/ СЛЕД доклади до NAtional Security agency USA 2003 - 2004 Блокирахме диверсията..
232
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЪТУВАЙ В МРАКА БЕ КАВАЛ...
231
0
 
4
 
! Отговори
Iordan Ivanov douser преди 2 години
Warnings about RED KILLER SYNDROM; RUSH SYNDROM: LIME Syndrom.. Поразените са с заразна КРЪВ!!!По време на тестове в KENT UK 2018 - 2019 Засякохме много пострадали от red killer syndrom Имаха ясно видими зачервявания на лицата.. Имаха развит имунитет след прекарване на заболяването.. Днес по време на преглед попаднах на развиващ RUSH SYNDROm ваксиниран с ASTRA ZENEKA .. Развива в тялото БЯЛА ХИДРА МАСОВ УБИец от ваксините..
230
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е то точно задължителната ваксинация е повече политика отколкото здравеопазване или здрав разум! ваксините са поръчани и платени, така че ще ни ги навират и ще ни карат да се бодем по всякакви начини! в бюджета имаше ~267 млн лева заделени за ваксини, а 10 млн лева за детска болница ... приоритетите са ясни
229
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такива "светила" трябва да висят с главата надолу на жълтите павета