САЩ предупредиха да не се пътува до Китай заради COVID-19

Сред най-засегнатите са градовете Шанхай, Шънян и Чанчун
Обновена: 9 апр 2022 20:28 | 9 апр 2022 20:25, Анисия Иванова
42
САЩ предупредиха да не се пътува до Китай заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

САЩ предупредиха да не се пътува до Китай заради разрастващата се епидемия от коронавируса и спорните мерки за овладяването ѝ, предаде ДПА.

Снощи Държавният департамент отново препоръча на гражданите си да размислят, ако възнамеряват да пътуват до Китай.

Американското външнополитическо ведомство предупреждава да не се пътува до Хонконг, Цзилин и Шанхай заради Ковид ограниченията, включително риска от разделяне на родители от деца. За Хонконг се предупреждава и че има опасност от произвол при прилагането на местните закони.  

На всички второстепенни служители на консулството на САЩ в Шанхай е позволено, ако желаят, да си заминат. Това вероятно означава, че работата на консулството там ще бъде прекратена до второ нареждане, отбелязва ДПА.

Китай преминава през най-тежката си епидемична вълна от началото на коронавирусната пандемия преди две години.

Сред най-засегнатите населени места са Шанхай, който се намира на централното крайбрежие на Китай, и градовете Шънян и Чанчун в Североизточен Китай. Въведени са широкообхватни ограничения върху придвижването заради китайската политика на нулева търпимост към разпространението на ковид. В трите града живеят общо 38 милиона души.

В Китай всеки заразен трябва да отиде в болница или в обект за карантиниране. Практиката да се разделят малки деца от родителите им предизвика бурни реакции. В Шанхай властите обявиха в сряда, че незаразени родители могат да кандидатстват за придружители на децата си, които се нуждаят от подкрепа заради изолацията.

Пекин се намеси след провала в първоначалните действия на властите на Шанхай за изолиране на вируса чрез поетапно затваряне на града. От столицата настояха да се спазва националната политика на нулева търпимост към разпространението на ковид и да не се допуска здравната система да бъде претоварена.

Днес в Шанхай беше отчетен рекорден брой новозаразени - 23 600.

В града, чието 26-милионно население поставено под карантина, жителите продължават да недоволстват от недостиг на храна заради липса на доставки и неяснота кога ще приключи затварянето. Властите съобщиха, че днес ще продължат с масовото тестване на населението и ще облекчат част от противоепидемичните мерки, информира БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Няма Чанчун, няма Джанджун, няма Тънмън.
35
3
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 2 години
Китай е ултимативния лидер по "мерки" и е чудесна илюстрация какво се случва когато не знаеш къде да се откажеш. Все пак, Китай имат едно голямо предимство - не могат да съсипят политическата си система, както направиха редица западни държави.В Канада това което стори Трюдо няма да бъде поправено никога, пукнатинакоято само ще расте и расте, докато се счупи. В Китай такава опасност няма
34
11
 
2
 
! Отговори
пена преди 2 години
Тука много хора критикуваха граниченията на запада заради Ковид. Ето им сега алтернативата. Също ще спомена и че в Русия отдавна въведоха задължителна ваксинация...
33
1
 
12
 
! Отговори
Кунг Фу Ций преди 2 години
Китайската кула от карти наречена "нулев Ковид" е на път да рухне, така както рухна Великата китайска стена пред пълчищата на монголските нашественици.
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом краварите няма да ходят в Китай, сигурно китайците ще се разходят до Тайван. Да видят какво е изпратил там чичо Сам!
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами обезценява им се валута и затварят хората вкъщи, за да не си теглят средствата. Цирка продължава.
30
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експеримента продължава, явно много и допадна!
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
26 милионен град! Ако отпуснат мерките, при тази гъстота на населението и при тази заразност на омикрона, ще пламнат и изгорят.
28
8
 
17
 
! Отговори
Ейй, тия преди 2 години
Рептилите ще ни унищожат, ако продължаваме да ги траем! Айде бе, Путин, излез от рептилското гнездо!!!!!!! Спаси човечеството!!!
27
9
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Когато става дума за САЩско предупреждение,е невъзможно да видим личност зад него. А са не ходят в Китай хамериханците е логично. Там ги чака хамериканахири .Друг път ще довършим темата за харакири и японците. Само казвам,че с каквото са убивани Светите Китайци с такова ще бъдат убивани в тристотна степен убийците им. А и Виетнам Велики още не се е произнесъл. Само ЦСКА София и ЦСКА Москва !
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото по голяма ви е икономиката т. Е. Имате много повече гърла да храните, а имате по малко ресурс, също така нямате единно общество а разделено от противоречия, което не е устойчиво на кризи. Мислите за климата, сградите но не и обществото как да е устойчиво, освен за това да са помислили с" ваксините" да няма размирици което се очертаваше
25
11
 
24
 
! Отговори
Извинете! преди 2 години
Възхищавам се на китайците. САЩ нека продължават със санкциите и ще си получат стоката от Шанхай някога. Може би.
24
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ продължават да си мислят, че тяхната дума е закон. Ама свърши върховенството на наследниците на гастърбайтери. Всички злини на тоя свят идват от там. Край!
23
16
 
17
 
! Отговори
reality check преди 2 години
Расийската икономика е колкото на Испания. А САЩ, Канада, Европа, Австралия, Япония и Ю Корея съставлявят повече от половината световен брутен вътрешен продукт. Рублата става само за тоалетна хартия!
22
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ и Европа ще останат изолирани от развиващите се пазари
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До23 Брус неорентиран къде видя "путински"*** тук?
20
10
 
11
 
! Отговори
Чагъртам тролове преди 2 години
Путинските *** почнаха да а к а т и в тази статия. Навсякъде трябва да е HaakaHo като в руската ko4uHa!
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тайван е истинският Китай!
18
9
 
19
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Русия унищожи Лабораториити на ФАЩ ф окраина и Ковида изчезна.
17
9
 
21
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Пак лъжи и манипулации на янките!Най - фалшивата страна в света са САЩ, на три думи , една е вярна!Просто Кирс оттам се е научил да лъже и да дрънка глупости!