Директорът на AstraZeneka: Въпреки тромбозите, не бих променил нищо във ваксината

Тя е спасила милиони животи, заяви той
7 юни 2022 20:40, Нели Христова
70
Директорът на AstraZeneka: Въпреки тромбозите, не бих променил нищо във ваксината
Снимка: БГНЕС

Въпреки че ваксината на AstraZeneca срещу Ковид доказано образува тромбози и според изследвания на ЕС е причина за смъртта на заразени, директорът на компанията твърди, че не би променил абсолютно нищо в нея, защото е спасила милиони животи.

Паскал Сорио коментира и проучванията, свързващи ваксината с редки, но опасни кръвни съсиреци, с думите: "Не мисля, че бих направил нещо по-различно от това, което направихме."

Много страни в Европа и Азия са въвели възрастови ограничения за ваксината, а САЩ все още не са я одобрили.

Миналата седмица Сорио получи рицарско звание по време на юбилея на Кралицата на Великобритания за приноса си към науката. Той беше отличен за заслуги към Обединеното кралство в "науките за живота и лидерството в глобалния отговор на пандемията от Ковид".

Сорио, който е главен изпълнителен директор на британско-шведската фирма, каза пред ВВС, че бързото разработване и разпространение на ваксината е предотвратило смъртта на милиони. "Решихме да го направим без печалба, решихме да си партнираме с мрежа от партньори по целия свят, за да увеличим производството. Въпреки неуспехите, ние доставихме три милиарда дози от ваксината и спасихме милиони животи", каза той.

AstraZeneca разработи ваксината в сътрудничество с Оксфордския университет. Тя беше одобрена за първи път от Обединеното кралство през декември 2020 г., когато страните се надпреварваха да овладеят нарастващия брой новозаразени.

Близо половината от възрастното население в Обединеното кралство е получило две дози от ваксината.

Миналата година Лондон заръча ваксината да се ползва само от хора над 40 г. заради образуването на опасни съсиреци. Много други европейски страни обаче спряха употребата на ваксината.

Въпреки че ваксината може безопасно да се съхранява в хладилник до шест месеца, няколко африкански държави унищожиха или направо върнаха запасите си далеч преди да изтече срока им на годност.

Ваксината все още се предоставя на по-бедни страни безплатно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
3
 
! Отговори
Тромба Бустер преди 1 година
За подобни масови убийци съд не е адекватно възмездие.Вместо това, на живо по телевизията им събуват гащите и на гол *** ги дупчат със собствените им бъркочи. Партидата се избира на случаен принцип, ампулата я избира роднина на пострадал от отровите им.
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда. 1 случай на 1 млн се случва при ваксинация с АЗ. И 50% при боледуване на неваксинирани.
59
4
 
12
 
! Отговори
А ми то преди 1 година
и ние няма да с ваксинираме, така че всичко е точно.Спасила животи, егати нещастника и тия дет му се връзват.
58
3
 
4
 
! Отговори
В преди 1 година
Аз лично не се ваксинирах и някък успях да оцелея. 3 пъти боледувах Ковид, 1вия път беше наистина много тежко, другите 2 пъти мина като лек грип...Ако трябва да сме честни 1вия път в болницата по едно време си мислех че няма да издържа, но издържах за разлика от много други(да почиват в мир)...Та мисълта ми е че ваксините наистина са спасили много хора, но и много оцеляхме без тях...
57
3
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Водещ (главен) учен на Оксфорд е Сара Гилбърт. Тя има тризнаци и те до един са завършили биохимия. Тримата са кандидатствали, били са одобрени и са били сред буквално първите тествани с ваксината на майка им. И, да, оказало се, че са развили антитела. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс осигурила първоначалното финансиране, а лично Бил натиснал Оксфорд да си партнира с АЗ, защото е голям производител и дистрибутор на ваксини. Има и много други подробности (мястото не стига), които ще ви спестя.
56
3
 
11
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Щом не би променил нищо, значи целта е била точно тромбозите. Вече почва да лъсва истината за ваксините от неволно изпуснати реплики, подкрепени със солидни резултати.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Кунча Триигления с Астра ли се боцна? Щото не издържа човека, трябваше в последния момент да му изфабрикуват двойник.
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасила била милиони. Гаранция, че милиарди са се спасили без ваксината им.
53
2
 
6
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Медицински комунизъм в най-висша форма. Съд и затвор за дъщерите им- глобалисти. Тичайте за бустер,че не останаха чували и камиони.
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждали ли сте го този на снимка ? Виежте го и после си помислете дали ще взимате ваксини от него
51
2
 
14
 
! Отговори
мед сестра преди 1 година
Безсрамни, нннагли пппсихари, само тромбозите ли са!!? Нали работя с ковидни идиеоти дето си набодоха по три и повече игли-сега им започват проблемите с психоатаки,жестоки не лечими алергии,тумори в мозъка и по органите,сърдечни проблеми,високо кръвно и още и още списъкът с престъпленията ви е дълъг ,но сигурно на земята няма кой да ви осъди ,обаче онзи отгоре гледа!
50
4
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
Голямата смъртност от ваксините ще дойде до 2-3 год ! Някой дето бързаха и се ваксинираха първи ,по малко почнаха да дават фира ! Тази информация се прикрива на Запад,както и заведените съдебни дела ! Аз мисля да правя крематориум ,обаче жена ми азиатката не дава да похарча 1,5 милиона евро !
49
6
 
38
 
! Отговори
Истинска Социология преди 1 година
Ще излезе, че антиваксърите са били най-умни от всички. Което беше ясно от самото начало..
48
3
 
29
 
! Отговори
:) преди 1 година
:) нали бяхме конспиратори? Ква стана тя?
47
5
 
22
 
! Отговори
Валдес преди 1 година
Последствията от този препарат ще пълнят гробищата в ускорен темп с години. Ако имате нюх за бизнес - ставайте погребална агенция.
46
3
 
16
 
! Отговори
ИСТИНАТА ТУК И СЕГА! преди 1 година
Умрелите от Астра Зенека сигурно го будят нощем в пот и кошмари. Съвестта му се събужда, но е твърде късно. Ще гори в ада.
45
5
 
23
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
"защото е спасила милиони животи" ???!! муа-ха-ха
44
4
 
20
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
"Решихме да го направим без печалба, решихме да си партнираме с мрежа от партньори по целия свят, за да увеличим производството. Въпреки неуспехите, ние доставихме три милиарда дози от ваксината и спасихме милиони животи", каза той.-Нелче нещо не те ли смущава в поредният ти пасквил,неуспехи и спасени животи,пълно противоречие в едно изречение,ПАК ТИ ПОВТАРЯМ-*** хРИСТОВА СМЕНИ СИ ПРОФЕСИЯТА,ТОВА НЕ Е ЖУРНАЛИСТИКА,А ПАСКВИЛИ
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя директно казва-***, не ми дреме.То и турско робство не е имало, ама Иван Вазов е написал "Под игото",а не Под присъствието.То и руснаците губят войната уж,ама ония урките бягат и идат тука на хотел да живеят.Ти бе,дето четеш това,на хотел безплатно ли живееш и в ресторанта на хотела ли се храниш?Нямаш безплатна медицинска помощ,ама украинецът-пришълец има.А *** в Окрайната да искаш да ядеш без да плащаш,ама няма стане.Мисирката дет ще изтрие това не знае кво е достойнство.
42
5
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
По-добре човек да не се ваксинира изобщо. Каквото искат да правят с тези ваксини. Не ми дреме хич. Не можаха да принудят никой насила да се ваксинира. Не помогнаха и зелените сертификати.