Математик: Може да достигнем до 15 000 скрити случая на COVID

"В България ситуацията тепърва ще назрява", смята проф. Огнян Кунчев
12 юли 2022 09:08, Елка Василева
79
Математик: Може да достигнем до 15 000 скрити случая на COVID
Снимка: архив, БГНЕС

Скритата заболеваемост от COVID-19 може да достигне до над 15 000 случая още този месец. Това заяви пред Нова тв математикът проф. Огнян Кунчев.

Още по темата
„Мисля, че този месец болните, които са от скритите числа, ще се вдигнат поне до 15-20 000 хиляди. А иначе официално това, което се регистрира, ще бъде около 2-3000 случая. Обезпокоителното обаче е това, което не се споменава. Това е смъртността, която е висока дори в доста по-ваксинирани нации”, подчерта той.

“За да се ориентираме в COVID ситуацията, най-добре е да погледнем какво се случва при съседите ни. В момента се намираме в много динамична ситуация – постоянно идват туристи, българи, които работят в чужбина се прибират. А като  погледнем какво се случва в Гърция – там вълната продължава да се качва. По-успокоително е положението в Австрия и Германия, където вълната през последната седмица се поуспокои. В България обаче ситуацията тепърва ще назрява”, категоричен е математикът.

По негови изчисления имаме около 750 заболели на 7-дневна база. „Това означава, че болните са поне 7 пъти повече. Тоест имаме около 7-8 хиляди заболели реално”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пари за тестове не давам!и ковида без да знам ще го разпространяявам!Ако е без пари ще си направя тест.Няма аптекарите да ги правя аз да бест!
44
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно,че е бизнес това и е за пари.
43
3
 
23
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 1 година
Абе направо 100 000 на ден, колкото щеше да е заболеваемостта от Омикрон през февруари. Олuгофрен!
42
3
 
15
 
! Отговори
Ами то никой не се преди 1 година
съмнява! Гледайки какво правите с данните дори на най-необразования му става ясно, че ги манипулирате според нуждата! Само не зная от къде намирате това дебелокожие всеки ден да се появявате и да лъжите най-безогледно!
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама нормално е хората да не плащат за тестове и дори и тези дето не са си платили здравните вноски,ако иска държавата да знае колко са болните.Защо се плащат тестовете?Нали е пандемия уж?Значи всичко е за пари.Е щом е за пари ще има хора,които няма да купуват тестове.
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Есента пак ще има затваряне, маски, ограничения, онлайн обучение... Не знам какво друго очаквате, но това е доста ефективен начин да се държи народа под контрол докато обират държавата, така че няма причина да не го приложат.
39
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А когато масово влизаха украинци в България, нямаше Ковид. Никой не си и помисляше да се страхува от зараза , която би могла да бъде привнесена от тях. За какъв Ковид говорим сега ? Толкова е жалко. Едни и същи хора говорят по медиите отново едни и същи неща. Нима само те са специалисти ? Просто те са на хранилка към определени организации. Защо не бъдат подведени под отговорност за всяване на паника сред населението ?
38
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшиви новини
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Математика Кунчев - "имаме около 750 заболели.Това означава, че болните са поне 7 пъти повече. Тоест имаме около 7-8 хиляди заболели реално" ..Я математика да обясни как 750 по 7 пъти ,прави 8 хиляди ?
36
6
 
3
 
! Отговори
Евангелиста преди 1 година
Малко по малко и пак маски
35
1
 
15
 
! Отговори
абе г-н професоре преди 1 година
забрави ли, че на предишната вълна прогнозираше 60 000 заразени на ден, а витанов каза не повече от 10 000 както и стана. и сега пак излизаш и плашиш хората
34
2
 
10
 
! Отговори
според преди 1 година
теорията ха вероятностите - може , тва е марематик питат журналистите за мнение, тва получават като отговор , та не е виновен човека ами тез де тръгнали него да питат
33
3
 
23
 
! Отговори
Емма преди 1 година
Божеее, чудя се защо още имаме лекари!? Те математиците ще си ни лекуват
32
4
 
26
 
! Отговори
Батко преди 1 година
Стига сте му давали дума на този Огнян Кунчев! Нищо не разбира! Освен това математик няма право да се изказва по медицински въпроси! Вие когато ви трябва някой да реши медицинския ви проблем при математик ли ходите? Да оставим освен математиците да лекуват? Отново едни и същи плашила обикалят медиите!
31
4
 
19
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Стига сте давали трибуна на всякакви некадърници да дрънкат каквото им дойде на ума!
30
3
 
14
 
! Отговори
сбъркана преди 1 година
държава, де всеки се занимава с тва де не му е работа,
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва е същия ***, който каза при предната вълна, че ще стигнем 70000 заболели. Защо давате изява на такива тройкаджии?
28
2
 
6
 
! Отговори
777 преди 1 година
Математическа зелена тиква....
27
2
 
8
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 1 година
Този не познава много...
26
3
 
10
 
! Отговори
пп преди 1 година
Този оглупял швейк, защо въобще ни го показвате?