Проф. Александрова: Коронавирусът е жив и се развива

По-лекото протичане е следствие от многото преболедували и ваксинирани
12 юли 2022 21:28, Петя Славова
42
Проф. Александрова: Коронавирусът е жив и се развива
Снимка: БГНЕС

Скок на случаите с коронавирус у нас, случаите от днес надхвърлят 1300.

"Появата на новите подварианти на Омикрон ни показват, че коронавирусът е жив и продължава да се развива. В каква посока - това никой не знае, но нашето поведение може да повлияе по някакъв начин. Към момента няма как да знаем колко голяма ще е тази COVID вълна у нас", обясни пред БНР вирусологът проф. Радостина Александрова.

По думите ѝ развитието на ситуацията ще определи какви мерки ще бъдат предприети и у нас, и в света.

Още по темата
Тя уточни, че специалистите в Южна Африка са установили, че при вълната, предизвикана от подвариантите на Омикрон - BА.4 и ВА.5 през април, май и юни, броят на хоспитализациите, необходимостта от интензивно лечение и смъртността не са се различавали от предходните Covid вълни. Проф. Александрова обаче припомни, че не трябва да се пропуска фактът, че населението на тази страна е доста младо, а и вече са минали през доста вълни на коронавирусната инфекция.

По думите на вирусолога наблюденията в различни страни за по-леко протичане на заболяването не бива да се свързва само с новите подварианти на коронавируса, това до голяма степен е следствие от големия брой боледували и над 12 млрд. дози ваксини, които са поставени в света.  

Според проф. Радостина Александрова светът вече се е научил да се пази повече и по-добре от Covid-19, в Европа са разрешени за използване 6 ваксини от 4 различни типа, натрупан е и доста опит в лечението:

"Светът върви към излизане от острата фаза на пандемията. Няма как да се върнем към напълно безметежните дни преди Covid-19, защото ще мине още време, когато ще живеем с усещането, че все пак има известен риск и трябва да се пазим от него".

Най-сигурната защита остава ваксината, категорично заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
(продължение)Китай имаха политика на 1 дете на семейство, промениха я. Но все пак повече от 2 деца са нежелани. Големият проблем е Индия - там се размножават неконтролируемо. Проблем са също Индонезия, Египет, Бразилия. Хората трябва да бъдат убеждавани да не правят по 4-5 деца, ако тряба, и с материални стимули.
33
0
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 34Бъстин Джийбър, те не са филантропи, а малтусианци. Формално погледнато - имат право - населението на света ще стане 8 милиарда през ноември. Затова търсят начини да го намалят, защото Земята не може да изхрани толкова хора. Но: не това е начинът. Начинът да се намали населението е да се убеждават хората в Азия и Африка да не правят повече от 2 деца. Особено внимание да се отдели на Индия и Китай, там е една трета от световното население. (продължение)
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вярвам само на аргирова
31
1
 
12
 
! Отговори
Бъстин Джийбър преди 1 година
Коронавирусът е жив в компютърната памет на програмата, с която е нарисуван въз основа няколко случайно избрани генни последователности. А mRNA генните модификатори ги печатат матрично, въз основа на същото компютърно "обосновано предположение". Единственият сигурен ефект от "сиропите" е стерилизация и утилизация в глобален мащаб, което се покрива на 100% с изказванията на разни "филантропи" относно методите за намаляване на световното население.
30
1
 
11
 
! Отговори
Коприва преди 1 година
Ваксината наистина е сигурно средство, но за малко по-различни цели от предпазване от заболяване. Някак си не ги споделяме особено тези чужди мераци, а на плашилките се научихме да се смеем. Нещо ново?
29
2
 
9
 
! Отговори
НЕГРАМОТНИ ЛЪЖИ: преди 1 година
12 милиарда са всички видове ваксини за цялата история; Вирус в единствено число със собствено име МОЖЕ да има само в болна от АЛЦХАЙМЕР глава; ВИРУСИТЕ ЖИВЕЯТ САМО В ЗАРАЗЕНИТЕ. Цялата публикация е АНТИНАУЧНА ЛЪЖА. И ОСОБЕННО "Най-сигурната защита остава ваксината, категорично заяви тя." Това ПРОТИВОРЕЧИ на кохортното иследване от Израел https://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9047157/pdf/ciac262.pdf ВОИСТИНА НЕГРАМОТНА или КУПЕНА от БИГ ФАРМА.
28
1
 
16
 
! Отговори
Ковид цирка преди 1 година
пак започна,жената с брадата се изказа, очакваме да се включат скоро великия Бухльо ФитаноФ, нежния санитар Пухи Илиев, баба Радка яхнала метлата, бостанските плашила Кантарджиоглу и КукунчеФ, Ботоксовата принцеса и още куп анимационни герои, сътворени от Уолт Дисни и ШЗО - аниматорите!Интересно ми е ако мисирките не ги рекламираха 24/7 дали някой нормален човек би забелязал тези ковидари *** и плазмодии.Това ли осмисля съществуването им?!?
27
1
 
19
 
! Отговори
adventurer преди 1 година
клоуните са отново на арената ковидо цирка,както винаги жалки, смешни, нищожни бълващи помии по продажните масмедииковидо овцете продължават сляпо да вярват на клоуните и да следват инструкциите носи маска, боцкайце, не мисли, не разсъждавай, не анализирай..
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааллььооуууууу Александрова, ти друго ли си очаквала??? Кога ще спрете да пишете ГЛУПОСТИ? Сърдечните и онкологичните заболявания , както и диабета - също. Но нищо не чета за това. Защо ли???
25
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин вече не е интересен и се върнаха към ковистерията. Трябва да се пишат някви статии, да има там нещо написано, да не е без хич.
24
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що ги слушате кво приказват фашистите? Пълен игнор, все едно ги няма!!! Те и без това са с празни души, зомбита.
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено. Като всеки друг вирус. И инжекциите не влияят на тоди процес.
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не можаха да ни уморат с вируса ,с войната не им се получава,сега ще пробват и с двете хем война и *** цените хем затворен да не можеш да се оправяш....страшни *** *** кат сме овци и траем така ще е....
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази направо изперкуляса! От хора, които не могат сами да се лекуват (adipositas) съвети не искам!
20
3
 
29
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Вземете им мерките най-накрая на тия, че да мирясат!
19
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вируса е жив колкото беше жив и призрака от Киев. Същия тип пропаганда.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вирусът е ясно, че е Ив, но ние докога ще сме живи. Да не се окаже, че заразените с вируса не могат да имат поколение?
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вирусите не са живи. Тая не знае какво говори.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо няма безплатен ПСР за симптомни при джипитата,в Германия са безплатни,ПП къде спите бе,на черешата ли сте пак?
15
3
 
34
 
! Отговори
Пак изпълзяха преди 1 година
Бабите, тая и оная Аргирова, и още две, три, цел ден не спират да мучат