Ангел Кунчев: Нови мерки срещу COVID-19 до края на седмицата

Маските ще са задължителни в болниците и социалните домове
Обновена: 13 юли 2022 13:06 | 13 юли 2022 11:35, Елка Василева
432
Ангел Кунчев: Нови мерки срещу COVID-19 до края на седмицата
Снимка: архив, БГНЕС

"Мерки срещу разпространението на COVID-19 ще бъдат предложени, след като Министерският съвет приеме нов пандемичен план. Очаква се това да стане днес". Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Вероятно до края на седмицата ще се оформят конкретни предложения на национално ниво.

Още по темата
Те ще включват носене на маски в болниците, в социалните домове и за персонала в яслите.

Ще бъде ограничено и събирането и на много хора на едно място.

"Ако се приеме планът, съм в състояние до края на седмицата да направя предложение, то да се направи като заповед на министъра на здравеопазването и да го изпратим до всички институции", заяви Кунчев на брифинг.

Заболеваемостта се покачва бързо, но на този етап маски в градския транспорт и магазини ще са единствено препоръчителни, уточни Кунчев.

"В началото на вълната сме, но вие виждате, че при един вариант на вируса, който се разпространява в пъти по-бързо, нещата се променят толкова бързо и толкова неочаквано, че ние трябва да имаме готовност за всяка ситуация. Аз виждам какво става и в други страни.

В Гърция е доста по-висока заболеваемостта и както виждате, те не въвеждат кой знае какви ограничителни мерки. Никой няма да тръгне да проваля туристическия си сезон или икономиката при тази сложна и без това обстановка, но все пак, на първо място, когато се взимат решения, включително от Националната здравноосигурителна каса, трябва да мислим за здравето на хората, след това - за пестенето на средства", каза Кунчев.

10 области в страната вече са с над 100 заразени на 100 000 души. В жълто вече са оцветени и Пловдив, и Разград.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи като чуете, че ненамсикой вариант се разпространява бързо, имайте предвид че всички води които текат по домовете ни са натровени с "вируса" . Не пийте чешмяна вода, не гответе с нея не си правете кафе с нея.
348
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчо по-добре се скрий в някое мазе че твоя ред идва!
347
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тоя Кунчев пак се превъзбуди. Няколко месеца без медийно внимание и сега се чуди каква дивотия да измисли. Бих казала ,че Кунчев ще свали правителството, ама то вече е в оставка.
346
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 348 - Браво ! И аз така !
345
0
 
8
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Няма да спазвам никакви мерки, както и през изминалите 2 години !!!
344
2
 
8
 
! Отговори
Да се помолим преди 1 година
Дано вируса да убие лошите хора в държавата това не са старческите домове, а бизнесмени и политики и българите с пачки пари по почивки дето постоянно ходят. Дано те да се разболеят и да умрат, за да стане България едно по-добро и чисто място.
343
1
 
6
 
! Отговори
Корончо Какавидков преди 1 година
Абе няма ли как да мутира тая коронка, та да удря само тез дето налагат мерки и теглилки?А като цяло трябва да излезем на жълтите павета и да изринем тая ненаядена *** извън пределите на ошашавената ни родина!
342
2
 
17
 
! Отговори
era преди 1 година
тия па не се спряха да ни притискат хората. Ненаядоха се с власт и пари.
341
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мунчев, стъпваш по тънък лед. Някои хора са с добра памет и ще си спомнят какви си ги вършил, когато му дойде времето.
340
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 346 вземи си един до 2018 андроид телефон или си изтегли един BLEnergy finder и си пусни блутута на телефона ще останеш очарован! Пълно е с 12 цифрено буквени непознати МАК адреси.При проверка на мак адреса -няма такова устройство и или производител.Това сте вие ваксаните с графенова наномрежа в кръвта!
339
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе как така тия вълни заобикалят страните, където Сорос не го бръснат за слива? Що няма в Унгария например? Или Беларус,Украйна? Стига сте лъгали наглеци.
338
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не съм спазвал преди, нямам намерение и сега - не съм носил маска дори и в магазините. Който иска да носи каквото си иска. Няма вариянт да ме принудят ...
337
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 на 100 000 е 1/1000 - това да се нарече началото на някаква вълна е пълна подигравка, по-голяма даже и от това, да обясняваш колко е заразен вирус, дето за две години не успя да зарази и половината население.
336
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре, написаха новина за вируса и платените *** се лепнаха веднага. Ко стана бе - нали щяхме да мрем от ваксините? Що не измряхме? Нали щяха да но контролират с 5жи-то? Ко стана?
335
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва българите сте един малък, но за сметка на това много прос.т народ. Добре че се махнах преди 5 години. Сега ви гледам сеира от другата страна на Големия Гьол
334
4
 
80
 
! Отговори
Never walk alone преди 1 година
Всеки ден друсани и пияни избиват хора по пътищата,зимата няма да имаме ток и газ,горивото гони петарка,в парламента хаос,а Кунчо Вълчо се загрижил за неква си хрема
333
3
 
57
 
! Отговори
Препоръки преди 1 година
На този етап маските са препоръчителни, на слеващия етап се казва "от утре стават задължителни" и на по-следващ етап тези, само с 3 дози си стоят вкъщи.
332
2
 
59
 
! Отговори
Бонго преди 1 година
Заради некадърността на европейските политици, наесен се очаква сериозен дефицит на горива. Оказа се обаче, че на хората им се пътува и за да остане гориво за индустрията, трябва консумацията на гориво от обикновените хора да намалее. Ако някой политик се опита да го наложи със сила,все едно се самоубива политически, затова и ще ни наложат нов локдаун. "Заради нашето здраве", разбира се.
331
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
грижа за здравето на хората....я стига
330
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчев, една власт се опира колкото на репресивния апарат, толкова и на авторитета. Вие нямате никакъв, а насила няма да налагате мерки, защото идат избори. Върви да се скриеш някъде.