Милиони в Китай прекарват уикенда в локдаун

Властите със строга политика за "нулев COVID"
17 юли 2022 12:35, Петя Славова
40
Милиони в Китай прекарват уикенда в локдаун
Снимка: БГНЕС

Китай отбеляза вчера най-високият брой нови случаи от май насам и милиони жители на страната прекарват уикенда в локдаун, докато властите прилагат строга политика за "нулев COVID", съобщи БТА, позовавайки се на Франс прес.

Китай е последната голяма страна в света, преследваща целта за елиминиране на епидемията чрез локдауни, продължителни карантини и масови тестове, въпреки тежкото отражение на тази стратегия върху икономиката.

Вчера в страната бяха регистрирани общо 450 случая на COVID-19, повечето асимптоматични. В петък броят им беше 432, по данни на властите. Нарастването на броя на случаите доведе до въвеждане на нови ограничения в няколко региона на страната.

Още по темата

Град Ланчжоу, столица на северозападната провинция Гансу, нареди в сряда на своите 4,4 милиона жители да останат по домовете си. Една от областите на провинция Анхуей е в локдаун от петък.

По-рано през седмицата в Уган, важен център на провинция Хънан, беше обявен общ локдаун след откриването на само един случай на COVID-19.

В град Бейхаи, провинция Гуанси, властите наложиха вчера локдаун на два квартала с общо 800 000 жители, като обявиха епидемичната ситуация в града за "тежка".

Бързоразпространяващият се вариант омикрон е предизвикателство за политиката на "нулев КОВИД", отбелязва АФП. Икономическият растеж на страната се срина през второто тримесечие, включително поради здравните мерки.

Град Макао остава в локдаун поне до петък, като жителите му имат право да напускат домовете си само, за да купуват храна, да се подлагат на тестове или за други смятани за необходими пътувания. Локдаунът започна на 11 юли, а нарушителите рискуват да получат до 2 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е , че в Китай знаят, че изпуснаха военен аирус от лаборатория. Затова е паниката. Този аирус няма да се махне, освен след десетина години най-рано и Фаучи им е плащал, затова хамериканците гледат да покрият нещата, но ... не става. Биологично , тайнствено и зловещо оръжие е това. Няма отърваване!
25
0
 
2
 
! Отговори
Jordan Jordanov SARS преди 1 година
черната тежко активна терористична видео пресканираща техника вкл КАММЕРИ ЗА ТОЛ ТАКСИ Уврежда тежко до милион жертви на ден.МНого като генерал РАдев получават трайни увреждания ..ПОдобна техниика е ЗАБРАНЕНА ОТ КОНСТИТУЦИЯТА. Тежко са увредени десетки хиляди водачи вкл ПРЕВОЗВАЧИ.Виждат се увреждания на ГЛАвен мозък ,очи,сърце,бъбреци,жлъчка,простата,жлези с вътрешна секреция черен дроб.. Има различни програми за видео терор.
24
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov douser преди 1 година
Прегледани от мен поразени от УЖ КОВИД се оказаха тежко пресканирани с дигитално холограмни видео пресканиращи оръжия следящи жертвите ПОИМЕННО през нагло престъпни оръжия инсталирaни в лични документи..Мъж и жена са вкарани в болница за продължително лечение след пресканиране. Следите от обемното пресканиране са все още в увредените органи на поразените. около 10 % са починали от red killers
23
0
 
1
 
! Отговори
JordanJordanov SARS преди 1 година
Терористи ползват 6.22- 6.66666666979 G digital holographic terror anti CHINA, Тренират обемна психизация на власт подставени..АКО НЯМА ДРУГА ПРичина ..НАд90% пт смъртничте случаи са част от убииства с дигитално холограмни видео пресканиращи оръжия рекламиращи SARS COV 19. SARS през 2003 я блокирахме след акто доказах че ползват КАМЕРИ ЗА РАзболяване..
22
2
 
3
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Пускайте някоя атомна бомба в Пекин и да се приключва с тая клоака (затриваща Света)!КИТАЙ-СВЕТОВНОТО ЗЛО!!!!
21
5
 
5
 
! Отговори
Руски трол преди 1 година
Госпожо Митрофанова, спускайте опорките, че не знаем какво да пишем. Хубаво за Китай или лошо за локдауните?
20
5
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Яяя, това не са ли приятелите на същия оня Путин, дето уж спасявал света от ковида и ваксините?? Хмм...
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По дърветата трябва да им висят лидерите!
18
3
 
9
 
! Отговори
БиблиятаЕфесяни 6:12 преди 1 година
Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, а срещу началствата, срещу властите, срещу световните владетели на мрака на този свят
17
3
 
13
 
! Отговори
НОВОТО НОРМАЛНО преди 1 година
Ама падат ли пак по улицата както си вървят. Като едно време в Ухан. Опа, чакай това беше измишльотина и лъжа, от ковид грипчето никога не е ставало така. Но виж, от "ваксината"... Става.
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи доколкото разбрах ако някой по време на локдаун отиде да си купи цигари - две години затвор.Добре дошли в новия световен ред .Нвремето преди 50 години ни казваха че ни чака светло бъдеще ами ето дочакахме го.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЧитателНаселението на Китай е покорно. Българите не сме покорен народ и затова сме оцелели по време на турското робство когато ни е било забранено да образоваме децата си и сме правили килийни училища в църквите.
14
12
 
0
 
! Отговори
? преди 1 година
300 млн китайци живеят с доходите на средностатистическия германец. Бедността в Китай напрактика е занулена.
13
9
 
1
 
! Отговори
? преди 1 година
300 мен китайци живеят с доходите на средностатистическия германец. Бедността в Китай напрактика е занулена.
12
0
 
17
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Държава билярд и половина имали 450 случаи на болни от грип и затваряне.Нямам думи
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
комунистическа работа...
10
4
 
8
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Трябва да спрем да се делим по какъвто и да е признак. Без значение от вяра, религия, националност, цвят на кожата - всички трябва да хванем сопите и да смелим на кайма този прогнил свят и водачите му. Никога повече забрана за носене на оръжия, никога повече земята в ръцете на правителствата, никога повече няма да има правителства и политици. Нямаме нужда някой да ни води, Господ се е погрижил за всичко, можем и сами да се водим!
9
1
 
18
 
! Отговори
Много са тъпи преди 1 година
А там не бяха ли над 90% ваксинирани?
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората в Китай, Раша и КНДР живота си живеят пък ние само ядем и пием.
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Проблема на Китай е китайската ваксина срещу Ковид, която се оказа голям фейк и дори при 90% васинирано население не даде резултат." --- то че другите не са фейк хахахаха... само виж сиропираните държави.. примерно Португалия, дето на практика всички над 18 са набодени, а отбелязват повече случаи и починали от преди отровите!