Заболеваемостта от COVID-19 на двуседмична база е 227 на 100 000

Най-висока е тя в областите Варна, София-град и Бургас
22 юли 2022 09:51, Красимир Ангелов
48
Заболеваемостта от COVID-19 на двуседмична база е 227 на 100 000
Снимка: БГНЕС

Заболеваемостта в страната от COVID-19 на двуседмична база достигна 227 на сто хиляди души население, показват данните от единния информационен портал.

Най-висока заболеваемост от коронавирусната инфекция на двуседмична база се отчита в областите Варна – 365 на сто хиляди, София-град – 350 на сто хиляди, Бургас – 318 на сто хиляди и Перник – 246 на сто хиляди.

Още по темата
От днес се въвеждат временни противоепидемични мерки в областите Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково.

Мерките са носене на защитна маска за лице в лечебни и здравни заведения, обекти за предоставяне на социални услуги и др.; спазване на физическа дистанция от минимум метър и половина в места със струпване на хора; хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване; работа от разстояние при възможност; провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести; провеждане на ежедневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване.

От утре противоепидемични мерки се въвеждат и в област Ловеч.

Временни противоепидемични мерки вече са въведени в областите София-град, Софийска област, Бургас, Добрич, Ямбол, Габрово, Варна, Враца, Сливен и Силистра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
тия лъжи не спират...
13
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се къпя, ръце не мия. Навирам потното си *** тяло в съседа на опашката, защото не искам фашисти да ми казват да позя дистанция. Не нося маски , защото ми е кеф зловонният ми дъх да достигне всички наоколо и плюнките ми да хвърчат околовръст. Не знам какво значи профилактика и не искам да знам. Аз съм горд бг конспиратор. Дните ми са преброени, но моето ценно днк не го давам на фармамафията да ми го копира. Ям хляб и чесън, карам 30 годишна таратайка, но съм по-хитър и умен от образов
12
7
 
23
 
! Отговори
Хжц преди 1 година
Стига вече с таз сапунка. Два сезона изгледахме без да се зарибим. За съжаление сценария бе пошъл и заинтригова съвсем малка част от българската аудитория, за разлика от западните бълвоч консуматори, при които чрез агресивен маркетинг се отчетоха над 90 процента в прайм тайма.
11
5
 
11
 
! Отговори
Тия преди 1 година
Гадини, докато не пробват с ддт, няма да успеят! Ноооо, Господ вижда!!!
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, ваксина, никога!
9
5
 
16
 
! Отговори
маймунски аденовирус преди 1 година
Какво стана с мамунската пъпка. Не прихвана тая измишльотина. Или я оставят за по-късно? Какво стана с мистериозния хепатит? И тая измишльотина не прихвана? Какво стана със сидрома на Кавазаки? И тая измишльотина не прихвана? Колко измишльотини хвърляте по стената, дано нещо залепне? Но на ковидизмишльотината има плоскоглави, дето още си вярват.
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво прави това в проценти? 0.27%. При сезонен грип и заболеваемост 2 %, не се прилагат мерки дори. Защо ни ги пишете тези неща?
7
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе като гледам 99% от починалите са неваксинирани, ама хайде! И да кълнеш и да псуваш, действителността те зашлевява ежедневно в лицето.
6
4
 
7
 
! Отговори
послъгват яко преди 1 година
Как го изчислиха това, след като Европейската комисия е категоризирала България в сивия списък с проведени тестове по-малко от 600 на 100000?
5
20
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
Ковид продължава въпреки глупостите на Мангъра, че бил обикновен грип.
4
11
 
2
 
! Отговори
Кенеф преди 1 година
Бръснела пу_тко. Само в Бг ви правят на маймуни. Никъде другаде го няма това
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво стана с доживотния имунитет? Вълна след вълна, неваксинираните боледуват пак, и пак, и пак, ***, пълнят болниците.........колко пъти може да презкочиш трапа? И с какви последствия?
2
12
 
5
 
! Отговори
4444 преди 1 година
Колкото щете минуси слагайте. А ние дето сме се отърва ли от конч.ината България ви гледаме сеира от страни и се наслаждаваме че не сме в тази кло_ака. Как ви правят на маймуни, а вие си слагайте минуси до безкрай и си мислете че живеете. Т_ъп народ.
1
6
 
24
 
! Отговори
Батко преди 1 година
Мерките са незаконни! Заедно с заповедите, чрез които се въвеждат!