Заразените с новия подвариант на COVID-19 се оплакват от сънища

Те били интензивни, завършвали често с кошмари
4 авг 2022 08:42, Петя Славова
81
Заразените с новия подвариант на COVID-19 се оплакват от сънища
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Коронавирусът се променя, новите варианти са факт, а с тях се променят и симптомите при заразените.

Вариантът Омикрон BA.5, който е по-заразен от предишните доминиращи варианти, в момента се разпространява широко.

Още по темата

Почти 90% от всички нови инфекции в Германия в момента се дължат на подтипа. Променя се не само самият вирус, но и симптомите, с които трябва да се съобразяват заразените. Освен това те се различават от тези на предишните варианти. Данните от Великобритания показват кои оплаквания са най-чести в момента, предава Bulgaria ON AIR.

От особено оживени сънища се оплакват заразените по време на коронавирус. Те са много интензивни и често завършват с кошмари. Някои заразени също са имали така наречените "осъзнати сънища", по време на които спящият е наясно, че сънува и дори може да повлияе на сюжета. В допълнение към това явление нощното изпотяване, умората и изтощението стават все по-чест проблем.

Въпреки това възпаленото гърло все още е най-честият симптом на Ковид. Това също не се е променило с BA.5. Главоболие и запушен нос също са сред най-вероятните оплаквания. Но често се споменава и кашлица, с и без храчки, както и дрезгав глас, кихане и хрема, пише Stern.

Все по-често симптомите се съобщават още ден или два след заразяването. Известно е също, че BA.5 е по-заразен от предишните варианти. Следователно вероятността да се заразите с вируса е много голяма - дори за ваксинираните и преболедувалите.

В статус в Twitter епидемиологът в Световната здравна организация Мария Ван Керхов приписва текущото доминиране на BA.5 основно на факта, че много хора в момента се срещат отново, без да спазват правилата за маска или дистанция.

Нараства не само броят на заразените, но и смъртните случаи. Както и преди, тези, които не са добре защитени, са засегнати, защото не са изобщо или напълно ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
ДЕКАМЕРОН преди 1 година
на Джовани Бокачо: Умните бягат от столицата в усамотено имение и живеят там години, докато 60% от жителите умират от епидемията !
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биологично оръжие, спонсориране на Ухан от страна на Америка, Байдъновското синче е замесено, както и други важни персони, затова все още крият произхода на странния вирус, довел света до нещастието на настоящето.
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновено се оплакваме от безсъние ... Или как да напишем статия -плашилка ,когато няма вече какво да напишем ?!
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо ми иде да се гръмна, такива малоумщини никога не съм чел!!!
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С вироса иде и кошмарът!Ръка за ръка са и страхът е тяхното оръжие срещу незнаещите.Така навремето е наложена и религията,не е имало наука и са подчинили хората.Дори днес не си задават въпроса:''Къде е бил Бог по времето на пирамидите и как така само от 2000 години има Бог,а всичко друго се отрича?''Този вирус е пипнат в лаборатория с цел да се натрупат милиарди.Дали е религия,война,вирус,все е страх.Парите,страхът и гладът са основните инструменти за ръководене на обикновените хора.
60
2
 
14
 
! Отговори
Док преди 1 година
Абе как не ви омръзна само глупости да измисляте ? Сега пък сънища. То не бяха уши, сърце, диабет, падаща коса и какво ли още!Човекът ежедневно се сблъсква с милиони бактерии и вируси и пак е оцелял! Стига плашихте и стресирахте простолюдието!
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кошмарът е вече трета година и за жалост няма събуждане стадото. Хайде на опашката за 2ри бустер. Много е полезен за здравето ви. Ще ви излекува от всичко, включително от кошмари, като ви изпрати в небитието преждевременно.
58
3
 
7
 
! Отговори
Само нещо да попитам преди 1 година
"Оръжието" на овчарското куче спрямо стадото овце, не мога да се сетя какво беше. Дали не беше страха ???
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започват Боговете да ми го говорят.Да взема да пусна една обява:''Гледам на кафе и карти,лея куршум и предтичам бъдещето с кристална топка и мятане на боб'':))))
56
0
 
9
 
! Отговори
Шах преди 1 година
Заразените могат да управляват сънищата си но не могат да управляват автомобилите си .Това се вижда сега реално на пътя .
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алфа версията за връзка с главния център. Скоро ще почнат да сънуват, че са кокошки и могат да кълват. Зелена сделка, какво да правиш
54
2
 
12
 
! Отговори
Маг Витанов преди 1 година
Не знаех, че цял живот нощно време съм имал ковид.
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох успокоих се.Мислех,че само аз се филмирам с тия кошмари, изпотяването,запушеният нос и кашлицата.Най-вече обаче сънищата.Има нещо верно в това изследване.Започвам да мутирам,ще взема да стана екзорсист или шаман!:))))
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро някой да ви е казвал, че сте прости? Ааа вие си го знаете :)
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще е до 61, но може би отново ще бъде изтрит :)
50
4
 
28
 
! Отговори
Марков преди 1 година
Има ли някой, който вярва, че това е естествен вирус?? Това е биологично оръжие! Никакви мерки няма да ни предпазят. Затова си гледайте живота, докато все още го имате и не му мислете много :)Айде със здраве!
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не беше до сегашния 56 коментара, но админите обичат цензурата, както *** п0рнака
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е Ковид, даже и сънищата. И няма да спрат с тормоза, понеже овцете вървят примирено към заколението си. Какво стана с конвоя на свободата в Канада?
47
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Про принцип съм против малoумните антиваксари, които дрънкат глупoсти напред назад, но и такива статии са малко прекалени. От друга страна на малoумен народ му дай малoумни новини.
46
2
 
1
 
! Отговори
До 56 преди 1 година
По принцип някой да ти е казвал, че за нищо не ставаш? А, да, ти си го знаеш от училище. Вашите то събраха пари да ти плащат интернет, за да не знаят останалите колко си пропаднал. Е, пак се издъни.