Гърция няма да връща COVID мерките при нова вълна

Атина получи и ваксина срещу маймунска шарка
18 авг 2022 13:25, Анисия Иванова
15
Гърция няма да връща COVID мерките при нова вълна
Снимка: БГНЕС

Гърция не планира връщане на строгите ограничителни мерки дори и при нова вълна на епидемията през есента, съобщават от здравното министерство.

Атина получи и ваксина срещу маймунска шарка, съобщи БНР.

Всички прогнози на експертите предупреждават за нова вълна на коронавируса през есента, но Гърция не планира връщане на ограничителните мерки, заяви здравният министър Танос Плеврис. Възможно е само в райони с много висок брой на случаите да се въведе носене на маски на обществени места.

Професор д-р Василакопулос коментира, че по наблюдение и анализи на учените в Гърция, подвариантът "Кентавър" на "Омикрон" не се очаква да достигне размерите на епидемия.

Препоръчва се четвърта доза ваксина на хората над 60-годишна възраст.

От здравното министерство в Атина съобщават, че е получена първата партида от ваксини срещу маймунската шарка. Засега дозите са предвидени само за хора, контактували със заразени, както и за медици в болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: меркиГърцияCOVID
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който се ваксинирал, е защитен от хоспитализация. Всички имаха възможност да го направят. Избрали са си. Никоя държава не може да си позволи икономически повече локдауни. Нито пък да пазим вечно нежелаещите да се ваксинират.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А глобите за не ваксинираните пенсионери махнаха ли ? Или само мерките :)))
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно щото ваксините помогнаха... Ала-бала, тия за пари набодаха що народ, само и само да преборят лъжепандемията... Излязоха по-големи терористи от тези в сзо.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат туристи инъче няма пари
5
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги върне с двойна сила като препълнят болниците. И това ще се случи след три месеца.
4
4
 
13
 
! Отговори
Св.Кунчо Триваксинов преди 1 година
Ааааа не, оспорвам това решение!
3
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойде ли ви накрая акълът, че каквото и да става, човечеството не може да съществува с мерки и локдауни? От първия момент го говорим някои хора!
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ваксина срещу маймунска шарка" Н-Я-М-А, има ваксина срещу други шарки, която на базата на краткотрайно микроскопично изследване върху животни обявиха за "подходяща" срещу мамунска пъпка. Между другото, досега тази ваксина беше най-вредната и зле понасяната от всички ваксини въобще, а също носи риск от разпространение на ваксинния вирус в част от случаите. БОООЦКАЙЙЙ
1
6
 
27
 
! Отговори
Фарма преди 1 година
Ще ги върне. Като наближи края на сезона - започвам с лобирането. Случаите ще скочат през есента. Трябва някак да стресна Гърците, за да им продам още бустъри, така че мерки ще има.