198 са новите болни от коронавирус за последните 24 часа

17 са настананени в болница, 65% от тях не са ваксинирани
46
198 са новите болни от коронавирус за последните 24 часа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сто деветдесет и осем нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в България. Починал е един потвърден заразен, показват данните от Единния информационен портал.

Показателите са съизмерими с тези преди седмица. Миналата неделя у нас бяха регистрирани 257 нови случая на коронавирус и един починал човек.198-те нови случая са установени от 1423 теста (повече от 13.91 процента са положителни).

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас вече е 1 251 529. Те са били установени от 10 505 780 теста (над 11.91 процента са положителни).

Общият брой на смъртните случаи в България след заразяване с коронавируса е 37 676. Единственият починал през последното денонощие не е бил ваксиниран.

Активните случаи са 10 065 - спад в сравнение с преди седем дни, когато бяха 11 306.

В болница са настанени 571 души, 31 от които - в интензивно отделение. Статистиката отчита лек спад спрямо преди седмица, когато хоспитализираните бяха 632, 34 от които - в интензивно отделение.
Новопостъпилите в болнично заведение през последното денонощие са 17. Близо 65 процента от тях не са ваксинирани.

34 човека с положителен тест за коронавирус са отчетени като излекувани през последното денонощие. Общият брой на оздравелите е 1 203 788.

131 дози ваксина срещу КОВИД-19 са били поставени през последното денонощие. Общият им брой от началото на кампанията у нас е 4 536 212.

2 070 958 души са със завършен ваксинационен курс. 877 545 човека са с поставена бустерна (подсилваща) доза, т. е. са реваксинирани, а 70 017 от тях - и с втора бустерна доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
анонимен до 43 преди 1 година
Това , което написах за имунизацията по време на пандемия е изявление на проф.Андрей Чорбанов , като той заявява, че това е прецедент в имунологията и се случва за първи път и по принцип имунизации се правят превантивно за защита. Когато вирусът се движи между болен, позитивен и човек, който не реагира и се започне масова имунизация ,се получава мутационен натиск върху вируса. За това иде реч и смятам, че с нищо не съм заблудил или излъгал хората.
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутациите възникват в болния човек, колкото по-дълго боледува, толкова е по-голяма вероятността да възникне мутация, т.е. много вирусни репликации , по-голям шанс за "грешка". Докато ваксинираните , ако изобщо боледуват, боледуват кратко, а не месеци, като неваксинираните. Така че, твърдението ти е отново лъжа.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новите щамове се предизвикват от/ във болните хора, а не от ваксините. Закон в имунологията!
39
3
 
4
 
! Отговори
анонимен до39 преди 1 година
А кой и как установи при леталните случаи наличието на ковид , след като СЗО не препоръчва извършването на аутопсии(допускаме причините) и в нашите условия стриктно се спазва указанието. И още нещо-доколкото знам от обща култура за първия закон на имунологията, е , че по време на пандемия не се правят имунизации, тъй като провокират появата на нови щамове, което много ясно се прояви впоследствие.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36. Гробищата са пълни с доверчиви наивници като тебе. Имало пандемия? При смъртност 1 на 700 на година в европа? Имало вирус? Невидим и на юнашко доверие, уж има? Имаше терор върху зоопопулацията, не болести. Имало ваксина? Бий си я и не ни я препоръчвай. По лекари, болници и аптеки не ходя. Който иска да отдаде здравето и живота си на медицински съучастници в сценката ковид, прав му път. Не ни пречите. Всеки сам избира.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тона просто не е вярно. Ковид 19 предизвиква възпалителни реакция на кръвоносните съдове, дори пневмонията е васкулитна. Оттам, белодробна недостатъчност, бъбречна недостатъчност, чернодробна недостатъчност.....и още куп проблеми заради точно това възпаление на малките кръвоносни съдове на всички органи и системи. Затова загинаха и много здрави и млади хора. А възрастни, с вече промени в кръвоносните съдове, като хипертоници и диабетици, са още по-застрашени .
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тона просто не е вярно. Ковид 19 предизвиква възпалителни проекция на кръвоносните съдове, дори пневмонията е васкулитна. Оттам, белодробна недостатъчност, бъбречна недостатъчност, мертждржцта недостатъчност.....и още куп проблеми заради точно това възпаление на малките кръвоносни съдове на всички органи и системи. Затова загинаха и много здрави и млади хора. А възрастни, с вече промени в кръвоносните съдове, като хипертоници и диабетици, са още по-застрашени .
35
3
 
4
 
! Отговори
анонимен до -35 и 36 преди 1 година
Основният извод на симпозиум на патолозите от Швейцария, Франция, Германия, Италия, Испания е, че коронавирусът не е смъртоносен. Няма починал от коронавирус! За да кажем, че човек е починал от коронавирус трябва да установим възпалителна реакция, довела до смъртта, без да има други несъвместими с живота заболявания. Такива случаи няма. Все пак трябва да се знае, че патолозите са последната инстанция от лекарската гилдия. Ако на тях не се вярва, по добре да не се водят никакви дискусии.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в крайна сметка какво значение има какъв е произхода на вируса? Имаш пандемия, имаш вирус, имаш ваксина . За какъв *** ще отказваш ваксинация, която спасява живота ти? И кой болен мозък измисли чиповете,5G, и стотиците други налудности за ваксините? Вие изобщо сте загубили способността да мислите, жалки жертви на дезинформация , тиражирате откровени глупости и не ви омр ъзна да ги пишете ден след ден , вече година и половина.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за *** въпрос? Ако коронавирусът ти е предизвикал миокардит и умираш от сърдечна недостатъчност или от ритъмно нарушение. Но нали точно ковид 19 ти е предизвикал миокардита? Ако получиш системен васкулит в резултат на ковид инфекцията и умреш от инсулт или белодробна емболия, нали ковид лежи в основата и причината на това? Не разбираш ли колко е глупаво изобщо да поставяш този въпрос?
32
6
 
4
 
! Отговори
анонимен до Лекар преди 1 година
Като си лекар(ако си) най-вероятно ще ни осветлиш коя лаборатория е изолирала(изчистила) актуалния корона вирус и кога при аутопсия е констатирана смърт от SARS Cov2 ,защото на конференция на западни патоанатоми+д-р. Стоян Алексов през 2020г.се установява, че се умира с ,а не от коронавирус. Не се установява нито един смъртен случай при аутопсия следствие на т. нар. корона вирус . И още - защо изпитанията на ваксината са проведени 17:18:и 2019г,преди да се появи вируса. Записано е в прот. на ЕМА
31
0
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Ковид 19 възникна 2019, вероятно модифициран в лаборатория или спонтанна мутация, но тъй като никой от цялото човечество нямаше имунитет, настъпи пандемия. Някои умират за 3 дни , Някои за 14 дни, някои са с минимални симптоми и не съзнават, че са ходещи супер разпространители. Точно това е и най-коварното. А 30% от преболедувалите страдат от дълъг ковид, хронична инфекция. Няма нищо общо като протичане с другите корона -или грип, парагрип, адено- и т.н. Предизвиква тромбози! Системен васкулит
30
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички ще си платят. От оня дългия списък на колегата.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много странични ефекти има заразяването с вирус. Един от тях е, че удря по психиката, заразените стават злобни и заядливи, защото са се прецакали и не искат да са малцинство. Явлението се нарича шопизъм, вутизъм или наневизъм по аналогия с известния лаф на шопа Нане "Не е важно я да съм добре, важно е на Вуте да му е зле". Редно е след заразяване да търсят и подкрепа от психолог, както и консултацията да се поема от НЗОК, защото подобни индивиди са опасни за обществото като цяло, в много аспекти
28
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коронавирусите не са възникнали през 2020 години, а един бог знае преди колко хиляди години. На неумен въпрос най-добре е да не се отговаря.
27
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
В европейския парл. румънския евродепутат Кристиян Терес се чуди как след като ковид вируса се появява в началото на 2020г, експериментите с ваксините против вируса са проведени 17,18 и 2019г. и това е записано в доклад на европейската агенция по лекарствата-ЕМА. Представители на Модерна и Пфайзер не дават на запиванията никакви смислени обяснения.
26
6
 
4
 
! Отговори
Още един преди 1 година
Страничен ефект на вакса-бъркоча. Удря по психиката, убодените стават злобни и заядливи, защото са се прецакали и не искат да са малцинство. Явлението се нарича шопизъм, вутизъм или наневизъм по аналогия с известния лаф на шопа Нане "Не е важно я да съм добре, важно е на Вуте да му е зле". Редно е след бустер да търсят и подкрепа от психолог, както и консултацията да се поема от НЗОК, защото подобни индивиди са опасни за обществото като цяло, в много аспекти
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки, че вече всяко семейство е дало жертви от ковид, тролонете не престанат да твърдат, че вирус няма, или че докторите ги убили, или чи евреите са виновни, файзера, Украйна, абе всички, но не и антиваксърския глупав роднина, който ги е излъгал , че ваксините са опасни, а вирусът-лека хрема.
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онези, с фалшивите сертификати гърмят. Дават фира. Хитрата сврака, с двата крака!
23
8
 
11
 
! Отговори
Кромида преди 1 година
Мижав интерс към вашите кромид простотии, а? Защо ли?