Критикуват Байдън, че обявил край на COVID пандемията в САЩ

Над 300-400 души на ден все още умират от заболяването
20 сеп 2022 11:50, Елка Василева
41
Критикуват Байдън, че обявил край на COVID пандемията в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Законодатели и експерти по общественото здравеопазване критикуват президента Джо Байдън за изненадващото му изказване, че пандемията COVID-19 в САЩ е приключила. Белият дом  се опита да омаловажи значението на казаното, приемайки го като опит на президента да подчертае успеха на администрацията в преодоляването на вируса, но според Центровете за контрол и превенция на заболяванията повече от 300-400 души на ден все още умират от COVID-19, предаде БНР.

Още по темата
С изказването си президентът си навлече сериозни критики, че може да  провали следващите бустери, както и усилията за осигуряване на финансиране от страна на Конгреса за 22,4 милиарда долара за допълнителни ваксини и лечения.

Според здравните експерти това е преждевременно обявяване края на пандемията и застрашава въвеждането на следваща бустерна доза, а Федералните здравни служители имат притеснения, че ако финансирането не се осъществи, 100 милиона американци могат да се заразят отново, няма да има средства за тестване и изследвания, както и за разработване на ваксини и лекарства за лечение от следващо поколение.

От страна на републиканците, които и без това са против отпускането на още милиарди долари, Кати Роджърс, член на долната камара на Конгреса, заяви, че президента вместо да иска 22 милиарда долара повече разходи за COVID-19, е по-добре да се хване за работа и да възстанови доверието в американските агенции за обществено здраве.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
25
 
! Отговори
хах преди 1 година
Тя пандемията не е почвала.
15
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фармацевтичните гиганти ще загубят милиарди от това изказване. Може да каже, че се е пообъркал.
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След началото на ваксинацията свръхсмъртността в Европа се е повишила рязко. Най-висока е в най-ваксинираната държава в ЕС - Португалия. Най-ниска е в най-ниско ваксинираната държава в ЕС - България, наполовина от средната стойност за ЕС. Източник - Евростат.
13
12
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Той Байдън по принцип не си е в час....
12
1
 
32
 
! Отговори
Това беие безумие преди 1 година
Много повече хора умират ежедневно от сърдечни заболявания и рак, отколкото от Ковид.
11
2
 
36
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Явно кръгове от хора в здравеопазването нямат интерес от обявяването на Край на епидемията Ковид. Някои хора нагушиха милиони покрай тази епидемия. Като свърши тя, трябва да измислят нещо ново, че да печелят пак милиони. За хората остана големия стрес от ограничителтите мерки.
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха! Веднъж да има полза от Дементиралия!
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие нормални ли сте? Колко процента са 300 души от 500 милиона??? За каква пандемия говорим? От болести постоянно умират сигурно милиони на ден по света и какво да направим по въпроса? Да се скрием като мишки в къщи, щото навън я ни блъсне кола, я сме хванали грип, я ни паднала тухла на главата?
8
1
 
24
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 1 година
Еми и от грип умират хора. Що не пишете за тях? А знаете ли че периодично в САЩ има и епидемии от чума? Да, същата, добрата стара позната бубонска чума унищожила огромна част от населението на Европа през средните векове! Само че за нея никой нищо не споменава.Макар и единични бройки, все пак има жертви и на бактерията йерсиния пестис!
7
1
 
16
 
! Отговори
Д-р Литмус преди 1 година
Жалко, че Байдън не е разбрал, защото си е играл с въображаемия си приятел, после на криеница с доктор Джил! Намерили са го около 2 часа по-късно и са му отправили критики само , че пак е забравил как се ходи по нужда , като първо си свали панталона!
6
6
 
3
 
! Отговори
Хора не спете преди 1 година
В България се изтезават и Екзекутират хора от мутри и полицаи - всички жалби и сигнали биват потулвани! Разполагам със списък с над 100 жертви Българи!Казвам се Мирослав Германов и ме гонят в целият Европейски Съюз!
5
6
 
3
 
! Отговори
Хора не спете преди 1 година
В България се изтезават и Екзекутират хора от мутри и полицаи - всички жалби и сигнали биват потулвани! Разполагам със списък с над 100 жертви Българи!Мирослав Германов и ме гонят в целият Европейски Съюз!
4
3
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
като не мислят на изборите сега от какъв зор критикуват един много болен чиляккоито вчера на погребението се хи-ле-ше непрекъснато
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го критикуват, тия фарма тупани свикнаха на лесни пари, няма да пуснат кокала, като питбули са.
2
7
 
5
 
! Отговори
МВР вижте се преди 1 година
В България се изтезават и Екзекутират хора от мутри и полицаи - всички жалби и сигнали биват потулвани! Разполагам със списък с над 100 жертви Българи!
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той даже не е разбрал какво е обявил, не го съдете, толкова си може.