Лекар: Постковид синдромът е феномен, тепърва ще се анализира

Повиши се рязко броят на болните от сърдечно-съдови заболявания
9 дек 2022 08:10, Анисия Иванова
30

Веднага след острата фаза на пандемията от Ковид-19 - броят на болните от сърдечно-съдови заболявания се е увеличил значително. Това каза в ефира на предаването "Директно" съдовият хирург д-р Васил Козаров от болница "Лозенец".

По думите му една от основните причини е, че в активния период на пандемията голяма част от пациентите с различни диагнози бяха лишени от достъпност до здравеопазване.

На този фон обаче вирусът причинява немалко усложнения, а постковид синдромът е феномен, чийто последици предстои да бъдат анализирани, коментира още д-р Козаров.

"Факт е, че Ковид-19 нанесе много щети на сърдечно-съдовата система на всички пациенти. Ние, като съдови лекари, никога не сме преглеждали толкова пациенти, развили съдови заболявания, различни емболии и тромбози, колкото в месеците на пика на Ковид. Пост-Ковид синдромът е феномен, не само медицински, но и социален, икономически, дори политически", смята съдовият хирург.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Веднага след острата фаза на пандемията от Ковид-19 - броят на болните от сърдечно-съдови заболявания се е увеличил значително" - тоест, след фазата на агресивно и принудително инжектиране със съсирекогенериращите, президвикващи сърдечни възпаления експериментални отрови, заблуждаващо и погрешно наричани "ваксини"? Колко необяснимо!
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
простотията е по-голяма пандемия от ковид, тя е нелечима болест
6
11
 
12
 
! Отговори
напомнятЗаСебеСи преди 1 година
Изкарах го, оживях. Сега куцам с левия крак и ми растат зъби от очите....... А стига бе, плашиХутарници!
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Абеее я давайте направо ваксите да си ги пием всяка сутрин вместо кафе и чай. По една часа вакса за добро утро. Какво ще ни занимавате с 4-5 дози инжекции... Аз нямам вакса, и не мисля да го правя. Не съм боледувал от измисленият вирус.
4
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Постковид синдром, който е само при надупканите. Съжалявам ги, всеки ден може да им е последен.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За вируса ясно, а за ваксината как е?
2
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този "хирург" е един от участниците в нелегалните трансплантации на бъбреци
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава какво е решението? Още маски, локдауни и побои на протестиращи демонстранти, нали? Масови фалити на бизнеси и да си ручаме ония неща? И на мен ми се струва като чудесен и напълно адекватен план!