Първи дози ваксини за деца до 4 години срещу COVID-19 у нас

Схемата на прилагане се състои от три дози
52
Първи дози ваксини за деца до 4 години срещу  COVID-19 у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От тази седмица в България е налична педиатричната ваксина Comirnaty за първична имунизация срещу COVID-19 за деца на възраст от шест месеца до четири години, съобщиха от МЗ.

Ваксината съдържа оригиналния щам на SARS-CoV-2.

Схемата на прилагане се състои от три дози, като втората се прилага три седмици след първата, а третата се прилага най-малко осем седмици след втората.

Ваксините ще се прилагат в определени от регионалните здравни инспекции лечебни заведения. За имунизиране на децата е необходимо предварително записване. Подробна информация е публикувана на интернет страниците на здравните инспекции.

Също от тази седмица е налична и рекомбинантна ваксина срещу COVID-19, която се използва като допълнителна (бустерна) доза. Ваксината е VidPrevtyn Beta и е от производителя "Санофи-Пастьор". Одобрена е за приложение само за лица на и над 18-годишна възраст и се прилага най-малко четири месеца от завършена първична имунизация или бустерна доза в определени от регионалните здравни инспекции лечебни заведения и след предварително записване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Никога , ама никога няма да ми ваксинирате детето с тия бълвочи. Детето ми е без нито една ваксина , вече на 10 ... ха познайте колко боледува !!!?!?
39
0
 
2
 
! Отговори
Само ТАКА преди 1 година
Задължително да ги ВАКСАТ всички ДЕЦА от ВСИЧКИ възрасти това са най-големите супер заразители децата сеят вируси и бактерии навсякъде и трябва да се боцкат и пръскат за обезпаразитяване.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38 - Надявам се правиш разлика между ваксини и тоя бъркоч, дето неизвестно защо са му сложили същото название.
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бебетата още в родилния дом получават 3 ваксини. До края на първата година- 12. И затова оцеляват. За разлика от времената преди ваксините.
36
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полюциите на антиваксърите! Започнаха......нямат свършване.....
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще изхвърлим на *** 750 мил. защото някои хора не си загубиха акъла и не се набодоха като овце по команда. Сега на *** ло ум ни ци те детосе бодога ще плащам за ваксини да си бодат и потомците. От тук насетне КОЙТО ИСКА ДА СЕ ВАКСИНИРА - ДА СИ ПЛАЩА! Щото ваксинирахме доста голяма част от европейците, дето идваха тук на ваксинационен туризъм с НАШИ ПАРИ!!!
34
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става въпрос не за деца, а за бебета. Още не проходили, закарани от майките си да бъдат тройно набодени да участват в експеримента. Чакайте после внуци на куkyво лято, ако изобщо пораснат до нормални възрастни, а не са в някой ъгъл да се клатят аутистично.
33
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен33...А защо просто не апелираш да бъдат разстреляни или обесени всички,които са на мнение, различно от твоето ?..Като дефиниранфашист би требало да имаш точно такова предложение...Зер за панделите са необходими много повече пари от един "9 грама",или едно въже...
32
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да почваме да строим затвори и да връщаме смъртното наказание! Всички участници в пропагандата против ваксините ще си получат заслуженото.
31
3
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Урсуската повлече крак и сега мераклиите за забогатяване за сметка на живота и здравето на хората,няма кой да ги спре...Ей ги и тия:..-Още не са изхвърлили седемте МИЛИОНА "ваксини",които НИЕ платихме,но не стават за употреба,и вече посягат и на децата !!!..Това не е позор!..Това е ЧУДОВИЩНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!!!...Хора,не се поддавайте на безбожната ЛАКОМИЯ на тия,НЕ ДАВАЙТЕ ДЕЦАТА СИ "КУРБАН" !!!!!
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да почваме да строим затвори или да връщаме смъртното наказание! Всички участници в геноцида ще си получат заслуженото.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотна новина! Айде всичките жълтопаветни нео-либерал жендари ходом марш с изпуснатото им семе за евтан...такова де - ваксиниране! Айде, че виросОт е много страшен! Идва с невиждана ярост да ви напъха в хладилния камион! Айде по-бързо, че дози не останаха!
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да убиеш 4 годишно с експериментален препарат - може. Да предложиш на 13 годишна е...е по чата - не може. Хайде Аленчо да идва и да арестува всички ваксини.
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вие нормални ли сте бе?! Че даже и 3 дози? Я си ги бийте отзад, оставете децата на мира!
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И децата ли ше тепете бе? Комшиката на 42 години след ваксата и бустерите вчера се пресели в отвъдното.
25
3
 
27
 
! Отговори
Малиййй преди 1 година
ПРЕСТАНЕТЕ С УБИВАНЕТО НА ДЕЦАТА!!! НЕ ИМ СТИГАТ ОСТАНАЛИТЕ ВАКСИ, АМИ И ТАЯ - БЕЗУМНО ИЗЛИШНА СРЕЩУ ЛЕСНО МУТИРАЩ РНК ВИРУС!!! ОЗАПТЕТЕ СЕ!!! АМАН ОТ ВАС!!
24
7
 
2
 
! Отговори
Курт Барадат преди 1 година
Но вие продължавайте да се плодите, гнилочи такива!
23
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия ваксини ще изхвърлим. То вече ни стана навик да купуваме и да изхвърляме, защото никой не ще да се ваксинира тук. Ама нали трябва да направим оборот на производителите на ваксини, нещо като рекет е това, за да ни оставят на спокойствие.
22
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това освен 2-3 с болни мозъци , няма кой друг да си рискува живота на бебето. Ще ги изхвърлят и тези като им изтече срока на годност.
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На децата не им трябват , като бях с ковид на децата им нямаше нищо . Сега при грипа при мен е тежко , а при тях леко минава .