Първи потвърден смъртен случай след ваксина срещу COVID-19

Починалата е 42-годишна японка с диабет и високо кръвно
Обновена: 10 мар 2023 13:43 | 10 мар 2023 13:43, Камелия Цветанова
75
Първи потвърден смъртен случай след ваксина срещу  COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служители от Министерството на здравеопазването, труда и социалните грижи на Япония потвърдиха първи смъртен случай, пряко свързан с ваксинация срещу COVID-19, предадоха ТАСС, като цитира агенция Киодо и местното издание "Джапан таймс".

Общо в последните години в азиатската страна под 2000 са починалите пациенти, ваксинирани срещу новия коронавирус, но при тях не е установена пряка връзка между фаталния изход и поставен препарат срещу инфекцията.
Министерството на здравеопазването изрично подчертаваше, че подобна връзка е напълно изключена.

За първи път сега японските власти отбелязват, че "не може да бъде изключена" причинно-следствена връзка между ваксинацията и настъпила смърт, отбелязва "Джапан таймс".

Според изданието починалата е жена на 42 години, на която на 5 ноември м.г. е поставена ваксина на "Пфайзер" срещу варианта Омикрон във ваксинационен център. Седем минути по-късно тя се почувствала зле, а дишането й спряло след 15 минути.  Първоначално се смятало, че е получила анафилактичен шок - лекар в центъра направил изкуствено дишане и се е опитал да постави инжекция с адреналин. Медикът обаче не успял, се казва в доклад, представен от Комисията за страничните ефекти от ваксините към Съвета по здравни науки към министерството.
Пациентката е била откарана в болница, но е починала от остра сърдечна недостатъчност един час и 40 минути след поставянето на ваксината. След смъртта й е направена компютърна томография, от която става ясно, че жената е имала остър белодробен оток, внезапно събиране на течност в белите дробове, се казва в доклада, цитиран от "Джапан таймс".

Жената е била с наднормено тегло, имала е високо кръвно налягане и е страдала от диабет, пише още в документа, като се отбелязва, че не е извършена аутопсия.

"Данните, получени от (компютърната) томография, не показаха аномалии, които биха могли да причинят смъртта, освен ваксината. Като се има предвид всичко, не може да се отрече пряката причинно-следствена връзка между ваксинацията и смъртта", пише в доклада на Комисията за страничните ефекти от ваксините към здравното министерство.

От началото на въвеждането на ваксините срещу COVID -19  през февруари 2021 г. в Япония са направени общо 382 милиона инжекции. Към януари т.г. са докладвани 1963 смъртни случая на лица на възраст 12 или повече години, включително 1751 (6,3 на eдин милион) след препарат на "Пфайзер", 211 (2,6 на милион) след ваксини на "Модерна" и един (3,7 на милион), свързан с доза на "Такеда-Новавакс", отбелязва "Джапан таймс".

С изключение на случая с 42-годишната жена, от здравното министерство твърдят, че не е установена причинно-следствена връзка между инжекциите и смъртните случаи.

От началото на пандемията от COVID -19 в Япония са регистрирани повече от 33,2 милиона случая на инфектирани и почти 73 хиляди смъртни случая, отбелязва ТАСС. /БТА, Теодора Славянова/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вервам - била е дебела, с дибет и сърце - ваксините не увиват
17
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превод: "колкото и да въртяхме, този път не можахме до го изкараме Съвпадение или предизвикано от Климатичните Промени"
16
4
 
54
 
! Отговори
От Берлин преди 1 година
Хахахаха.... В Германия десетки хиляди в първите три-четири месеца след ,,ваксината"...Но, никой не иска да ги аутопсира и ги пишеха Корина или нещо друго... Имаме Нов Холокост -Ваксинационен! Бог с Вас и пазете децата
15
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно видео в Тик- Ток преди месец показа Албърт Бурла, изпълнителен директор на Пфайзър, в Давос. Той беше обграден от група журналисти от малки медии. Те му задаваха въпросите от кога знае, че ваксината причинява смърт, колко милиарда е печалбата на компанията от ваксината и т.н. Рептилът мълчеше като партизанин.
14
8
 
36
 
! Отговори
НЕваксиниран преди 1 година
Къде е оня Програмиста дето си наби всичките възможни ваксини плюс бустерите, дето ни обясняваше в коментарите какви будали и полоскоземци сме, щото не се бодем.... Който се е прецакал с игла - прецакал се е, който оцелял - оцелял. На умрелите лека им пръстт, а на оцелелите нека им е обица на ухото и другия път дано имат акъл и не вярват сляпо на глобалната пропаганда.
13
5
 
39
 
! Отговори
ЦъЦ до 10 преди 1 година
НЕ. НЕ Е САМО 1 СЛУЧАЙ. ТОЗИ Е НАЙ- ДРАСТИЧНИЯТ И ЛЕСНО ДОКАЗУЕМ. Мноооого хора измряха, но ги броиха като инсулти и инфаркти, а те са от повишена съсирваемост на кръвта и от увреда на пропускливостта на кр. съдове ОТ ваксината.
12
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте какви ги пишат, пък после се чудят що никой нормален не вярва на мисирките. Що народ измря от отровите, тия пишат за първи случай!
11
3
 
18
 
! Отговори
999 преди 1 година
НЕ СА ЧАКАЛИ 1 ГОДИНА. СЛУЧИЛО СЕ Е НА 5 НОЕМВРИ М.Г. ТОЕСТ 4 МЕСЕЦА ДОКАТО ТУК, У НАС, ГО СЪОБЩЯТ.
10
3
 
16
 
! Отговори
Трибунал! преди 1 година
А, ам чи не е ли от синдрома на внезапната смърт бря?
9
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и? Един смъртен случай на милиони ваксинирани! А не, както антиваксърите твърдят, че едва ли не всеки втори получил усложнения
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наййй-много един случай да е! Нааааай-много!
7
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха, това требе да е шегичка на мисирките. Великобритания изплаща обещетения на убити или увредени от експерименталките от юли месец минала година.
6
5
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Това е РЕваксинация специално срещу по- безопасния Омикрон. На фона на вече манипулираната имунна система от предишна ваксинация - това вече е много токсично за имунната система и тя атакува собствените си кръвоносни съдове, предизвиквайки излив на течности извън тях, тоест белодробен оток. Много неща в имунологията са учени, недоучени.
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би най-срамната статия в историята на човечеството. Искрено съм потресен от безсрамието и наглостта.
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И са чакали една година да го съобщят, за да може повече вярващи да приемат сиропа?
3
6
 
38
 
! Отговори
потвърден случай преди 1 година
Значи, едва сега, ей така междудругото споменават за един случай? А колко хора умряха преди това? Дали не е пак от ваксините? Убийциии!
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чудо! току виж тръгнал световен процес и затвор?
1
10
 
41
 
! Отговори
fsfs преди 1 година
сума ти хора измряха внезапно, тея па